spot_img
More

    Πάριον Τυροκομείο: Ένα παιδικό όνειρο που έγινε ονειρεμένο τυρί!

    Η ιστορία του τυροκομείου «Πάριον» ξεκινάει με τον αυθορμητισμό και την ειλικρίνεια που χαρακτηρίζει κάθε ορόσημο στη ζωή μας. Όλα ξεκίνησαν όταν η ιδιοκτήτρια – και εμπνευστής του εγχειρήματος – Κατερίνα Μόσχου ήταν παιδί, και στις διακοπές της κάθε χρόνο στο μαγευτικό νησί των Κυκλάδων παρακολουθούσε με θαυμασμό και δέος την γιαγιά της να τυροκομεί και να να χαρίζει απλόχερα χαμόγελα σε οποιονδήποτε γευόταν τις δημιουργίες της.

    Μεγαλώνοντας, σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, δούλεψε σε αναγνωρισμένες γαλακτοβιομηχανίες σε Ελλάδα και Κύπρο σε υψηλά πόστα, αλλά πάντα η αγάπη της για την Πάρο και οι μνήμες από τα παιδικά της χρόνια την καλούσαν με κάποιον ανεξήγητα καρμικό τρόπο εκεί… Έτσι, η Κατερίνα αποφάσισε να «αποκεντρωθεί» και να μετακομίσει μόνιμα στο φυσικό τοπίο που αγαπούσε, αλλά και να αναβιώσει την τέχνη της γιαγιάς της που πλέον την «χάζευε» σαν άγγελος από τον ουρανό: την τυροκόμηση.  

    Το όνειρο γεννήθηκε τον Αύγουστο του 2017, ονομάστηκε «Πάριον Τυροκομείο» και βρίσκεται περίπου 2 χλμ από την Μάρπησσα στον επαρχιακό δρόμο προς το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου. Εδώ, συλλέγεται καθημερινά με μεράκι και όρεξη ντόπιο παριανό γάλα από επιλεγμένες φάρμες και παραγωγούς, το οποίο στη συνέχεια, μέσα σε λίγες ώρες από την συλλογή του, επεξεργάζεται με σύγχρονες μεθόδους και μετουσιώνεται σε λαχταριστό, πεντανόστιμο τυρί που δεν αφήνει κανένα ασυγκίνητο. Η αποφυγή συντηρητικών και πρόσθετων είναι αδιαπραγμάτευτη, με το τελικό προϊόν να είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την παράδοση και σαφώς ανώτερο ποιοτικά. 

    Η μικρή, boutique μονάδα της Κατερίνας παράγει με σεβασμό και φροντίδα εξαιρετικό κεφαλοτύρι, παραδοσιακό τουλουμοτύρι, μυζήθρα νωπή, ανθότυρο, ξινοτύρι, γιαούρτι παραδοσιακό αλλά και στραγγιστό, ενώ συσκευάζει ολόφρεσκο αιγοπρόβιο γάλα, σφραγίζοντας όλα τα θρεπτικά του οφέλη μέσα στο εκάστοτε μπουκάλι. Η τεχνογνωσία της ιδιοκτήτριας και ο σύγχρονος εξοπλισμός, παρέχουν τη δυνατότητα επεξεργασίας 90 τόνων γάλακτος ετησίως και έχουν χαρίσει – δικαίως – στο τυροκομείο πλήθος διακρίσεων και βραβεύσεων. 

    Το κεφαλοτύρι με Παριανό ελαιόλαδο, είναι ένας σπουδαίος μεζές που δεν μπορεί να απουσιάζει από ένα πλατό ή μια απολαυστική μακαρονάδα, ωριμάζει για περίπου τρεις μήνες στο λάδι και αποκτά μια χαρακτηριστικά σύνθετη και πεντανόστιμη γεύση. 

    Το κεφαλάκι ωρίμανσης είναι το απόλυτο σαγανάνι, έχει μια πολύ ευχάριστη, πικάντικη γεύση κι είναι άλλος ένας «άσσος» σ’ένα νικητήριο «ρόστερ» απόλαυσης. Το ίδιο και η ξινομυζήθρα, που είναι μοναδική τόσο στη χωριάτικη σαλάτα, όσο και στην πίτσα(!), τη συνταγή της οποίας – μαζί με πολλές άλλες – μπορείς να ανακαλύψεις στα social media του τυροκομείου. 

    Τα προϊόντα του «Πάριον Τυροκομείο» θα τα βρεις τόσο στο νησί, όσο και σε επιλεγμένα αθηναϊκά σημεία, όπως το Μιράν και τα Καραμανλίδικα. 

    Πάριον Τυροκομείο
    Αγία Αναστασία, Μάρπησσα, Πάρος, τηλ 6973525591
    www.pariontyrokomeio.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Η απόλυτη wish list για τέλειες γιορτές στην Αθήνα

    Χριστούγεννα. Η εποχή των παιδιών (και όσων νιώθουν παιδιά), των εντυπωσιακών φωτισμών, της ξεγνοιασιάς, των δώρων, των ατελείωτων φιλικών...

    Αέρας ανανέωσης στο σπίτι: Προτάσεις διακόσμησης από τις σημαντικότερες εταιρίες του χώρου

    Ο φετινός χειμώνας επιβάλλει μια επιστροφή στην εστία - εκούσια ή ακούσια - που μπορεί ωστόσο να «γλυκάνει» με...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot