spot_img
More

    Κότταβος: Μοντέρνες ελληνικές γεύσεις σ’έναν χώρο που ξυπνάει μνήμες παλιάς Αθήνας-γειτονιάς

    Ο κότταβος ήταν παιχνίδι επιδεξιότητας που έπαιζαν οι αρχαίοι Έλληνες στα νυχτερινά συμπόσια. Αυτή την επιδεξιότητα – στην κουζίνα – επιδεικνύει τον τελευταίο χρόνο και το ομώνυμο νεο-ταβερνείο του Περιστερίου, με λεπτοδουλεμένα πιάτα που εστιάζουν στην εποχικότητα, την παράδοση και τη γεύση.

    Σ’ένα σκηνικό που αποπνέει ζεστασιά και αντλεί εικόνες από παλιά Αθήνα-γειτονιά και τα αστικά σπίτια των παππούδων μας, με vintage εταζέρες, κομό, κάδρα και άλλες διακοσμητικές πινελιές, ο Κότταβος δημιουργεί ένα ιδανικό (και πρωτότυπο) περιβάλλον για να απολαύσεις τις προτάσεις του καταλόγου του.

    Στη φαρέτρα του μενού, οι πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, την οποία θαρρείς πως “όργωσαν” κυριολεκτικά οι ιδιοκτήτες για ένα απογειωτικό γευστικό αποτέλεσμα. Την είσοδο της κουζίνας περνούν λοιπόν φορμαέλα και χυλοπίτες από την Αράχωβα, ψάρια από τη Λευκάδα, τυριά και κατσικάκι από τη Νάξο, ακόμα και γηγενείς μαύροι χήροι από τον κτηνοτρόφο Δημήτρη Δήμο στα Τρίκαλα.

    Οι γεύσεις, η μία καλύτερη από την άλλη. Τραχανότο με μοσχαρίσιο λουκάνικο και φέτα Ηπείρου, γαρίδες γάμπαρη με κριθαράκι, κατσικάκι οφτό, όλα σα μια προέκταση (και αναβάθμιση) του Κυριακάτικου τραπεζιού που αχνά θυμάσαι στο σπίτι της γιαγιάς. 

    Το μαγαζί είναι άκαπνο κι έτσι η απόλαυση απρόσκοπτη και δεδομένη. Τα ηχεία πάλλονται σε ελληνικά ακούσματα, ενώ τόσο το πατάρι (που είναι ιδανικό για πολυπληθείς παρέες), όσο και η αυλίτσα (καιρού επιτρέποντος) είναι 2 ατού του χώρου που ξεχωρίζουν. Αναζήτησέ το στις παρυφές της Βεάκη, στην Μιλτιάδου. 

    Κότταβος
    Μιλτιάδου 14, Περιστέρι, τηλ. 2105757997
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Που θα παίξεις τα πιο «ψαγμένα» επιτραπέζια της πόλης

    Τίποτα δεν ξεδιπλώνει το ταμπεραμέντο και δεν συσφίγγει τις σχέσεις μιας παρέας όσο το παιχνίδι... και μιλάμε για το...

    Μαρούσι: Η πιο σταθερά διαχρονική πιάτσα των Β.Π. είναι στα πάνω της

    Είναι ωραίο το Μαρούσι - αν είσαι «βόρειο» παιδί στην καρδιά σου έχει σίγουρα μια θέση το παλιό Village...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot