spot_img
More

    Smokey Joe’s: Καπνιστές low & slow προτάσεις που κάνουν χαμό

    Άνοιξε τον περσινό Σεπτέμβρη. Μάλλον για να μην το πάρουμε είδηση μέσα στην αναμπουμπούλα της νέας σχολικής χρονιάς και στον απόηχο των διακοπών και κάνουμε ουρές μες το λιοπύρι. Αλλά το σχέδιο δεν έπιασε. Την ύπαρξη του Smokey Joe’s την πρόδωσε η αχνιστή μυρωδιά ζουμερού μπιφτεκιού που έκανε τους περαστικούς στη Ανδρέα Παπανδρέου να απορούν, και εμάς να βεντουζάρουμε στη βιτρίνα σαν αστερίες.

    Ένα μαγαζί που εξειδικεύεται στο μπάρμπεκιου είναι πάντα καλοδεχούμενο. Αλλά ένα μαγαζί με καπνιστό κρέας και τέλειες μαρινάδες (αλά Νέα Ορλεάνη) από μια οικογένεια που έχει αναγάγει το slow cooking σε επιστήμη δεν είναι απλά καλοδεχούμενο. Είναι η τέλεια καταστροφή. Όλα ξεκίνησαν από την ομώνυμη ψηστιέρα της Weber, που έγινε και αφορμή για πειραματισμούς, δημιουργικά ψησίματα και μια βαθειά εξοικείωση με τα τερτίπια του καλού, σωστά ψημένου κρέατος. Αυτό παλιά, γιατί στο Smokey Joe’s πλέον φιγουράρει μια Μonolith που σαφώς δεν καίει τα κρέατα, αλλά σίγουρα «καίει» καρδιές! 

    Ένα καπνιστήριο μοιάζει με μεγάλο μεταλλικό αυγό. Εδώ μπαίνει το κρέας. Έξω από το καπνιστήριο ανάβει η φωτιά. Έτσι, το κρέας ψήνεται αργά, για ώρες από τον καπνό, κάτι που του χαρίζει μια υπέροχα καπνιστή γεύση και υφή που λιώνει στο στόμα. Στο Smokey Joe’s ένα από τα μυστικά της τέλειας γεύσης είναι τα ξύλα Hickory, που προσδίδουν στο τελικό προϊόν το ιδανικό κάπνισμα. 

    Εδώ θα δοκιμάσεις pulled pork (φρέσκο χοιρινό κρέας αργοψημένο για 12 ώρες στο καπνιστήριο) μέσα σε αφράτο ψωμάκι brioche, με διπλό cheddar, coleslaw και hickory bourbon glaze, που συνοδεύεται από πατάτες τηγανητές country με μυρωδικά, ένα τρομερό brisket burger με μοσχαρίσιο Black Angus και ξεψαχνισμένο χοιρινό καπνισμένα για 10 ώρες, με cheddar, μπέικον, πίκλα, relish σως και σαλάτα (το απόλυτο best seller) αλλά και το αυθεντικό Smokey Joe`s Pork Belly, σιγομαγειρεμένο για 18 ώρες με πουρέ πατάτας, τριμμένη παρμεζάνα & gravy sauce (μια αποκάλυψη!) Κάθε ώρα καπνίσματος, έξτρα πόντοι στην απόλαυση. 

    Αγαπημένη διαχρονικά επιλογή, είναι επίσης το Oklahoma. Premium και καθαρόαιμα αμερικάνικο σε όλα του, περιλαμβάνει χειροποίητο brioche με διπλό μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά Black Angus Αμερικής, καραμελωμένα κρεμμύδια, τετραπλό cheddar, χειροποίητη μαγιονέζα και (ασφαλώς) χειροποίητη relish sauce, σε ένα σύνολο που απογειώνει τη γεύση και σε κάθε δαγκωνιά σε διαπερνούν σκιρτίματα ευτυχίας.

    Το κατάστημα, σε απόλυτη σύμπνοια με την αμερικανική παράδοση, σερβίρει brunch προτάσεις που ξεχωρίζουν και δεν θα βρεις πουθενά αλλού στην Αθήνα, όπως η ομελέτα Western Smokey Joe`s, μαγειρεμένη σε μαντεμένιο τηγάνι με 3 αυγά, σιγοκαπνιστό black Angus smoked brisket, pulled pork και mix τυριών που συνοδεύεται από σως ντοματίνια πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί με προζύμι (αν δεν είναι αυτό μεράκι τότε δεν ξέρουμε τι είναι), ή το εξίσου πεντανόστιμο και εμπνευσμένο Club Sandwich με pulled pork, coleslaw, jalapenos, cheddar και BBQ σως.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι κάθε παρασκευή – από τις μαρινάδες μέχρι τις sauce κι από τα ψωμιά μέχρι τα μπιφτέκια (κι οτιδήποτε ενδιάμεσο) – είναι χειροποίητη, κάτι που σαφώς προσδίδει μια απερίγραπτη και homemade νοστιμάδα. Όλα τα παραπάνω καλούδια, μπορείς να τα συνοδεύσεις με άψογα Smoothies για ολοκληρωτικές, καθηλωτικές ακολασίες, αλλά και μια επιλογή σε αξιόλογες ετικέτες από γνωστές ζυθοποιΐες. Είτε υποκύψεις στα burgers του είτε στις low & slow προτάσεις του το σίγουρο είναι ένα – θα πας και θα ξαναπάς (ή θα ξαναπαραγγείλεις, κάτι που μαρτυρούν οι άπειρες θετικές κριτικές του στο efood). 

    Smokey Joe’s
    Ανδρέα Παπανδρέου 2Α, Μελίσσια, τηλ. 2108101889
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    The Beer Guide: 10+2 προορισμοί για ψαγμένη μπύρα στην Αθήνα (+ ένας σύντομος οδηγός για να «παίζεις» τη μπύρα στα δάχτυλα)

    Αυτή η ιστορία που λέγεται μπύρα μου θυμίζει το τραγούδι του Χαριτοδιπλωμένου που λέει «Ψηλές, κοντές, ξανθιές, μελαχρινές, αδύνατες,...

    Κολωνάκι: Η all-time αγαπημένη, trendsetter συνοικία της Αθήνας & οι hot διευθύνσεις της

    Το Κολωνάκι ήταν και παραμένει κλασικό. Πέρα από τη μεγάλη ιστορία του, σήμερα είναι μία από τις γειτονιές της...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot