spot_img
More

    Las Vegas American Cuisine: Η νέα must «συντεταγμένη» για street food στην Πανόρμου

    Στην πιο νεανική γειτονιά της Αθήνας, εκεί όπου το street food φαίνεται να είναι πιο απαραίτητο από οπουδήποτε αλλού, το Las Vegas ήρθε με φρέσκιες ιδέες, πλήθος προτάσεων κι ένα well-priced κατάλογο για να νοστιμέψει κάθε στιγμή της ημέρας (και της νύχτας) σου.

    Τους τελευταίους μήνες στην Πανόρμου, λίγα μόλις μέτρα από το μετρό, υπάρχει ένα new kid in town. Είναι Αμερικανάκι, το λένε Las Vegas και σερβίρει τις πληθωρικές, πεντανόστιμες γεύσεις της γηραιάς ηπείρου, σ’ένα σκηνικό βγαλμένο από diner στο Pulp Fiction. Μπορεί ο Ταραντίνο να μη δίνει το «παρόν», στο σκηνικό του όμως – που αποτελείται από αναμνηστικά, arcades και παντός είδους paraphernalia από Αμερική – θα ανιχνεύσεις πολλούς καδραρισμένους θρύλους αλλά και ένα εμβληματικό grafitti του Elvis. 

    Το Las Vegas σου δίνει την αίσθηση πως αλλάζεις πραγματικότητα. Κι αυτό, γιατί – αν και street στο DNA του – ο κατάλογός του φιλοξενεί πρωτότυπες συνταγές που αποκωδικοποιούν πλήρως τις λεπτές ισορροπίες μιας γευστικής δημιουργίας, με φρέσκα κρέατα, υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες και χειροποίητες sauce. Ένα λαμπρό παράδειγμα (και must του μαγαζιού) η chicken tempura, που «παιχνιδίζει» μοναδικά μεταξύ του τραγανού παναρίσματός της από panko και του τρυφερού, εσωτερικού ψαχνού, την οποία μπορείς να απολαύσεις σε μερίδα ή στο ομώνυμο hot dog. 

    Περνώντας την ανοιχτή κουζίνα του για να καθίσεις στους  καναπέδες, θα δεις ότι τίποτα δεν παρασκευάζεται κεκλεισμένων των θυρών – τα πιάτα στήνονται στην πιο απόλυτη διαφάνεια, σε απόσταση χιλιοστών από το βλέμμα σου. Ναυαρχίδα εδώ είναι τα σάντουιτς, που ανάμεσα στα 2 ολόφρεσκα ψωμάκια τους φιλοξενούν «αιρετικούς» και καινοτόμους συνδυασμούς σε διάφορες εκδοχές, με καραμελωμένη χοιρινή πανσέτα, τραγανή πάπια confit, μπούτι κοτόπουλο σε κρούστα μπαχαρικών, κ.α. Αν είσαι fan των bao buns (ποιος δεν είναι;) όλες οι συνταγές μπορούν να φτιαχτούν στο αγαπημένο σου, αφράτο-σαν-σύννεφο ψωμί ατμού. 

    Οι πιο… παραδοσιακοί, θα ενθουσιαστούν με τα σάντουιτς μπιφτεκιού, όπως το Honey Moon, το Blue Cheese ή το εκρηκτικά spicy Jalapeno και αξίζει να αναφερθεί ότι όλα τα μπιφτέκια φτιάχνονται από 100% μοσχαρίσιο κιμά και… ψήνονται με ανυπέρβλητη μαεστρία. Οι πατάτες τηγανητές στο Las Vegas είναι ένα έπος, και σερβίρονται με διάφορα toppings, όπως cheddar, μπέικον, φρέσκο κρεμμύδι-ντομάτα, chilli con carne, ακόμα και με βοδινή ταλιάτα σε πικάντικη σως BBQ, με γιαούρτι, φρέσκο κρεμμύδι και κόλιανδρο!

    Κι ενώ σε οποιοδήποτε άλλο εστιατόριο η δημιουργική έμπνευση θα τελείωνε κάπου εκεί (και θα αρκούσε) στο Las Vegas θα βρεις και brunch με αυγά σε διάφορες εκδοχές (ομελέτες, florentine, croque madame), healthy επιλογές σε αναζωογονητικές σαλάτες, αλλά και απολαυστικό-να-λιώνει-στο-στόμα mac n’ cheese, μισόκιλο bucket με chicken wings, κ.α. (ΟΛΑ μια αποκάλυψη!)

    Για τον πιο γλυκό επίλογο, «κράτα χώρο» για τα εξαιρετικά του pancakes με πραλίνα φουντουκιού, red velvet ή σφένδαμο ή για τα εθιστικά churros, που έρχονται σε 7 τεμάχια. Το μαγαζί προσφέρει δροσιστικά cocktails σε πολύ προσιτές τιμές, αλλά και μια ικανοποιητική γκάμα σε μπύρες για τους λάτρεις του ζύθου. 

    Las Vegas American Cuisine
    Πανόρμου 115, Αθήνα, τηλ. 2106928101
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Specialty Coffee: 27 σημεία στην πόλη που σερβίρουν την αγαπημένη μας συνήθεια στην πιο τέλεια της εκδοχή

    Την τελευταία δεκαετία μια καινούργια φιλοσοφία αναδύθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο και έχει φτάσει για τα καλά μέχρι τη χώρα...

    14 feelgood στέκια που θα σου φτιάξουν την ημέρα

    Η έξοδος στην Αθήνα δεν κρίνεται απαραίτητα πλέον από ένα ωραία στημένο μενού και μόνο. Η νέα εποχή έχει...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot