spot_img
More

    Frankie: Ένα Farm-to-Table ιταλικό bistro στην καρδιά της Νέας Ερυθραίας

    Είναι “παιδί” του ομίλου nice n easy και το γνωρίσαμε πριν 1 χρόνο και κάτι στο Κολωνάκι, γράφοντας “Μ’ ένα από τα πιο δυνατά ρόστερ εστιατορίων σε Αθήνα και Μύκονο, αλλά και μ’ ένα brand name συνυφασμένο με το healthy lifestyle και τη φανατική προσοχή στις πιο αγνές και βιολογικές πρώτες ύλες, ο ανήσυχος δημιουργικά επιχειρηματίας Δημήτρης Χριστοφορίδης και ο executive chef Χρήστος Αθανασιάδης, ένωσαν και πάλι τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν το Frankie, ένα μοναδικό Ιταλικό bistro με γευστική ταυτότητα επηρεασμένη από τα ιταλικά εστιατόρια της Νέας Υόρκης και όνομα – φόρο τιμής – στον απόλυτο Ιταλοαμερικανό, Frank Sinatra“. 

    Στο διάστημα αυτό, το Frankie κατάφερε να κλέψει τις καρδιές των καλοφαγάδων του κέντρου και να βραβευτεί ως newcomer ανάμεσα στα πιο αγαπημένα νέα εστιατόρια – με φυσική απόρροια το ολοκαίνουργιο εστιατόριο στα βόρεια – που ήρθε να μυήσει και το κοινό της Νέας Ερυθραίας στα φρέσκα τοπικά συστατικά, τα χειροποίητα ζυμαρικά, το καλό κρέας και τις gluten-free και lactose-free επιλογές, με λίγα λόγια, στην απόλυτη απόλαυση! 

    Η απόλαυση ξεκινά από τις 8:00 το πρωί, με καφέ και snacks, ενώ στη συνέχεια προσφέρεται πλούσιο brunch, με έντονο το ιταλικό στοιχείο. Τις καθημερινές μάλιστα (από τις 10:00 πμ – 14:00 μμ), μπορείς να απολαύσεις οποιοδήποτε πιάτο του brunch menu μαζί με τον καφέ ή χυμό (πορτοκάλι ή ανάμικτο) της επιλογής σου, μόνο με 8 ευρώ. 

    Στην κουζίνα του Frankie, τα ζυμαρικά ζυμώνονται στο χέρι καθημερινά και είναι ο ορισμός του φρέσκου. Εδώ χρησιμοποιούνται οι καλύτερες πρώτες ύλες: βιολογικό αλεύρι σίτου και χωριάτικα βιολογικά αυγά. Δίνοντας πάντα έμφαση στην υψηλή διατροφική αξία των πιάτων του, όλα τα φρέσκα ζυμαρικά στο Frankie δεν έχουν λακτόζη και ζάχαρη, ενώ διατηρούν τη μοναδική τους νοστιμιά. Σου δίνεται δε η επιλογή ανάμεσα σε spaghetti alla chitarra, στριφτάρι, ταλιατέλες, μαύρο linguini ή πέννες χωρίς γλουτένη, τα οποία πολύ σύντομα “προσγειώνονται” στο τραπέζι σου, φρέσκα και λαχταριστά! 

    Tα ηνία της κουζίνας κρατάει ο χαρισματικός chef Παναγιώτης Μωυσής, που σε συνεργασία με τον executive chef του ομίλου Χρήστο Αθανασιάδη, μαγειρεύει αλά καρτ αγαπημένα πιάτα της αλυσίδας Frankie αλλά και πολύ ενδιαφέρουσες νέες προτάσεις, ειδικά για τα βόρεια προάστια, όπως η απολαυστική pinsa Romana, μια μοναδική παραλληλόγραμμη εκδοχή pizza, με τραγανή υφή από ζύμη μακράς ωρίμανσης. 

    Η σάλα ντύνεται στο ξύλο, με δερμάτινους μπιστροειδείς καναπέδες και ατμοσφαιρικά κρεμάμενα φωτιστικά, σ’ έναν χώρο που περιτριγυρίζεται από γυάλινες επιφάνειες, οι οποίες εκμεταλλεύονται το φυσικό φως, συνδέοντας ταυτόχρονα τους επισκέπτες με τον ρυθμό του αγαπημένου μας προαστίου. Ο ειδικά διαμορφωμένος 2ος όροφός του από την άλλη, προσφέρεται για τη διοργάνωση επαγγελματικών και κοινωνικών εκδηλώσεων.  

    Εντυπωσιακές γευστικές προτάσεις, όπως η μπουράτα με λαχανικά και τρίχρωμη κινόα, τρίχρωμα ντοματίνια confit, πιπεριές, καρδιές αγκινάρας και λάδι βασιλικού, η ποικιλία μανιταριών με κατσικίσια Gorgonzola Dolce και θυμάρι, το αρνίσιο καρέ γαλλικής κοπής με ραβιόλι από pak choi, πουρέ γλυκιάς κολοκύθας και σάλτσα κόκκινου κρασιού, ή η “βασίλισσα” της Ιταλικής γεύσης Bistecca “alla Fiorentina”, με λάδι τρούφας, σπανάκι και νεαρές πατάτες, καθηλώνουν γευστικά. 

    Frankie
    Νέα Ερυθραία: Χαριλάου Τρικούπη 125, τηλ. 2108003851
    Κολωνάκι: Σκουφά 42, τηλ. 2103647052
    www.frankierestaurant.gr
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Στιλάτη κρεατοφαγία στην Αθήνα: Premium προορισμοί και προτάσεις για DIY καταστάσεις

    Η Tσικνοπέμπτη είναι η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου, περίοδος που οι άνθρωποι προετοιμάζονται για την μεγάλη νηστεία...

    Η Κυψέλη είναι cool: 10 μέρη για να την απολαύσεις στο έπακρο

    Περισσότερο από άλλες περιοχές στην Αθήνα, η Κυψέλη δείχνει να κερδίζει - έστω αργά κι επίπονα - το στοίχημα...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot