spot_img
More

    NooK: Tο πιο φιλόξενο και ανεπιτήδευτο στέκι στο Ίλιον

    Το NooK έχει βρει αυτή τη μαγική συνταγή που θα σε κρατήσει ευχαριστημένο/η κάθε ώρα της ημέρας – όχι τυχαία – αφού «nook» στ’αγγλικά είναι η «φωλιά». Αυτή η φωλιά, που αναβαθμίζει την local έξοδο, αλλά μαγνητίζει και στη ζεστή της αγκαλιά κόσμο απ΄όλη την Αθήνα, είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς ενός νέου ανθρώπου – του Κωνσταντίνου Μητρόπουλου – που αφού εργάστηκε σε διάφορα πόστα στην καφεστίαση, αποφάσισε να μετουσιώσει την εμπειρία του αλλά και τις εικόνες από τα ταξίδια του σ’ένα στέκι-ορόσημο για το Ίλιον. 

    Το NooK σε καλημερίζει κάθε πρωί με καλοψημένο specialty καφέ από τη Βραζιλία – που χαρίζει ένα μεστό αποτέλεσμα τόσο στη ζεστή, όσο και στην κρύα εκδοχή του – αλλά και guest μονοποικιλιακούς που εναλλάσσονται κάθε μήνα. Στον κατάλογό του θα βρεις επίσης μοναδικά τσάγια και απολαυστικές σοκολάτες, τη θρυλική σπιτική λεμονάδα με ginger και chilli (μια αποκάλυψη!) αλλά και χειροποίητα γλυκά που εναλλάσσονται για να κρατάνε το ενδιαφέρον σου ακμαίο και ακονισμένο. 

    Η διάθεση για ανανέωση και εναλλαγή δεν περιορίζεται μόνο στις προτάσεις του. Πρόσφατα, και με στόχο να εξυψώσει ακόμα περισσότερο την (καλοκαιρινή) σου εμπειρία στην αυλή του, η ομάδα του NooK την ομόρφυνε (κι άλλο) με καινούργια φυτά και φωτοσυνθέσεις στους τοίχους αλλά και εντυπωσιακά neon φώτα, δημιουργώντας ένα φουτουριστικό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα – ό,τι πρέπει δηλαδή γι’αυτά τα καυτά summer nights στην Αθήνα που αναζητάς την μικρή σου όαση. 

    Την κρίσιμη στιγμή που θα πεινάσεις, το NooK έχει τις (πολύ χορταστικές) λύσεις. Η μεγάλη του ευστοχία σαν στέκι έγκειται μάλιστα στο ότι το brunch εδώ είναι καθημερινή συνήθεια, με μερικά από τα πιο σαγηνευτικά πιάτα της πόλης. Πέραν των αυγών σε διάφορες εκδοχές και σε τέλειους συνδυασμούς με κορυφαία υλικά, το καλοκαίρι επιτάσσει ελαφριά και αναζωογονητικά snacks. Θα βρεις ανακούφιση και ενθουσιασμό στο δροσερό Super Coconut Bowl, με superfruits και γάλα καρύδας αλλά και στις θρεπτικές του σαλάτες. Keep an eye γιατί από Σεπτέβρη ο κατάλογος θα ανανεωθεί (προφανώς για να μας εκπλήξει πάλι)!

    Η δύση του ήλιου κυριολεκτικά μεταμορφώνει το NooK στο bar των ονείρων σου (και της διπλανής πόρτας). Η απ’άκρη σ’άκρη μπάρα του – με τα ethnic πλακάκια και τους κρυφούς φωτισμούς – γίνεται η αφετηρία για μοναδικά, well-priced cocktails (στη λίστα του θα βρεις 6 signatures και 5 classics). Αυτή την περίοδο ξεχωρίζουν το καθιερωμένο πλέον Bahama oh Mama, που «παντρεύει» μοναδικά ρούμι με πουρέ ανανά, αλλά και το φρουτένιο Strawberry Blast, ένα ξύπνημα φράουλας σε συνδυασμό με μαστίχα (και τα 2 must try). 

    Από τα ηχεία του θα ακούσεις διαχρονικές jazz μουσικές, ενώ στους θαμώνες του θα βρεις μερικά από τα πιο όμορφα χαμόγελα της περιοχής. 

    NooK 
    Κάλχου 35, Ίλιον, τηλ. 2130437511 
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Summer in Athens: Οι must καλοκαιρινές έξοδοι σε μια πόλη που ξέρει να ζει

    Ενώ κάποιοι πατούν το τελικό enter της πληρωμής των ακτοπλοϊκών τους εισιτηρίων λίγο πριν την εξόρμησή τους σε κάποιο...

    Τα καλύτερα σουβλάκια στην Αθήνα: Η τριλογία της απόλαυσης

    Σουβλάκι. Η μοναδική λέξη που όταν την ακούμε, θέλουμε να φάμε ακόμα και μετά από συμπόσιο στο χωριό του...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot