spot_img
More

    Τα καλύτερα καταστήματα οπτικών της Αθήνας σου προτείνουν τον (νέο) μοδάτο σκελετό σου

    Αυτή η εποχή μοιάζει ιδανική για εξορμήσεις στην αγορά προκειμένου να βρεις το κατάλληλο ζευγάρι γυαλιών ηλίου που θα προστατεύσουν τα μάτια σου αλλά και θα δώσουν τη δική τους ξεχωριστή πινελιά στην εμφάνισή σου. Δεν είναι μόνο ο πρακτικός λόγος αλλά και ο αισθητικός, που έχουν αναδείξει τα γυαλιά ηλίου σε ένα από τα κορυφαία αξεσουάρ της καλοκαιρινής περιόδου – και καθοριστικό στοιχείο ενός ολοκληρωμένου look.

    Τα γυαλιά ηλίου είναι μόδα. Είναι χρώμα σε όλο του το μεγαλείο! Είναι μέταλλο, κόκκαλο, ξύλο ή δέρμα. Είναι όγκοι και σχήματα. Σχήματα μικρά που με δυσκολία καλύπτουν το μάτι ή μεγάλα που αγκαλιάζουν σχεδόν όλο το πρόσωπο. Είναι λεπτομέρειες, ντεκόρ, στρας, ημιπολύτιμες πέτρες ή ο μινιμαλισμός στο πρόσωπό σου.

    Ρωτήσαμε λοιπόν τους ειδικούς – τα καταστήματα που ξεχωρίζουν για την αξιοπιστία, την καλή εξυπηρέτηση και τις «ψαγμένες» συλλογές – ποια είναι τα must γυαλιά για την σεζόν και στα παρουσιάζουμε εδώ!

    Lenshop
    Ακαδημίας 34, Κολωνάκι, τηλ. 2102208622

    Η Etnia Barcelona δημιουργήθηκε το 2001 στη Βαρκελώνη της Ισπανίας και είναι μια από τις κορυφαίες ανεξάρτητες μάρκες γυαλιών ηλίου και οράσεως. Τα γυαλιά της είναι υψηλής ποιότητας και συνδυάζουν ιδιαίτερα σχέδια και χρώματα. Επιλέξαμε το μοντέλο GRAND CANYON για τη διαχρονικότητα του σχεδίου και γιατί κολακεύει τα περισσότερα πρόσωπα. Η ταρταρούγα και οι χρυσοί βραχίονες δημιουργούν ένα πολυτελές σύνολο που όμως παραμένει προσιτό.

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ LENSHOP: Το Lenshop δεν είναι απλά άλλο ένα brand καταστημάτων οπτικών. Είναι το απόσταγμα μιας ιστορίας που ξεκινάει το 1933, οπότε και άνοιξε το πρώτο κατάστημα Ανδρεάδη στην Κατερίνη (από τα πρώτα στον ελλαδικό χώρο) και μιας πορείας με πολλά ορόσημα, επιτυχίες αλλά και καινοτομίες. Με τη νέα γενιά της οικογένειας – που θα έλεγε κανείς ότι πλέον έχουν σφυρηλατημένο το θέμα «οπτικά» στο DNA τους – η εταιρεία εισέρχεται στον 21ο αιώνα ως Lenshop, ένα εγχείρημα που έχει ως στόχο να αναβαθμίσει κάθε υπηρεσία αλλά και να παντρέψει τα φυσικά καταστήματα με ένα σύγχρονο και λειτουργικό e-shop. Βολτάροντας στην – πάντα busy – Ακαδημίας, το βλέμμα σου μαγνητίζεται από ένα pop, σύγχρονο σκηνικό, με χρώμα, neon πινακίδες και πολλά πολλά ζευγάρια γυαλιών που ιντριγκάρουν. Ο χρόνος φαντάζει να σταματά και η είσοδός σου είναι μονόδρομος. Εδώ οι ρυθμοί της πόλης απομονώνονται και οι φιλοδοξίες σου για οτιδήποτε έχει σχέση με τα μάτια σου μπαίνουν σε πρώτο πλάνο.

    Eye Q
    Σοφοκλέους 7-9, Αθήνα, τηλ. 2103217768
    Λεωφ. Κηφισιάς 37A, Golden Hall, Μαρούσι, τηλ. 2106835010 
    Λεβίδου 5, Κηφισιά, τηλ. 2106233326 
    McArthur Glen, Σπάτα, τηλ. 2106638056

    Μοντέρνο, άκρως θηλυκό σχέδιο, ημιδιάφανος acetate σκελετός και ένα απολαυστικό ντεγκραντάρισμα του γκρι στους φακούς, σ’ένα μοντέλο ενός από τα πιο εμβληματικά brands στον χώρο της μόδας, την MCM.

    Το παιχνιδιάρικο pattern με το logo της εταιρίας είναι plus αισθητικά και η εμφάνισή σου με αυτό θα τραβήξει σίγουρα βλέμματα θαυμασμού. Ζήτησε το με τον κωδικό MCM 683S.

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ EYE Q: Τα Eye Q όχι μόνο διαφυλάσσουν την υγεία των ματιών μας με κορυφαία ποιοτικά οπτικά προϊόντα – με τις πιο ενημερωμένες και σύγχρονες συλλογές γυαλιών – αλλά και με υπηρεσίες όπως η οπτομέτρηση αλλά και η επίδειξη εφαρμογής φακών επαφής, κ.α. Στο Golden Hall – τη «μέκκα» των αγορών – αλλά και στο κέντρο της Αθήνας (επί της Σοφοκλέους), στην Κηφισιά και στο McArthur Glen, η αγορά οπτικών αποκτά διαστάσεις ιεροτελεστίας, αφού θα βρεις τους πιο «δυνατούς» και high fashion οίκους σε γυαλιά ηλίου και οράσεως, όπως Chanel, Gucci, MCM, Bottega Veneta, Balenciaga, τα χειροποίητα Oliver Peoples αλλά και classics όπως Prada, Persol, Nike, Lacoste, κ.ο.κ. Στο δίλλημά σου, η εξειδικευμένη ομάδα των Eye Q, θα σου δώσει ειλικρινές feedback (εκτιμητέο) και θα σε κατευθύνει στον σκελετό που ταιριάζει στα χαρακτηριστικά, την προσωπικότητα και την μοναδικότητά σου. Κι όλα αυτά, σε μοναδικές τιμές, όλο το χρόνο!

    Be Seen
    Αγίας Παρασκευής 34, Χαλάνδρι, τηλ. 2106811478 
    Αργυροπούλου 2, Κηφισιά, τηλ. 2108015962 
    Ακαδημίας 44 & Σίνα, Κολωνάκι, τηλ. 2103620044 

    Εμπνευσμένο από αληθινούς ανθρώπους, καλοκαιρινή διάθεση και ανάλαφρο style για μια ξεχωριστή αντίληψη της πραγματικότητας. Σε ένα νεύμα στο ξεκίνημα του brand, τα Garrett Leight επανασχεδιάζουν το εμβληματικό Hampton, το πρώτο και best-selling σκελετό από την αρχική συλλογή πριν από 10 χρόνια. Με μια παχύτερη κατασκευή, γυάλινους φακούς και μια ειδική πινακίδα εμπνευσμένη από το λογότυπο GLCO, δημιουργείται μια τολμηρή – statement σιλουέτα.

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ BE SEEN: Διαχρονικά το Χαλάνδρι διαθέτει μια από τις πιο δυνατές και stylish αγορές της Αθήνας, προσφέροντας στους λάτρεις της μόδας και τους εξερευνητές των νέων trends, τη χαρά της ανακάλυψης μικρών θησαυρών κομψότητας και αισθητικής. Η αναζήτηση για το πιο ενημερωμένο και ξεχωριστό κατάστημα οπτικών στο αγαπημένο μας προάστιο λαμβάνει τέλος μόλις τα βήματά σου σε οδηγήσουν στην οδό Αγίας Παρασκευής 34, όπου και θα βρεθείς μπροστά σε ένα μοναδικού industrial design κατάστημα οπτικών, ονόματι Beseen Optics. Περπατώντας σαν σε σκακιέρα πάνω στα μαύρα και άσπρα πλακάκια, οδηγείσαι προς το εσωτερικό, έτοιμος/η να κάνεις την κίνηση ματ στην επιλογή του σωστού για το στυλ σου και την προσωπικότητά σου ζευγαριού οπτικών. Στους ξύλινους, κυρτούς τοίχους που αποτελούν πρωτότυπες προθήκες για την παρουσίαση των γυαλιών ηλίου και οράσεως θα βρεις τα πιο δυνατά brands της αγοράς – Celine, Balenciaga, Garret Leight, Oliver Peoples, Cutler & Gross, Retrosuperfuture, Lindberg, Chanel για κάθε ύφος και κάθε τύπο προσώπου, προσεκτικά επιλεγμένα, με την πολυετή εμπειρία που διακρίνει την οικογένεια Μούρτζινου, καθώς το Beseen λειτουργεί από το 1964.

    Optical Fashion
    Δεκελέων 1A, Κεραμεικός, τηλ. 2103460870 

    Διασκεδάστε με τα γυαλιά ηλίου σας για το 2020 και αποκτήστε ένα πραγματικό στυλ ρετρό μέσω ενός πλαισίου από την Moscot. Μας αρέσει ή δροσερή αίσθηση που προσφέρει η διαφάνεια του σκελετού, και οι ανοιχτόχρωμοι φακοί καθώς και οι vintage καταβολές που προσφέρει το χοντρό κόκαλο στον σκελετό. Με ιστορία από το 1899 στο Lower East Side του Manhattan, το brand είναι συνηφασμένο με το american way of life αλλά και την ποιότητα και τη διαχρονικότητα.

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ OPTICAL FASHION: Η βιτρίνα σε προετοιμάζει για το εντυπωσιακό μαγαζί με τα οπτικά. Δεν ψάχναμε γυαλιά, αλλά τα πόδια μας μας τράβηξαν στο εσωτερικό του. Καλαίσθητο, με όμορφη διακόσμηση και μια οικεία και ζεστή ατμόσφαιρα. Μιλώντας με τη χαμογελαστή υπάλληλο, η πρώτη εντύπωση ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερο κατάστημα που δε μοιάζει με κανένα άλλο του κλάδου επιβεβαιώνεται. Δομημένο σα Νεοϋορκέζικο loft, ψηλοτάβανο, με custom σιδηροκατασκευές, ενδιαφέρουσες retro πινελιές όπως η ξύλινη κονσόλα του ραδιοφώνου ή τα παλιά βιβλία, “παντρεύει” το τώρα με το χθες, αποτιώντας ίσως έμμεσα ένα φόρο τιμής και στη (μεγάλη) ιστορία των οπτικών. Εδώ θα ανακαλύψεις μια ολόκληρη ενότητα με retro-style σκελετούς, που όχι μόνο ενισχύουν τη μοναδικότητά σου και ολοκληρώνουν το look σου, αλλά αποτελούν και classics που ξεχωρίζουν. Υπερατού του όμως είναι τα πιο independent, underground brands που, εκτός του ότι δεν θα τα βρεις αλλού, είναι μια ελεγεία στην διαφορετικότητα (ίσως κάπως σαν την περιοχή που το φιλοξενεί) – ξεχωρίσαμε τα φοβερά sexy RAEN, τα μοντέρνα Garett Leight, τα ιντριγκαδόρικα Kaleos, την αμερικάνικη Moscot και πολλά άλλα, που είμαστε σίγουροι ότι προσδίδουν προσωπικότητα (και πολλά κοπλιμέντα) σε κάθε wearer.

    Kapolis Optics
    Πλ. Δούρου 6, Χαλάνδρι, τηλ. 2106819323

    H Dita είναι μια κορυφαία ιαπωνική εταιρία με έμφαση στη λεπτομέρεια και σύγχρονο design. Επιλέγουμε το μοντέλο Telemaker DTS704-01 για το σπιρτόζικο στυλ του, την θηλυκότητα και την ανθεκτική κατασκευή του. Ντεγκραντέ φακοί σε σκούρα απόχρωση που προστατεύουν, σχέδιο που μεταμορφώνει και αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά σου.

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ KAPOLIS OPTICS: Τα Οπτικά Kapolis δεν χρειάζονται συστάσεις. Με ιστορία από το 1965 – οπότε και άνοιξε το πρώτο τους κατάστημα στο Χαλάνδρι – μέχρι και σήμερα, είναι ένα brand σφυριλατημένο στην προτίμηση των κατοίκων των βορείων προαστίων αλλά και συνυφασμένο με την ποιότητα, την προσωποκεντρική εξυπηρέτηση και τη μεγάλη γκάμα σε οπτικά είδη. Οικογενειακή επιχείρηση, τα Οπτικά Kapolis απαρτίζονται από επιστήμονες οπτομέτρες και εγγυώνται την ακριβή εκτέλεση συνταγών, την ταχύτητα αλλά και την ιδανική σχέση τιμής ποιότητας. Εδώ κάθε αγορά γίνεται μια ιεροτελεστία, αφού το κατάστημα είναι ενημερωμένο με τα πιο τελευταία σχέδια και trends της κάθε σεζόν, αλλά και με διαχρονικά ή ακόμα και retro γυαλιά. Έτσι, είτε είσαι fan μεγάλων οίκων όπως Gucci, Dita, Ives Saint Laurent και Lindberg, είτε το γούστο σου προσανατολίζεται σε πιο casual brands, όπως Ray-Ban και Persol, τα Οπτικά Kapolis έχουν τα (τέλεια) γυαλιά για σένα. Τα οπτικά Kapolis έχοντας ως ένα από τα χαρακτηριστικά τους τη καινοτομία δημιούργησαν τη δική τους bespoke συλλογή γυαλιών, τα DYO. Τα DYO είναι τα πρώτα 3D printed γυαλιά στην Ελλάδα, που θα σου δώσουν την ευκαιρία να Design Your Optics!! Μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου γυαλιά είτε επιλέγοντας συνδυασμούς από τα πρωτότυπα σχέδια που έχουν στη συλλογή τους (σε σχήμα, μέγεθος, χρώμα) είτε να επιλέξεις κάποιο άλλο αγαπημένο σου σχέδιο ή – για τους πιο δημιουργικούς ακόμη- να σχεδιάσεις τα δικά σου γυαλιά, όπως εσύ τα θέλεις.

    Avramis Optics
    Ερμού 7, Σύνταγμα, τηλ. 2103310488 

    Χρειάζεται να πούμε τίποτα περισσότερο από «TOM FORD»; Ο εμβληματικός σχεδιαστής πέραν των ultra chic ενδυμάτων δημιουργεί και συλλογές οπτικών που έχουν αφετηρία την ποιότητα και «ενδιάμεσους σταθμούς» τη διαχρονικότητα και τη μοναδικότητα. Το μοντέλο FT0751 έχει σχέδιο Wayfarer που ταιριάζει σε όλα τα πρόσωπα, ήσυχη γραμμή που κολακεύει, και ανθεκτικό γυαλί που αντέχει χρόνια.

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ AVRAMIS OPTICS: Eρμού. Πολυσυλλεκτική, φωτεινή, εμβληματική. Ένα ψηφιδωτό προτάσεων σε λίγα μόλις τετραγωνικά – η χαρά του περίπατου και των αγορών. Στοές. Πάντα μας άρεσαν οι στοές. Μικροί τις βλέπαμε σαν μυστικές σήραγγες που έκρυβαν θησαυρούς. Και αυτήν την φορά ο «θησαυρός» της στοάς αυτής, έχει όνομα Avramis Optics. Aπό το 2005, το κατάστημα έχει γίνει συνώνυμο της ποιότητας, της αξιοπιστίας, της άριστης εξυπηρέτησης και των καλών τιμών. Φιλοξενώντας μια γκάμα που ξεπερνά τα 2.000 σχέδια σε γυαλιά ηλίου και σκελετούς οράσεως – από μεγάλους οίκους όπως Saint Laurent, Christian Dior, Burberry, Moncler και Marc Jacobs, μέχρι πιο casual brands όπως Persol, Rayban, Oakley και Arnette, και πάνω από 3.000 κουτιά φακών επαφής για όλους τους βαθμούς και όλες τις εταιρείες, τα Avramis Optics έχουν κάτι για όλους. Το αγαπάμε για τους ανθρώπους του και το φιλόξενο περιβάλλον του και το ξεχωρίζουμε για τις ανταγωνιστικές τιμές του και τις ασυναγώνιστες συλλογές του. Στον χώρο, υπάρχει και εργαστήριο, το οποίο μεταφράζεται σε σχεδόν άμεση κοπή και εφαρμογή των οφθαλμικών φακών, για μεγάλη ποικιλία μονοεστιακών φακών. 

    GLN Optics
    Εθνικής Αντιστάσεως 24 & Μισούντος, Καισαριανή, τηλ. 2107526518 

    Τα γυναικεία γυαλιά ηλίου με πολυγωνικό σχήμα πλαισίου ακολουθούν την τελευταία τάση της μόδας που θέλει τα μεγάλα μεγέθη να πρωταγωνιστούν στους σκελετούς του καλοκαιριού. Παρά το μαύρο ουδέτερο χρώμα τους είναι σχεδιασμένα να ελκύουν όλα τα βλέμματα καθώς ο κομψός σχεδιασμός τους αλλά και οι επίπεδοι φακοί τους αποτελούν το καλύτερο μέσο για να πρωταγωνιστήσετε στις εντυπώσεις των γύρω σας.

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ GNL OPTICS: Άνοιξε τον Μάρτιο του 2018 και είναι μια γιορτή του design. Από τον χώρο μέχρι τα προϊόντα του, είναι ένα αναζωογονητικά σύγχρονο κατάστημα που εστιάζει στην ανθρωποκεντρική, ουσιαστική εξυπηρέτηση. Αυτό μεταφράζεται σε προσοχή στις ανάγκες σου από μεριάς του πλήρως καταρτισμένου team του αλλά και στη μέριμνα να φιλοξενεί προϊόντα για όλα τα βαλάντια. Οι άνθρωποί του, είναι ενεργά μέλη στο Σ.Ο.Ο.Ε. (Σύλλογος Οπτικών και Οπτομετρών Ελλάδος) και εκλεγμένα μέλη της Ο.Σ.Ο.Ο.Ε. (Ομοσπονδία Συλλόγων Οπτικών και Οπτομετρών Ελλάδος) και το πάθος τους γι’αυτό που κάνουν είναι διάχυτο από την φιλόξενη υποδοχή μέχρι το εγκάρδιο αντίο. Το κατάστημα είναι φουλ ενημερωμένο: εδώ θα βρεις σχέδια από μεγάλους οίκους όπως Dior, Balenciaga, Gucci, Burberry και Givency, αλλά και πιο casual brands, όπως Ray- Ban, Persol και Police. Όλα τα παραπάνω, μπορείς να τα εντοπίσεις (και να τα αγοράσεις από την άνεση του χώρου σου) και στο απείρως εύχρηστο και καλοσχεδιασμένο e-shopτους, που περιλαμβάνει επίσης πολύ ενδιαφέρουσα αρθρογραφία για οτιδήποτε έχει να κάνει με τα μάτια σου αλλά και την ιστορία των οπτικών σαν κλάδο.

    Optocenter
    Μεσογείων 242, Χολαργός, τηλ. 2106544374 
    Φανερωμένης 9, Χολαργός, τηλ. 2106541846

    Τα Ray-Ban είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά των premium γυαλιών οράσεως και ήλιου με μια τεράστια ποικιλία προϊόντων σε εξαιρετικές τιμές. Επιλέξαμε αυτό το ζευγάρι γιατί διατηρεί το iconic σχέδιο του brand που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε, επανεφευρίσκοντάς το για τον 21ο αιώνα. Ζητήστε το ως RB3548N.

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ OPTOCENTER: Tα OptoCenter από το 1989, όχι μόνο διαφυλάσσουν την υγεία των ματιών σου με προϊόντα ύψιστης ποιότητας, αλλά φροντίζουν και την εμφάνισή σου, αφού τα γυαλιά είναι καθοριστικό κομμάτι ενός ολοκληρωμένου look. Έχοντας αισίως κλείσει 30 χρόνια παρουσίας στον χώρο, τα OptoCenter είναι ο “σύμμαχός” σου σε οτιδήποτε έχει να κάνει με οπτικά – από γυαλιά ηλίου και οράσεως από τα πιο εμβληματικά brands, όπως Dolce & Gabbana, Ray-Ban, Tous, Carolina Herrera, Etnia Barcelona, IZIPIZI, Police (και πολλά πολλά ακόμα), μέχρι ετοιμοπαράδοτους φακούς επαφής όπως Bausch & Lomb, Aqualens και Air Optix, μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι είναι η απόλυτη “συντεταγμένη” για τους χρήζοντες γυαλιών πάσης φύσεως (και δεν είμαστε λίγοι!) Στα δύο σύγχρονα καταστήματα στον Χολαργό, οι αγορές γίνονται μια μοναδική εμπειρία, αφού το team τους είναι εξειδικευμένο, εξυπηρετικό και κατατοπιστικό. Θα σου προτείνουν τον σκελετό που ταιριάζει στην προσωπικότητα και μοναδικότητά σου, θα τσεκάρουν την κατάσταση των ματιών σου με οπτομέτρηση και θα βρουν λύσεις σε πάσης φύσεως ανάγκη σου. 

    GlassesNow.gr
    Λαρίσης 13-15, Αμπελόκηποι, τηλ. 2114042928 

    Ένα πραγματικό κομψοτέχτημα με πολύ σπιρτόζικη διάθεση, χρώμα και στυλ. Μπλε σκελετός acetate, σκουρόχρωμοι φακοί για προστασία και ημιδιάφανοι βραχίονες με χρωματιστά “νερά”. Θα τα βρείτε μόνο στο κατάστημά μας και σε πολύ προσιτή τιμή.

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ GLASSESNOW.GR: Ποιοτικά, κορυφαίας κατασκευής γυαλιά σε πολύ καλές τιμές. Μπορεί παλιά αυτό να φάνταζε ουτοπικό, τώρα είναι μια πραγματικότητα που μπορείς να βιώσεις στο ολοκαίνουργιο Glasses Now, στους Αμπελόκηπους. Σ’ένα πανέμορφο περιβάλλον, με πληθώρα σκελετών από acetate κι όχι πλαστικό, θα βρεις γυαλιά ηλίου και οράσεως που ξεκινούν από μόλις 29 ευρώ! Για αγορές δε άνω των 49 ευρώ μπορείς να επωφεληθείς της (μόνιμης!) προσφοράς με 1+1 σετ γυαλιών δώρο! Μοντέρνα αλλά και κλασσικά σχέδια, μονόχρωμα ή σε ταρταρούγα, το Glasses Now έχει κάτι για όλους. Από το κατάστημα μπορείς να προμηθευτείς επίσης τα (πολύ) χρήσιμα transitions γυαλιά – που γίνονται από clear οράσεως σε ηλίου με την έξοδό σου σε αυτόν, στο χρώμα φακού που εσύ προτιμάς. Με πολύ καλή απόδοση για χρήση Η/Υ, tablet ή κινητού, και με τις φανταστικές τιμές του Glasses Now, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τα λατρέψεις.