spot_img
More

    Gea bakery: Η διατροφή χωρίς γλουτένη, έχει το όνομα της γης!

    Όλοι πλέον γνωρίζουμε πως η Μεσογειακή διατροφή έχει χαρακτηριστεί από το 1960, ως ιδανικός τρόπος θρέψης. Στη βάση της πυραμίδας μιας διατροφής, βασισμένης στα μεσογειακά πρότυπα λοιπόν, θα βρούμε δημητριακά όπως το στάρι, πλούσια σε άμυλο, αναπόσπαστο κομμάτι των οποίων είναι και το ψωμί!

    Και αν για κάποιους, η κατανάλωση ψωμιού είναι μια αγαπημένη καθημερινή συνήθεια και μια πηγή θρεπτικών για τον οργανισμό στοιχείων, για κάποιους άλλους τα πράγματα είναι κάπως πιο περίπλοκα.

    Οι σπόροι των δημητριακών, όπως το σιτάρι, η βρώμη και το κριθάρι, περιέχουν τη γνωστή σε όλους μας γλουτένη, η οποία ουσιαστικά είναι ένα σύνολο πρωτεϊνών που  σε κάποια στάδια της επεξεργασίας, για παράδειγμα στο ψωμί, επηρεάζει την ελαστικότητα της ζύμης. Έτσι δρα ως συγκολλητική ουσία που κρατά ενωμένη την τροφή, καθορίζοντας την υφή των ψημένων προϊόντων. Η γλουτένη δεν συνίσταται όμως σε συγκεκριμένους ανθρώπους, που έχουν ευαισθησία ή δυσανεξία κατά τη διάρκεια της πέψης. Αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός τους παράγει ανώμαλη ανοσολογική απάντηση όταν διασπάται η γλουτένη των τροφών που προσλαμβάνουν. Βέβαια υπάρχουν και άτομα που στα πλαίσια μιας πιο ελαφριάς ή εναλλακτικής διατροφής, όπως αθλητές ή vegans, προτιμούν να μη συμπεριλαμβάνουν προϊόντα με γλουτένη στις διατροφικές τους συνήθειες.

    Κάποιες φορές, τα προϊόντα χωρίς γλουτένη που βρίσκουμε στο εμπόριο, αποτελούνται από χαμηλής ποιότητας άλευρα και αρκετή ζάχαρη, μειώνοντας σημαντικά την διατροφική αξία των τροφών. Έτσι δημιουργείται μια σύγχυση, σχετικά με το τι είναι υγιεινό και ωφέλιμο και τι όχι.

    Τις αμφιβολίες και την δικαιολογημένη δυσπιστία έρχεται να αποκαταστήσει μια ελληνική εταιρία που δημιουργήθηκε από νέους ανθρώπους με όραμα, ειδικά για όλους εκείνους που ακολουθούν μια gluten free διατροφή. 

    Η Gea bakery, εξειδικεύεται στην παραγωγή εντελώς διαφοροποιημένων αρτοπαρασκευασμάτων χωρίς γλουτένη.  Η παραγωγή και η συσκευασία γίνονται στην μονάδα παραγωγής στην Άνοιξη, όπου μόνο συστατικά χωρίς γλουτένη εισέρχονται στις εγκαταστάσεις, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα, ενώ σύμφωνα με το εφαρμοζόμενο Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων (Food Safety Management System), η εταιρεία λειτουργεί με τις καλύτερες πρακτικές παραγωγής και υγιεινής, προκειμένου να διασφαλίσει την αποφυγή τυχόν επιμόλυνσης με γλουτένη καθώς και υψηλή ποιότητα.

    Για τους ανθρώπους πίσω από την Gea bakery, το μυστικό για τη σωστή και ισορροπημένη διατροφή, βρίσκεται στην ίδια τη Γη, για το λόγο αυτό επιλέχθηκε, εταιρική επωνυμία ναι προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη Γαία (Gea) που σημαίνει γη. Έτσι δημιούργησαν μια γκάμα gluten free προϊόντων, στηριγμένοι σε δύο πού βασικούς πυλώνες: Πρώτες ύλες αρίστης ποιότητας και αυθεντικές συνταγές που οι ίδιοι δημιούργησαν κατόπιν εμπεριστατωμένης τριετούς έρευνας και ανάπτυξης.

    Τέλεια αρτοσκευάσματα, ιδανικά για το καθημερινό τραπέζι ζυμωμένα με υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες όπως το αλεύρι φακής και τα σάκχαρα φρούτων αντί της ζάχαρης επαναπροσδιορίζουν την άποψη που ίσως έως τώρα είχαμε για το ψωμί χωρίς γλουτένη, όχι μόνο γιατί είναι πλούσια πηγή εδώδιμων ινών με χαμηλά λιπαρά, αλλά γιατί γεύεσαι μια πραγματικά πλούσια και νόστιμη τροφή, απαλλαγμένη από γενετικά τροποποιημένα άμυλα και από λακτόζη, γεγονός που τα κάνει αυτομάτως και πιο εύπεπτα και ωφέλιμα για τον οργανισμό!

    Μια ακόμα αγαπημένη κατηγορία από προϊόντα που παράγει η Gea bakery, είναι φυσικά τα γλυκά και τα μπισκότα! Μπισκότα με αυθεντική βελγική σοκολάτα Callebaut, μια πραγματική αποκάλυψη για τον ουρανίσκο σου, με τέλεια υφή και τόσο λαχταριστά, που έχουν βραβευτεί διεθνώς από την ITQI με το βραβείο ανώτερης γεύσης! Πιστοποιημένα κέικ ιδιαίτερα και πολύ νόστιμα, πάντα  χωρίς γλουτένη, με αυθεντική βανίλια Μαδαγασκάρης, μαγεύουν τόσο με το άρωμα, όσο και με τη γεύση τους, ενώ αν είσαι περισσότερο λάτρης του αλμυρού, τα Bâtons Salés με τυρί είναι μια ιδανική λύση για σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας.

    Τέλος υπάρχουν ποιοτικά προϊόντα, μακράς διαρκείας και υψηλής διατροφικής αξίας, όπως βάση για πίτσα, ιδανική και για vegan διατροφή, ψωμάκια burger, αλλά και κουλούρια Θεσσαλονίκης ή brownies, cheesecake και profiterole, που διατηρούνται στην κατάψυξη, φτιαγμένα με «σπιτικές» crème patisserie, αγνά υλικά και απαλλαγμένα από έτοιμα μίγματα, ιδανικά να τα απολαύσεις με ευκολία, ανά πάσα στιγμή!

    Είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε, πως τα προϊόντα Gea bakery είναι πιστοποιημένα χωρίς γλουτένη, από την Ένωση Ευρωπαϊκών Εταιριών Κοιλιοκάκης (AOECS) και φέρουν το διακριτικό σήμα πιστοποίησης (Crossed grain symbol). Η μονάδα έχει άδεια παραγωγής από τον Ε.Ο.Φ. και εφαρμόζει το σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων BRC. Τα αρτοπαρασκευάσματα Gea bakery βαθμολογούνται με την ανώτατη θέση Α στην κλίμακα NUTRI-SCORE χάρη στην υψηλή διατροφική τους αξίας!

    Για τους απλούς καταναλωτές, εκείνους που η σωστή διατροφή δεν είναι απλά μια μόδα, αλλά τρόπος ζωής που υπαγορεύει την κατανάλωση τροφών απαλλαγμένων από επιβλαβείς ουσίες, χημικά και συντηρητικά, για εκείνους που η φροντίδα του οργανισμού και η τροφοδότησή του μόνο με στοιχεία υψηλής ποιότητας, είναι το Α και το Ω, αλλά και για εκείνους τους επαγγελματίες που φροντίζουν να ενημερώνονται και να αντιμετωπίζουν με ευσυνειδησία και ευαισθησία τις ανάγκες και τις διατροφικές ιδιαιτερότητες των πελατών τους, η Gea bakery είναι η επόμενη αγαπημένη συνήθεια αλλά και ο έμπιστος εκείνος συνεργάτης που με τις καλύτερες προϋποθέσεις  στοχεύει στην βελτιστοποίηση των διατροφικών μας συνηθειών μέσα από τα πολύ ιδιαίτερα προϊόντα που διαθέτει!

    Gea bakery
    Οδός Αγίου Αθανασίου 54, Άνοιξη τηλ. 2108141469
    www.geabakery.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Βιγκανισμός στην Αθήνα: Που θα απολαύσεις μοναδικές plant-based, #crueltyfree γεύσεις

    Οι διατροφικές συνήθειες είναι μια συνειδητή επιλογή, που επηρεάζει όχι μόνο τον ατομικό οργανισμό, αλλά και ολόκληρο το οικοσύστημα...

    Τα αγαπημένα μας pet shops: Τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες για τους πιστούς μας φίλους

    Τα τελευταία χρόνια όλοι μας συνειδητοποιούμε ολοένα και περισσότερο το μεγαλείο της σχέσης μας με τα ζώα, την ανάγκη...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot