spot_img
More

    Καφεοίνο: Βγαίνοντας στα καλύτερα των Άνω Πατησίων

    Το εμβληματικό στέκι του κέντρου κρύβει ακόμα - μετά από 20 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας - κι άλλους άσσους στο μανίκι

    Το πρώτο φιλί. Το πρώτο cocktail. Ο πρώτος (καλός) καφές. Η πρώτη έξοδος. Το πρώτο ξενύχτι. Για πολύ κόσμο στα Πατήσια και πέριξ, όλα τα παραπάνω λάβανε χώρα στο Καφεοίνο, που έκλεισε φέτος αισίως τα 20 χρόνια λειτουργίας του – 20 χρόνια στα οποία μονίμως ανανεώνεται, επανεφευρίσκεται και αναβαθμίζει την λογική της local εξόδου. 

    Σύμφωνα με τον κοινωνιολόγο Ray Oldenburg, κάθε άνθρωπος έχει τρία μέρη στα οποία ζει και κινείται: το σπίτι του, τον χώρο εργασίας του και το αγαπημένο μέρος στο οποίο συχνάζει με την παρέα του – το Καφεοίνο για τους γηγενείς των Πατησίων είναι ακριβώς αυτό: η ανάπαυλα στην ημέρα, το πεντανόστιμο snack, τα parties και events με ωραίο κόσμο και ακόμα πιο ωραία ποτά. Τα Πατήσια ακόμα και τώρα έχουν πράγματα να δείξουν: Την πρώτη πολυκατοικία της Αθήνας στη συμβολή των οδών Πατησίων και Λασκαράτου, τον Ποδονίφτη, τα υπέροχα νεοκλασικά, τις μπασκέτες, τους Τρεις Αστέρες. Μια γειτονιά που ξέρει ακόμα να ζει.

    Καλαίσθητο και πανέμορφο, με τα στοιχεία του ξύλου και του μετάλλου σε μια πλήρη αρμονία, με την απ’ακρη-σ’άκρη μπάρα του που φιλοξενεί χειροποίητα bitters, ψαγμένες ετικέτες από premium ποτά της παγκόσμιας σκηνής και τον barman-μύστη που θα ανακατέψει στα shakers του το cocktail της επιλογής σου, το Καφεοίνο είναι μια μικρή όαση στην Γαβριηλίδου, λίγα μόλις μέτρα από τους σταθμούς του μετρό Άνω Πατησίων και Αγίου Ελευθερίου.

    Ανοιχτό από το πρωί, σερβίρει καλοψημένο καφέ, λαχταριστές πίτσες, χειροποίητα club sandwich κι είναι το ιδανικό spot για να απολαύσεις μια παγωμένη μπύρα – ειδικά τώρα που ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο – σε ένα από τα αναπαυτικά του καθίσματα. 

    Το Καφεοίνο ήταν από τα πρώτα μαγαζιά που επανέφεραν στον χάρτη της διασκέδασης τα Άνω Πατήσια, το πρώτο που έκανε κόσμο να απαρνηθεί έστω για λίγο την γειτονιά του για να βρεθεί στη μπάρα του και το μόνο που έφερε επώνυμους dj στην περιοχή, όπως ο Νίκος Διαμαντόπουλος, ο Δημήτρης Παπασπυρόπουλος, ο Theo Grooves, ο Serafeim Tsotsonis, Cayetano κ.α. με αξέχαστα events και parties. 

    Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι μεγάλο ποσοστό της πελατείας του συνεχίζει να το επισκέπτεται σταθερά αυτά τα 20 χρόνια, παντρεμένα ζευγάρια γνωρίστηκαν εκεί και τα Άνω Πατήσια έχουν αυτό σαν σπίτι μακρυά από το σπίτι τους.

    Καφεοίνο
    Γαβριηλίδου 8, Αθήνα, τηλ. 2130087858
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    4 μέρη για αυθεντική κρητική κουζίνα στην Αθήνα

    Η κρητική γαστρονομία έχει κυκλώσει για τα καλά κάθε όχθη της πόλης, με ένα άρωμα πατρίδας που φαίνεται να...

    Βιγκανισμός στην Αθήνα: Που θα απολαύσεις μοναδικές plant-based, #crueltyfree γεύσεις

    Οι διατροφικές συνήθειες είναι μια συνειδητή επιλογή, που επηρεάζει όχι μόνο τον ατομικό οργανισμό, αλλά και ολόκληρο το οικοσύστημα...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot