spot_img
More

    The Artist Athens: Δημιουργικά «vacancies» με διεθνή γαστρονομία και τολμηρά cocktails στην καρδιά της Αθήνας

    Το hoteling και το θέατρο είναι 2 καθαρά βιωματικοί χώροι – βασίζονται στην εμπειρία του θεατή ή του επισκέπτη και όπως στο θέατρο ο φωτισμός, η σκηνοθεσία και η ερμηνεία κρίνουν και την καλή κριτική, έτσι και στον χώρο των ξενοδοχείων, το περιβάλλον, η φιλοξενία και οι παροχές, χαρακτηρίζουν την καλή διαμονή. Τις 2 αυτές «αρένες» πάντρεψε ο ηθοποιός Παναγιώτης Σούλης με το The Artist Athens, αξιοποιώντας την άλλη του ιδιότητα – αυτή του πολιτικού μηχανικού – με αποτελέσματα που καθηλώνουν ελληνικό και ξένο κοινό που το επισκέπτεται. 

    Επαναστατικά διαφορετικό, το The Artist αποπνέει μια boho chic αύρα, μιξαρισμένη με ένα industrial ζεν και κοσμικές νότες, σ’ένα ψηλό και διαμπερές κτίριο που γίνεται το ιδανικό ορμητήριο για τις εξορμήσεις, τις αναζητήσεις και τις περιπλανήσεις των ενοίκων του – αυτών που επιθυμούν να είναι στο επίκεντρο των γεγονότων και να «ρουφάνε» την Αθήνα, όπως οι locals. Για μια περίοδο λειτουργούσε ως στέκι και κοινόβιο καλλιτεχνών που στους ορόφους του διατηρούσαν ατελιέ, μια ακόμα συνιστώσα που επιβεβαιώνει ότι το «κάρμα» του ήταν να είναι πάντα ένα αστικό, δημιουργικό «hub». 

    Αποτελείται από 2 προσόψεις, που διατηρούν τη φυσιογνωμία του αρχικού κτιρίου, βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και προσφέρει από το roof garden του μια από τις πιο μαγικές και απρόσκοπτες θέες στην Ακρόπολη. Πολλά από τα στοιχεία των εσωτερικών του χώρων, όπως τα κλιμακοστάσια, τα μάρμαρα και τα μωσαϊκά παρέμειναν αναλλοίωτα, ενώ τα δωμάτια υποβλήθηκαν σε ένα makeover πραγματικό χάρμα οφθαλμών, με custom made ντουλάπες, μπερζέρες και καναπέδες, αλλά και αναπαυτικά spacious κρεβάτια. Μνείας αξίζει δε, το εσωτερικό privé αίθριο στον 1ο όροφο – μόνο για τους διαμένοντες – που είναι και ένα μοναδικό spot για αποσυμπίεση, χαλάρωση και κοινονικοποίηση. 

    Και ανεβαίνουμε στο roof garden, που η πρεμιέρα του το 2019 κυκλοφόρησε σαν έκτακτο δελτίο: κατάφυτο τριγύρω και με μοντέρνα αισθητική, είναι το απόλυτο σημείο στο κέντρο για να απολαύσεις τις κουζίνες του κόσμου με θέα καρτ ποστάλ πλαισιωμένος/η από ασπρόμαυρες ταινίες του βωβού κινηματογράφου που προβάλλονται από προτζέκτορα σε όμορο κτίριο. Δραστήριο καθημερινά από τις 6.00 μέχρι αργά το βράδυ, μοιράζει τη δράση του ανάμεσα σε 2 αντικρυστές ταράτσες και σερβίρει ένα ταξίδι στην παγκόσμια γαστρονομία, ξεχωρίζοντας τα «best of» κάθε ηπείρου σ’ένα menu που έχει επιμεληθεί ο χαρισματικός chef Δημήτρης Παπαδημητρίου : από δροσερό και παιχνιδιάρικο seabass ceviche με λαβράκι, μάνγκο, lime, mirin, chilly και ροζ πιπέρι, μέχρι τρυφερά ιταλικά arancini με προσούτο Πάρμας, αχλάδι, παρμεζάνα και gorgonzola και από αφράτα bao buns σε διάφορες εκδοχές μέχρι burgers, yakitori και chimichangas. 

    Στα κυρίως θα ανακαλύψεις ανεπανάληπτες προτάσεις από την θάλασσα και τον κάμπο, όπως rib-eye από black angus με baby πατάτες και τρία είδη αλατιού, σιγομαγειρεμένο pork belly με πουρέ, αρωματισμένο με wasabi, chips πράσου και passion drops, ένα υπέροχα χυλωμένο, «ιωδιούχο» ριζότο με γαρίδες, κρόκο Κoζάνης, σχοινόπρασο, παρμεζάνα και ξύσμα lime – σαν σύμβαση με το παντοτινό καλοκαίρι. 

    Η δύση του ηλίου, πέραν της χαλαρής διάθεσης και των αμέτρητων φώτων στο skyline, φέρνει και επιθυμία για cocktails ή μπύρα. Το The Artist, σαφώς δεν απογοητεύει, με τα classics να βιώνουν εδώ ιδανικές εκδοχές, signatures με εμπνευσμένα blends και σιρόπια που φτιάχνονται in-house, αλλά και ένα παλμαρέ σε ετικέτες από σημαντικές ελληνικές μικροζυθοποιίες. Δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα της λίστας που έχει στήσει ο head bartender Αχιλλέας Τσιριγκάκης είναι το Thai Basil Smash, με ιαπωνικό gin, sake, lime και βασιλικό (μια αποκάλυψη!) ή το εμβληματικό Mesogeios, με mastiha infushed herbs, grapefruit, lime και πορτοκάλι. 

    Είτε λοιπόν θες να βιώσεις μια απόδραση στην ίδια σου την πόλη, είτε τα ψώνια ή η βόλτα στο κέντρο σε φέρουν στο δρόμο του – στη λιλιπούτεια οδό Μελανθίου – rest assured ότι στο The Artist θα βρεις την όασή σου, αφού η ταράτσα του έχει αυτή την αξοθαύμαστη ιδιότητα να φιλτράρει τους busy ρυθμούς του κέντρου, στην καρδιά της Αθήνας. Και δοκιμάζοντας ένα κρασί από τη well-thought λίστα του – που θα καλύψει κάθε οινική σου προτίμηση – σκέψου πόσο τυχεροί είμαστε που ζούμε σ’αυτή την πόλη, τα ηνία της οποίας έχει πάρει πλέον αυτό το νέο κύμα επιχειρηματιών, που έχει βαλθεί να την ομορφύνει όσο δεν πάει… 

    The Artist Athens | Hotel & Rooftop
    Καλαμίδα 7, Αθήνα, τηλ. 2103238012
    www.theartistathens.com
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Σέριφος, το Κυκλαδονήσι της απόλυτης ομορφιάς & οι must προτάσεις για να επισκεφθείς

    Δέος και θαυμασμός είναι οι λέξεις που θα μπορούσαν να περιγράψουν την πρώτη σου επαφή με το εξωπραγματικό τοπίο...

    Beer-ό-τσαρκα στην Αθήνα: 9 διευθύνσεις που πρέπει να γνωρίζεις αν είσαι λάτρης του ζύθου

    Supernova απόλαυσης. Αυτή είναι η εντύπωση που αφήνουν οι νέας γενιάς μπύρες, και οι μπυραρίες και τα taprooms της...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot