spot_img
More

    Η Καντίνα της Μιχαλακοπούλου: Η πιο εμβληματική «συντεταγμένη» για street food στην πόλη

    Το «βρώμικο» που είναι πεντακάθαρο, το μικρό που είναι σβέλτο και λειτουργικό, το «σημείο συνάντησης» μιας ολόκληρης γενιάς που συνεχίζει να σμίγει μπροστά του για να απολαύσει τα γευστικά του καλούδια, στο χέρι, όπως οφείλει να τρώγεται κάθετι ανεπιτήδευτο και αληθινό. Αυτά κι άλλα πολλά είναι η Καντίνα της Μιχαλακοπούλου, που είναι η πιο νόστιμη «στάση» για κάθε ψαγμένο και έμπειρο λάτρη του street food. 

    Όλα ξεκίνησαν το μακρινό 1987 από ένα καρότσι, που με απλότητα και μεράκι σέρβιρε hot dogs στην συμβολή των οδών Διοχάρους και Μιχαλακοπούλου. Αυτά τα αφάνταστα hot dogs γρήγορα γίνανε talk of the town, κάνοντας μεγάλη μερίδα Αθηναίων να απαρνηθούν έστω για λίγο την γειτονιά τους για να τα δοκιμάσουν. Το εγχείρημα με την άνθισή του, αναβαθμίστηκε και μετακόμισε στην πλατεία Βραζιλίας σε κανονική καντίνα, ενώ επέστρεψε στον «τόπο του εγκλήματος» το 2004, μέσα στο υπαίθριο πάρκινγκ της Μιχαλακοπούλου 40 στα Ιλίσια, απ’όπου και λειτουργεί αδιάλειπτα μέχρι και σήμερα. 

    Πολλά πράγματα κάνουν την Καντίνα της Μιχαλακοπούλου ξεχωριστή. Είναι οι πολύ καλές πρώτες ύλες, οι γενναίες μερίδες που χορταίνουν και «ευφραίνουν», είναι ο συνδυασμός λάχανου-καρότου που εκτοξεύει την απόλαυση στην στρατόσφαιρα. Είναι όμως και οι άνθρωποί της, που σε υποδέχονται με τον πιο εγκάρδιο τρόπο και σε ξεπροβοδίζουν με το πιο καλοσυνάτο αντίο. 

    Η μερίδα κοτομπουκιές, με το τρυφερό παναρισμένο κοτόπουλο, τις τηγανιτές πατάτες και την κολασμένη σως είναι διαχρονικό must, και ασφαλώς το hot dog στην special εκδοχή του, με το αφράτο-σαν-σύννεφο ψωμάκι, τα 2(!) ψητά ή βραστά λουκάνικα, με λάχανο, καρότο και καραμελωμένο κρεμμύδι είναι κάτι που μπορεί ως δια μαγείας να σου φτιάξει την διάθεση επί τόπου! 

    Τα τελευταία χρόνια, ακριβώς απέναντι λειτουργεί και κατάστημα από το οποίο γίνεται και delivery και take away από τις 11.00 πμ, στο οποίο φτιάχνονται επίσης και κρέπες, με αφετηρία ένα πολύ καλό χειροποίητο ζυμάρι – ιδανικό τόσο στη γλυκιά όσο και την αλμυρή εκδοχή του!

    Στέκι των απανταχού νυχτοπουλιών, των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται το βράδι, των ξενύχτηδων, όσων είναι λάτρεις του οικονομικού αλλά «τίμιου», όσων θέλουν να απολαμβάνουν το τέλειο street food. Αυτή είναι η Καντίνα της Μιχαλακοπούλου. Ένας «φίλος» που μέσα στα χρόνια, ξέρεις ότι μπορείς να βασιστείς, σε κάθε σου εξόρμηση, για ζεστό, μοναδικό, πεντανόστιμο φαΐ.

    Υ.Γ.: Τα καλούδια της τα βρίσκεις και σε όλα τα γνωστά delivery apps, για μοναδικές απολαύσεις στον χώρο σου.

    Η Καντίνα της Μιχαλακοπούλου
    Μιχαλακοπούλου 40, Αθήνα, τηλ. 2107229129
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Βόλτα στα πιο αγαπημένα μας μαγαζιά στην Καλλιθέα

    Aν την προσεγγίσεις με τα πόδια από τη Συγγρού και παρατηρήσεις λίγο το ανάγλυφό της, θα δεις πώς το...

    Έξοδος στην Πετρούπολη: Οι must προτάσεις για καφέ, φαγητό και ποτό

    Ο αστικός ιστός της Αττικής ακόμα κρύβει σημεία που μπορεί να μην γνωρίζεις ή να έχεις προσπεράσει βιαστικά. Ένα...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot