spot_img
More

    Giovanni Gelateria: Ξακουστό παγωτό artigianale ίσως το πρώτο στην Ελλάδα από το 1983


    Την στιγμή της ημέρας που θα φάμε παγωτό από το Giovanni την περιμένουμε με καρδιοχτύπι – υπάρχει κάτι στο παγωτό του που εξακολουθεί να παραμένει το ίδιο μαγικό, το ίδιο ξελιγωτικό, ακριβώς όπως όταν είμαστε παιδιά και αυτό δεν είναι άλλο από ένα σύνολο γευστικών αισθήσεων, μια πανδαισία γεύσεων, κυριολεκτικά η μία καλύτερη από την άλλη!

    Τα παγωτά στο Giovanni φτιάχνονται με φροντίδα και μεράκι ακολουθώντας πιστοποιημένη διαδικασία παραγωγής ISO 9001:2008 και ISO 22000:2005. Για την παρασκευή του κορυφαίου gelato artigiano, χρησιμοποιούνται αδιαπραγμάτευτα πάντα αγνά υλικά πρώτης ποιότητος όπως φρέσκο γάλα αγελάδας της ημέρας 3,6% λιπαρών, φρέσκα φρούτα και εκλεκτοί ξηροί καρποί.

    Το αποτέλεσμα είναι ένα παγωτό βελούδινο ευχάριστο και πολύ φιλικό στο στομάχι, με μοναδική υφή, ασυναγώνιστες γεύσεις και ελάχιστη χημεία. Μνείας αξίζουν τα cookies με τραγανά πεντανόστιμα μπισκότα, η nocciola με απολαυστικό variegato από φρεσκοψημένα φουντούκια, το λαχταριστό cheesecake, ή το pistaccio από γνήσιο φυστίκι Αιγίνης, και δεν έχει τελειωμό.

    Ο κύριος Γιάννης Γριπονησιώτης με τους συνεργάτες του ίδρυσε το 1983 στην αγαπημένη μας Κυψέλη την gelateria Giovanni επί της οδού Πατησίων και Αγ.Μελετίου γωνία, ταράζοντας τα νερά της αγοράς του παγωτού εκείνης την εποχής μεταφέροντας από την Μπολόνια και το Μιλάνο την τεχνογνωσία, τους ανθρώπους, και τον κατάλληλο εξοπλισμό (Otello Cattabriga για τους γνώστες) στην γωνία της Πατησίων & Αγίου Μελετίου.

    Από τον Απρίλιο του 2012 η νέα γενιά Giovanni μεταφέρθηκε στα Μελίσσια συνεχίζοντας τις δραστηριότητές της στην χονδρική και λιανική πώληση υπό την ηγεσία της κυρίας Γεωργίας Κουστένη η οποία συνεχίζει την παράδοση κάνοντας τους επισκέπτες της πάντα ευτυχείς σφυρηλατώντας με τον πιο γλυκό και δυνατό τρόπο τις πολυετείς σχέσεις της.

    Παγωτά λοιπόν χειμώνα-καλοκαίρι, και τον χειμώνα (φθινόπωρο μέχρι και άνοιξη) εκτός του παγωτού profiterole, θα βρεις profiterole σε οικογενειακή και ατομική συσκευασία για τους φίλους του δημοφιλούς γλυκού.

    παγωτό προφιτερόλ

    Η φιλοσοφία του gelato artigianale παραμένει η ίδια: είναι ο κλασσικός τρόπος κατασκευής σπιτικού παραδοσιακού καλλιτεχνικού παγωτού με μικρή διόγκωση και πυκνή πλούσια γεύση όπως το παγωτό που έφτιαναν κάποτε με τις χειροκίνητες παγωτομηχανές που ο κάδος τους με το μείγμα γύριζε με μανιβέλα μέσα σε τρίμα πάγου και χοντρού αλατιού μέχρι να σφίξει – αλλά με σύγχρονα μηχανήματα και γνώσεις που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις αυτές.

    stracciatella & fiore di fragola (ανθόγαλο – φράουλα)
    παγωτό spagnola (καϊμάκι – βύσσινο)

    Giovanni Gelateria Artigiana
    Ελευθερίου Βενιζέλου & Μπουμπουλίνας 1, Μελίσσια, τηλ. 2102717579
    www.giovannigelateria.gr
    Facebook

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα καλύτερα σουβλάκια στην Αθήνα: Η τριλογία της απόλαυσης

    Σουβλάκι. Η μοναδική λέξη που όταν την ακούμε, θέλουμε να φάμε ακόμα και μετά από συμπόσιο στο χωριό του...

    Κάνναβη: Το πολυσύνθετο & πολυχρηστικό φυτό είναι πλέον νόμιμο. Ποια τα οφέλη της; Που θα τη βρεις.

    Το CBD φαίνεται πως έχει αρχίσει να καταρρίπτει τους μύθους και την προκατάληψη που υπάρχει γύρω από την κάνναβη και έχει εξελιχθεί σε ένα φυσικό συμπλήρωμα διατροφής, το...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot