spot_img
More

    Burger AP: Καλοκαιρινά ραντεβού πάνω από ακαταμάχητα burgers, στην πάνω πλατεία της Αγίας Παρασκευής

    Το καλοκαίρι στην Αγία Παρασκευή είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την καταπράσινη πάνω πλατεία της: μια σταθερά διαχρονική πιάτσα των Β.Π. που είναι πάντα στα πάνω της και σε λίγα μόλις τετραγωνικά μπορεί να βρει κανείς πολλούς και άκρως ενδιαφέροντες χώρους για καφέ και brunch (ναι Kitchen Lab για σένα μιλάμε!), ποτό ή μπύρα, όλοι με τη δική τους πολύ ιδιαίτερη αισθητική και φιλοσοφία. Στο μέτωπο του burger, το Burger AP του original και αγαπημένου μας Έλληνα Master Chef, Άκη Πετρετζίκη, «παίζει» – όπως είναι λογικό – χωρίς αντίπαλο. 

    Με ανανεωμένο εξωτερικό χώρο αλλά και ένα μενού στο οποίο μονίμως προστίθενται νέες εκπλήξεις και φρέσκιες ιντριγκαδόρικες ιδέες, το Burger AP από τότε που πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το 2017 – υποδεχόμενο τους πρώτους «μπεργκερολάτρεις» επισκέπτες του – κρατάει τα σκήπτρα της απόλαυσης στο αγαπημένο μας street έδεσμα. Δεν είναι τυχαίο ότι κάθε εξόρμηση, βόλτα ή μίνι συνάθροιση πάντα καταλήγει εκεί για να επισφραγιστεί με ένα ζουμερό, πεντανόστιμο medium-well burger (ή και περισσότερα!).

    Με δεδομένο λοιπόν ότι αν μας έλειψε κάτι με τα απανωτά lockdowns, αυτό είναι το να ξανασμίξουμε στα τραπέζια του (τηρώντας πάντα μέτρα προστασίας!) το Burger AP αναζωογόνησε τον υπαίθριο χώρο του – ο οποίος σε συνδέει απευθείας με τους ρυθμούς της πλατείας – ενώ παράλληλα σκαρφίστηκε μια νέα πρόταση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Burger, μια πρόταση-αποκάλυψη που τιμά και με το παραπάνω το σημαντικό αυτό διεθνές γεγονός (και θα την αφήσουμε χωρίς περιγραφή για το γευστικό σασπένς!).

    Το μυστικό της επιτυχίας του Burger AP δεν είναι και τόσο μυστικό. Ο 100% μοσχαρίσιος κιμάς φτιάχνεται από καθαρό κρέας in house, κάθε παρασκευή είναι χειροποίητη και κάθε πρώτη ύλη ποιοτική και φρέσκια. Μια φροντίδα που ανταποκρίνεται και με το παραπάνω σε κάθε προσδοκία. Ο κατάλογος στα burgers χωρίζεται σε 3 κατηγορίες, με επιλογές σε μοσχαρίσιο μπιφτέκι, κοτόπουλο ή πανσέτα, σε ένα σύνολο άνω των 10 burgers για κάθε γούστο και κάθε διάθεση. Από τα signatures, όπως το ομώνυμο Burger AP με μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά, cheddar, AP sauce, mayo, ντομάτα και iceberg ή το πεντανόστιμο Truffle Burger με μπιφτέκι ή χοιρινή πανσέτα για τους truffle lovers, μέχρι το Chicken Burger με τραγανό κοτόπουλο παναρισμένο με 18 μπαχαρικά(!), curry mayo, ντομάτα και iceberg, ο Άκης Πετρετζίκης αποδεικνύει ξανά και ξανά ότι είναι on top of his game. 

    Επιπλέον, στο Burger AP σε περιμένει μια ποικιλία από μοναδικά side dishes, δεξιά ή αριστερά, στο πλάι ή στη μέση – όπως τα Spicy Chicken Nuggets, τα homemade Onion Rings, οι τραγανές πατάτες με cheddar sauce, μπέικον, φρέσκο κρεμμύδι και ντομάτα, αλλά και δροσερές σαλάτες όπως η Superfood Salad με κινόα, φακές και αβοκάντο, που πλαισιώνουν τον πρωταγωνιστή-burger με αδιαπραγμάτευτη επιτυχία. (Must είναι και η Coleslaw με λαχανικά αρωματισμένα με εστραγκόν, μαγιονέζα και καβουρδισμένο σουσάμι αλλά και τα πεντανόστιμα Bao Buns όπως το Teriyaki Pulled Pork – δοκίμασέ τα και θα μας θυμηθείς!)

    Ιδανικός, καλοκαιρινός… γλυκός επίλογος, τα vegetarian ή vegan γλυκά ψυγείου, όπως το Cheesecake με τραγανό crumble, η αφράτη mousse από τυρί κρέμα και γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή το ακατανίκητα δροσιστικό και υπέροχο Banoffee με τριμμένη βάφλα, dulce de leche, μπανάνες και βελούδινη σαν σύννεφο σαντιγύ. 

    Πάμε πλατεία; Πάμε Burger AP!

    Burger AP
    Ελβετίας 16, Αγ. Παρασκευή, τηλ. 2106083607
    www.burgerap.com 
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Οι 15 λόγοι που η δυτική πλευρά της Αθήνας θα κρατάει πάντα τα σκήπτρα της τέλειας εξόδου!

    Το Περιστέρι, το Αιγάλεω, η Πετρούπολη, το Χαϊδάρι έχουν τον δικό τους κώδικα στη διασκέδαση. Εδώ ο κόσμος δεν...

    Αγαπημένα Ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα: Εκεί όπου η τέχνη συναντά τη γεύση

    Το καλό γλυκό είναι ένα πάντρεμα φυσικών και μεταφυσικών στοιχείων, μια αλχημία απαιτητική, που προϋποθέτει αρμονία των υλικών, ιδανικές...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot