spot_img
More

    Λουκουμαδάκι: Γευστικές ιστορίες φτιαγμένες πάνω σε μια κρεπιέρα (κι όχι μόνο!)

    Αν κάτι μας ευχαριστεί απεριόριστα – πες το «λόξα» του επαγγέλματος – είναι να ανακαλύπτουμε νέα σημεία στην πόλη τα οποία ξεχωρίζουν για την αισθητική τους, τις προτάσεις τους και την εξυπηρέτησή τους. Το Λουκουμαδάκι σαφώς ανήκει στην παραπάνω κατηγορία, αφού νοστιμεύει κάθε στιγμή της ημέρας μας και σερβίρει έναν από τους καλύτερους specialty καφέδες που θα βρεις στην Αθήνα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. 

    Είναι στρατηγικά τοποθετημένο ακριβώς απέναντι από το πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος – στις παρυφές της Τηλεφάνους – και παρέχει στον επισκέπτη το προνόμιο μιας καταπράσινης θέας, στην καρδιά του «κέντρου». Αυτή την αναζωογονητική ανάπαυλα από τους σύγχρονους ρυθμούς της εποχής μας, έρχεται να την πλαισιώσει με παντός είδους λιχουδιές που θα σε κάνουν να το επισκεφθείς ξανά και ξανά. 

    Ο χώρος του, pop και χαρούμενος, είναι μια σύμβαση με την παντοτινή παιδικότητα. Στον κατάλογό του ναυαρχίδα είναι η κρέπα – σε γλυκιές και αλμυρές εκδοχές – αλλά και πλήθος άλλων γευστικών απολαύσεων, όπως τρυφερές βάφλες-υπερπαραγωγή, φρεσκοτηγανισμένοι λουκουμάδες, χορταστικά club sandwich και αλησμόνητα, πεντανόστιμα burgers. Αυτό που γίνεται σαφές, χαζεύοντας λίγο τις πρώτες ύλες πριν φτιάξεις το κομψοτέχνημα του γούστου σου, είναι ότι οι ιδιοκτήτες του έχουν σχολαστικά επιλέξει κάθε τι που φιλοξενείται στο Λουκουμαδάκι, από τις πραλίνες (με options όπως φουντούκι, Ferrero, καραμέλα, μαύρη ρυζιού, Bueno και πολλές ακόμα), τα μπισκότα και τα παγωτά, έως τα αλλαντικά, τα τυριά και τα λαχανικά. 

    Ανοιχτό καθημερινά από το πρωί (συγκεκριμένα στις 7.00), το Λουκουμαδάκι σε υποδέχεται με καλοψημένο – κορυφαίας ποιότητας – καφέ Mrs. Rose, απολαυστικές μπαγκέτες και κουλούρια, αλλά και brunch με αυγά ή αλμυρές βάφλες που εδώ αποτελούν μια καθημερινή ιεροτελεστία! 

    Στο μέτωπο των burger, θα βρεις εμπνευσμένες προτάσεις, όπως το Black Angus στα 6.50, με μοσχαρίσιο μπιφτέκι 200gr., τσένταρ, μπέϊκον, τομάτα, iceberg, καραμελωμένα κρεμμύδια και τηγανιτό αυγό ή το Λουκουμαδάκι με φιλέτο κοτόπουλο, γκούντα, μπέϊκον, τομάτα, λόλα και bbq sauce, και τα δύο σερβιρισμένα με πατάτες.

    Τη στιγμή λοιπόν που ο δρόμος θα σε φέρει προς Ακαδημία Πλάτωνος, κάνε του μια επίσκεψη και θα μας θυμηθείς! Αν πάλι μένεις ή εργάζεσαι κοντά του, όλα τα καλούδια του θα τα βρεις και σε delivery.

    Λουκουμαδάκι
    Τηλεφάνους 39, Κολωνός, τηλ. 2105129388
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    The Beer Guide: Οι καλύτερες διευθύνσεις για να απολαύσεις ψαγμένες μπύρες στην Αθήνα

    Η εξέλιξη της ζυθοποιίας στην Ελλάδα αλλά και οι κοινότητες των απανταχού beer lovers που δοκιμάζουν, αξιολογούν και μοιράζονται τις εμπειρίες...

    Ηλιούπολη: Η πόλη του ήλιου, με τις πολλές πλατείες και το απέραντο πράσινο

    Η Ηλιούπολη (η πόλη του ήλιου) έχει άλλο αέρα. Οι δρόμοι είναι μεγάλοι και ανοιχτοί, ο ήλιος μπαίνει παντού...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot