spot_img
More

    5 μικρά tips για να κάνεις το σπίτι σου cozy και ζεστό

    Είναι Νοέμβριος κι ο χειμώνας μπήκε για τα καλά στις ζωές μας. Το κρύο έχει αρχίσει να έχει… δόντια, και μοιραία – όταν συμβαίνει αυτό – όλοι θέλουμε να χουχουλιάσουμε σε μια ζεστή γωνιά με ένα ζεστό ρόφημα χαζεύοντας μια νέα σειρά στο Netflix ή το Apple TV+. Υπάρχουν πολλά tips για να ετοιμάσεις τον χώρο σου για τον χειμώνα. Από το να αγοράσεις μια πληθωρική φλοκάτη μέχρι να ενσωματώσεις ζεστά χρώματα στη διακόσμησή σου, το να μεταμορφώσεις το σπίτι σου σε έναν χειμερινό παράδεισο δεν χρειάζεται να ενέχει απαραίτητα μεγάλα έξοδα για την τσέπη σου. Ειδικά τώρα. 

    Όλοι μας τον χειμώνα ξυπνώντας στα ζεστά μας παπλώματα δεν έχουμε καμία διάθεση για επαφή με τον έξω κρύο κόσμο, και δεδομένης και της καραντίνας, η διάθεση αυτή είναι μοιραία ένα νέο καθεστώς. Πως θα απολαύσεις λοιπόν άνεση και ζεστασιά στο απόλυτο hot spot, το σπίτι σου, που να εκπέμπει μια φιλόξενη ατμόσφαιρα για σένα και την οικογένειά σου; Απλά εφάρμοσε αυτά τα μικρά tips!

    Σκεπάσματα

    Πρόσθεσε όσο το δυνατό περισσότερα μαξιλάρια και επένδυσε σε μαλακά και ζεστά παπλώματα για να κάνεις το κρεβάτι σου winter-ready.

    Ζεστός φωτισμός

    Άσε τις φωτεινές λευκές λάμπες για το καλοκαίρι και προμηθεύσου «ζεστές», πορτοκαλί τονικότητας λάμπες ή ακόμα και κεριά για να κάνεις τον χώρο σου πιο χαλαρό, με ατμόσφαιρα ζεν. 

    Πρόσθεσε ένα χαλί

    Τίποτα δεν εκπέμπει πιο χειμωνιάτικη νιρβάνα από ένα vintage χαλί. Κάλυψε τις γυμνές επιφάνειες του πατώματος με ένα ωραίο χαλί και απόλαυσε τη ζεστασιά του.

    Ξύλινα έπιπλα

    Το ξύλο πάντα προσθέτει μια ζεστή, φιλόξενη αύρα στο σπίτι. Άσε για λίγο τα προκάτ – βολικά κατά τ’άλλα συναρμολογούμενα σουηδικά έπιπλα και αγόρασε ένα έπιπλο με πραγματικό ξύλο. Εναλλακτικά, αν το αντέχει το budget σου, προχώρα στην αντικατάσταση του πατώματος με ξύλο.

    Φυτά εσωτερικού χώρου

    Τα φυτά εσωτερικού χώρου θα ομορφύνουν το περιβάλλον σου και θα σε φέρουν σε άμεση επαφή με τη φύση που στερείσαι όταν είσαι εντός. Επίσης καθαρίζουν την ατμόσφαιρα, ό,τι πρέπει για τις χειμωνιάτικες ημέρες εγκλεισμού.

    Διάβασε επίσης

    Τα καλύτερα παγωτά στην Αθήνα: Πρωτοπορία, τοπικά προϊόντα και έννοια για την ποιότητα

    Το παγωτό είναι ο δημαγωγός του καλοκαιριού: Στο χωνάκι ή το κυπελάκι του, μαζί με γεύση και δροσιά, σερβίρει...

    Στην ίδια κατηγορία