spot_img
More

    Aglio, Olio & Peperoncino: Τα 3 συστατικά της απόλαυσης σ’ένα μοναδικό ιταλικό στην καρδιά της Αθήνας

    γράφει η Αλίκη Θώμου

    Αν είσαι λάτρης της μεσογειακής κουζίνας και της οικογενειακής ατμόσφαιρας μιας “trattoria originale”, το “Aglio, Olio & Peperoncino” αποτελεί μία από τις ιδανικότερες επιλογές στο κέντρο της Αθήνας, αφού από το 2002 δεν έχει σταματήσει να γοητεύει και τους πιο απαιτητικούς τους είδους. Καλά κρυμμένο σε ένα μικρό στενάκι, με καλαίσθητο minimal design, ανεπηρρέαστο από τους γρήγορους ρυθμούς της  πόλης – “χωρίς άγχος” όπως θα διαβάσεις ακόμα και στον τοίχο – και σε ένα κλίμα που θυμίζει άλλη εποχή, δεσμεύεται να σε ξεναγήσει στα πιο γευστικά μονοπάτια της γειτονικής Ιταλίας, “παντρεύοντας” με μαεστρία τις κλασικές παραδοσιακές συνταγές με τις πιο σύγχρονες τάσεις.

    Με τη γεύση του αρχοντικού σκόρδου (Aglio), του θαυματουργού ελαιόλαδου (Olio) και της πικάντικης πιπεριάς (Peperoncino) να κυριαρχούν και με όλα τα πιάτα να ετοιμάζονται εκείνη ακριβώς την ώρα, το “Aglio, Olio & Peperoncino” προσφέρει έναν ιδιαίτερα προσεγμένο και limited κατάλογο με τις καλύτερες ιταλικές γαστρονομικές επιλογές.

    Ιδιαίτερες σαλάτες και νόστιμες μπρουσκέτες σε τρεις παραλλαγές (τομάτα, πεκορίνο και πέστο / τομάτα, αντζούγια και μοτσαρέλα / μανιτάρια σωτέ) σε υποδέχονται ζεστά, μετά από το πάντα εξυπηρετικό και χαμογελαστό προσωπικό, ενώ τα φρέσκα ζυμαρικά με πικάντικη σάλτσα σισιλιάνα (με λουκάνικο, μυρωδικά και λευκό κρασί), το ραγού βακαλάου με τομάτα, κάππαρη και πεπερονσίνο, αλλά και το καρπάτσιο κολοκύθι με σταφύλι ή ρόδι και παρμεζάνα, εκτοξεύουν όλες τις αισθήσεις και υπόσχονται μοναδικές γευστικές αναμνήσεις. Την εμπειριά αυτή πλαισιώνουν εξαιρετικά κρασιά ελληνικού και ιταλικού αμπελώνα. Τέλος, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις το παραδοσιακό τιραμισού με μασκαρπόνε και την λαχταριστή γκανάς σοκολάτας με καραμελωμένα φουντούκια που φτιάχνεται a’la minute, δηλαδή την στιγμή που το παραγγέλνεις (και είναι μια αποκάλυψη!)

    Aglio, Olio & Peperoncino
    Πορίνου 13, Αθήνα, τηλ. 2109211801
    Social links: Facebook

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Έξοδος στην Πετρούπολη: Οι must προτάσεις για καφέ, φαγητό και ποτό

    Ο αστικός ιστός της Αττικής ακόμα κρύβει σημεία που μπορεί να μην γνωρίζεις ή να έχεις προσπεράσει βιαστικά. Ένα...

    Αφιέρωμα: Προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας που ξεχωρίζουν

    Ενώ η οικονομία υποφέρει κάτω από το βάρος της ενεργειακής κρίσης, οι εξαγωγές αισθάνονται μια χαρά τώρα τελευταία -...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot