spot_img
More

    Καλλιμάρμαρο: Η ιστορία συναντά την καινοτομία, σ’έναν φούρνο-ορόσημο, από το 1896

    Μπαίνοντας κανείς στο «Καλλιμάρμαρο» – τον ιστορικό φούρνο της πλατείας Βαρνάβα – δέχεται μια ηδονική επίθεση από τις μυρωδιές του φρέσκου ψωμιού, της φημισμένης του σπανακόπιτας και του εξίσου πολύ καλού του πολίτικου τσουρεκιού. 

    Αλώβητος στο πέρασμα των χρόνων, ο Φούρνος Καλλιμάρμαρο προσφέρει στον κόσμο που διαχρονικά τον εμπιστεύεται, δημιουργίες υψηλής διατροφικής αξίας και ξεχωριστής ποιότητας, αφού τα πάντα παρασκευάζονται εδώ, με ελληνικές και άριστες πρώτες ύλες με τη χρήση παραδοσιακών, χειροποίητων μεθόδων, ενώ συνεχίζει να καινοτομεί τόσο στις γεύσεις, όσο και στον εξοπλισμό του, με συστήματα διασφάλισης ποιότητας, σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22.000: 2005.

    Το εκλεκτό φρεσκοψημένο ψωμί σε μεγάλη ποικιλία ειδών και φορμών, από ελληνικά πάντα άλευρα, χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη αλλά συγχρόνως μεγάλης θρεπτικής αξίας, αποτελεί καθημερινά πόλο έλξης για όλους αυτούς που επιθυμούν να εισάγουν τον τρόπο διατροφής τους σε πιο υγιεινά μονοπάτια. 

    Εδώ θα βρεις ωραιότατο Θρακιώτικο ψωμί, ολικής ή σταρένιο με ξύδι, προζύμι και μαγιά αλλά και Ζαγοριανό με κουρκουμά και σιμιγδάλι που θα σε μεταφέρουν γευστικά σε χωριά της Βορείου Ελλάδος, ενώ το Lamoreti, θα σου κλέψει την καρδιά, καθώς περιέχει τεσσάρων ειδών άλευρα (σίκαλη, κριθάρι, ολικής και σταρένιο) που απογειώνουν την κλασική συνταγή.

    Τα κριτσίνια στο Καλλιμάρμαρο είναι κεφάλαιο από μόνα τους, κι ένα snack που θα σε ενθουσιάσει. Θα τα βρεις με χαρούπι, καλαμπόκι, τυρί, ηλιόσπορο, ελιά, σε διαίτης χωρίς χρήση αλατιού, αλλά και σε υγιεινές γλυκές εκδοχές όπως με σταφίδα, granola αλλά και το best seller Spice Protein, με καρύδα, κουρκουμά, αμύγδαλο, σταφίδα και κολοκυθόσπορο. 

    Οι vegan επισκέπτες, έχουν κι αυτοί πολλούς λόγους να περάσουν το κατώφλι του, αφού εδώ θα βρουν ένα ρόστερ απολαυστικών προτάσεων, που έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά γι’αυτούς, με χρήση π.χ. vegan τυριών, κλπ. Ενδεικτικά, από εδώ μπορείς να προμηθευτείς λαχταριστές πίτες (όπως σπανακόπιτα και μανιταρόπιτα), νηστίσιμα κουλούρια, spring rolls, vegan πεϊνιρλί κι άλλα πολλά! 

    Στο «μέτωπο» των γλυκών, το πολίτικο τσουρέκι και τα σιροπιαστά γλυκά του, φτιαγμένα με μεράκι, όπως παλιά, κάνουν θραύση, χαρίζοντας στην γειτονιά αρώματα ανατολής, ενώ παράλληλα το red velvet cake ή το cake με λεμόνι και παπαρουνόσπορο χωρίς ζάχαρη, γίνονται καθημερινά ανάρπαστα. Γευστικές και καλαίσθητες τούρτες, πάστες διαφόρων ειδών, κωκ και εκλαίρ, έρχονται να συμπληρώσουν τη γευστική πανδαισία των γλυκών διλλημάτων.

    Το αγαπάμε επίσης για τα χορταστικά του σάντουιτς, όπως αυτό με avocado και σολομό, σε ψωμί Θράκης ολικής, τον πάντα καλοφτιαγμένο καφέ και τα ευωδιαστά ροφήματα, τις εκπληκτικές σφολιάτες. 

    Ο Φούρνος Καλλιμάρμαρο, πάντα με γνώμονα τη σωστή και ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση και την επένδυση στην υψηλή ποιότητα των προϊόντων, όχι μόνο τιμά στην ιστορία του, αλλά ανοίγει και τον δρόμο για το μέλλον, συνδυάζοντας παραδοσιακές συνταγές με νέες προσθήκες, υγιεινών υλικών, που διαφυλάσσουν την υγεία, διατηρώντας συγχρόνως την γευστική εμπειρία στο ζενίθ.

    Φούρνος Καλλιμάρμαρο 
    Πλατεία Βαρνάβα, Παγκράτι, τηλ. 2107019062 
    Μαρκ. Μουσούρου 28, Αθήνα, τηλ. 2110199624
    Social links: Facebook

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    The inside scoop: Τα καλύτερα παγωτά της Αθήνας

    IceRoll Γιαννιτσοπούλου 2, Πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα, τηλ. 2108945009   .  Πρωτοακούσαμε γι'αυτό το φθινόπωρο του 2017 και το πρωτογνωρίσαμε στο φετινό Athens Food...

    17 διευθύνσεις στις οποίες θα φας το καλύτερο sushi στην Αθήνα

    Στο ντοκιμαντέρ του 2011 «ο Τζίρο ονειρεύεται σούσι» ο Daisuke Nakazawa είναι ένας μαθητευόμενος σεφ που ξεσπά σε κλάματα...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot