spot_img
More

    Bueno Eatery Cafe: Η τελειότητα στη γεύση, κάθε στιγμή της ημέρας

    Σημαίνει «καλό» στα ισπανικά, αλλά πέραν αυτού είναι πρωτοπόρο, είναι πρώτο στις προτιμήσεις του κόσμου, είναι διαρκώς εξελισσόμενο, οικονομικό αλλά και άκρως ποιοτικό σε όλη τη γκάμα των προτάσεων του. Είναι το Bueno στο Μενίδι, και αποδεικνύει ότι ακόμα και σε μια outsider γειτονιά, ένα σωστό προϊόν μπορεί να κοντράρει επί ίσοις όροις ακόμα και μαγαζιά του εξωτερικού. 

    Άνοιξε το 2011 από ανθρώπους προερχόμενους από την εστίαση, οι οποίοι χρησιμοποίησαν όλη τους την εμπειρία και τη γνώση πάνω στο αντικείμενο, αλλά παράλληλα – όντας δημιουργικά ανήσυχοι και τελειομανείς – πήγανε τον κατάλογο αλλά και τον χώρο «ένα βήμα παραπέρα». Ταξίδεψαν μάλιστα μέχρι το εμβληματικό Au P’tit Grec στο Παρίσι – κατά πολλούς την καλύτερη κρεπερί στην πόλη του φωτός – το οποίο λειτουργεί συγγενικό τους πρόσωπο για να εμπλουτίσουν ακόμα περισσότερο τις εικόνες και το know-how τους. Έτσι, με το που άνοιξε, το Bueno δημιούργησε κυριολεκτικά τη δική του πιάτσα στην Κωνσταντίνου Καραμανλή και στα τριγύρω στενάκια, κι έγινε η καθημερινή «συντεταγμένη» για καλοψημένο καφέ (κι όχι μόνο), κάθε μέρα όλη μέρα.

    Για τη γειτονιά του Μενιδίου, είναι συνώνυμο της ποιότητας, της φροντίδας και της άψογης εξυπηρέτησης και όσον αφορά την «σβέλτη εστίαση», «παίζει» χωρίς αντίπαλο.

    Το Bueno έχει τη ζεστασιά ενός στεκιού που σχεδόν σου γεννά την επιθυμία να βγάλεις τα παπούτσια σου, να καθίσεις οκλαδόν στις άνετες δερμάτινές του καρέκλες, να πάρεις στο χέρι σου ένα φλιτζάνι καφέ και να χάσεις την αίσθηση του χρόνου απολαμβάνοντας μια φρεσκοψημένη βάφλα. Κατάφυτο, με bamboo φωτιστικά και ανοιχτό παρασκευαστήριο, σε κάνει θεατή της μυσταγωγίας της κρέπας και ταυτόχρονα σου βάζει τα πιο γλυκά διλλήματα για το τι θα διαλέξεις. 

    Και πάμε στο «ρεζουμέ»: Με αφετηρία έναν χυλό δικής τους συνταγής, που είναι ιδανικός τόσο στις αλμυρές όσο και στις γλυκιές κρέπες (και που δεν αφήνει αυτή την αίσθηση «τσίχλας», αλλά είναι πλούσιος και τραγανός), εδώ θα βρεις μια πλειάδα προτάσεων για κάθε γούστο που φτιάχνονται με ανώτερης ποιότητας υλικά και πολύ… μεράκι. Από την απολαυστική Hot Dog, με λουκάνικο Φρανκφούρτης, τυρί, πατατάκια, κέτσαπ και μουστάρδα ή την απογειωτική Chicken Nuggets, με κοτομπουκιές, μπέικον, τυρί, πατάτες και golden bbq, μέχρι την «υπερπαραγωγή» Carbonara, με στήθος κοτόπουλο, μπέικον, τυρί, μανιτάρια, πράσινη πιπεριά, κρέμα γάλακτος, το Bueno έχει κάτι για όλους. Σαφώς, μπορείς να φτιάξεις και τη δική σου custom κρέπα με τα υλικά που αγαπάς και προτιμάς. 

    Το ίδιο ισχύει και για τις γλυκές… αμαρτίες, με αγαπημένη μας την Maltesers με φυστικοβούτυρο, Μaltesers και φράουλες ή την «κόλαση» Ferrero με την ομώνυμη σοκολάτα, caprice και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης (μια αποκάλυψη!) 

    Το Bueno όμως δεν σταματά εκεί. Για την ακρίβεια δεν έχουμε καν αρχίσει – στον κατάλογό του φιγουράρουν οι πιο λαχταριστές πίτσες, φρεσκοψημένες με μια ωραία τραγανή ζύμη και με premium παραλλαγές που θα σε καψουρέψουν. Δαγκώνοντας το σοβαρό ζυμάρι της πίτσας του και επιτρέποντας στον ουρανίσκο σου να σταθεί λίγο στην βαθιά νοστιμιά των κορυφαίων τυριών και αλλαντικών, μεταφέρεσαι από το Μενίδι, σε κάποιο καντούνι της Γαλλίας.

    Το club sandwich εδώ είναι… σοβαρή υπόθεση και όχι μια απλή διεκπεραίωση – θα το βρεις με μπιφτέκι-τσένταρ, με γαλοπούλα-Milner, ακόμα και με ομελέτα και διπλό μπέϊκον, ενώ τα burger του «κοντράρουν» επί ίσοις όροις γνωστά μπεργκεράδικα της πόλης. Οι σαλάτες ψιλοκόβονται μπροστά σου, διατηρώντας όλη τη φρεσκάδα και τα θρεπτικά συστατικά των λαχανικών, ενώ το πρωινό του με τα τηγανητά αυγά είναι το τέλειο ξεκίνημα της ημέρας σου μαζί με τις τέλειες μπαγκέτες και αραβικές πίτες του. 

    Τέλος, θα λατρέψεις τα βελούδινα κρουασάν του, τις σαγηνευτικές σφολιάτες, τα υπέροχα donuts, τα εξαιρετικά βαφλάκια και τα εντυπωσιακά pancakes, πλαισιωμένα από μια ποικιλία σε ροφήματα, αφεψήματα, σοκολάτες και ασφαλώς καφέδες από Νότια και κεντρική Αμερική καρβουντισμένους με την slow roasting μέθοδο, που προσδίδει αξεπέραστα αρώματα, πλούσια ανεπτυγμένη γεύση και ισορροπημένες οξύτητες. 

    Φεύγοντας, αυτό που μας αποτυπώθηκε ήταν η προσοχή στη λεπτομέρεια, η ευγενική υποδοχή, η άψογη εξυπηρέτηση, το καλοσυνάτο αντίο. Και μας έκανε να εκτιμήσουμε λίγο παραπάνω αυτό το νέο κύμα επιχειρηματιών που έχουν βαλθεί να ομορφύνουν λίγο παραπάνω την πόλη μας, σε πείσμα των καιρών και σε αντίσταση της γενικότερης μετριότητας που έχει γίνει το νέο καθεστώς. 

    Bueno Eatery Cafe
    Λεωφ. Κωνσταντίνου Καραμανλή 53, Αχαρνές, τηλ. 2102441600
    www.srbueno.gr
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα αθηναϊκά εστιατόρια που σφυρηλατούν γευστικές διαδρομές στην απόλαυση και τη διασκέδαση

    Ο μεζές είναι η βουλιμία του μερακλή που θέλει να τα δοκιμάσει όλα, διψάει για τη «μέση» και αποστάγματα,...

    Οι καλύτερες boulangerie της Αθήνας: 10 σημεία όπου η παράδοση συναντά την εξέλιξη

    Ψωμί. Συνοδοιπόρος σε κάθε γεύμα ή δείπνο, σάντουιτς και τσιαπάτα, ο άρτος ο επιούσιος. Το βρίσκεις σε παραλλαγές που...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot