spot_img
More

    Monsieur Barbu: Η πεμπτουσία της απόλαυσης, στο Κουκάκι

    Δεν ξέρω τι σημαίνει brunch για σένα, αγαπημένε αναγνώστη, αλλά θα σου πω πως το έχω εγώ ιδανικά στο μυαλό μου. Το brunch είναι μια εμπειρία που θα μεταφραστεί αργότερα σε μια ζεστή ανάμνηση. Μια ανάμνηση που περιλαμβάνει γεύσεις, αρώματα, κουβέντες, γέλια, εκείνα τα μεσημεράκια που ξεκινάς για καφεδάκι και καταλήγεις σε ποτό.

    Κι αν ψάχνεις ακόμα εκείνο το μέρος που θα σε κάνει κομμάτι δικό του, το μέρος που θα αισθανθείς οικεία, άνετα, εκεί που σε κάθε γωνία του θα εναποθέσεις με τον καιρό και μια στιγμή, τότε έχω ένα όνομα να σου πω: Monsieur Barbu.

    Σε μια από τις πιο ιδιαίτερες και αγαπημένες γειτονιές της Αθήνας, το Κουκάκι, ο Monsieur Barbu, σαν γνήσιος, φινετσάτος, Γάλλος, σε υποδέχεται στον ξεχωριστό του χώρο, έναν χώρο που αποπνέει αυτή την ήρεμη αύρα, χάρη στη φωτεινότητά του, τις vintage λεπτομέρειες να προσδίδουν αυτό το πολυπόθητο coziness και κυρίως οτιδήποτε μπορεί να ερεθίσει όλες σου τις αισθήσεις. Και δεν υπάρχει κάτι πιο ιδανικό προς αυτή την κατεύθυνση, πίστεψέ με, από ένα υπέροχο brunch! Οι ιδιοκτήτες Χρήστος Σιμίτας και η Ναταλία Δοκουμετζίδη, φαίνεται να έχουν ιδιαίτερη αδυναμία και να δίνουν μεγάλη φροντίδα στο brunch τους, καθώς ήταν αυτή η λεπτομέρεια που έλειπε για να απογειώσει την ήδη επιτυχημένη πορεία του κύριου Μουσάτου, από το 2013.

    Και μπαίνω αμέσως σε γαργαλιστικές για τον ουρανίσκο λεπτομέρειες. Βασικό στοιχείο για να ξεκινήσει η ιεροτελεστία είναι ο καλός καφές, μοσχομυριστός και εύγευστος, να σε προετοιμάζει για τη συνέχεια. Πρώτα θα σου συστήσω τα τούρκικα αυγά πάνω σε χειροποίητο ψωμί flatbread με γιαούρτι μυρωδικά, πέστο λιαστής ντομάτας, spicy βούτυρο και τριμμένη φέτα. Ο συνδυασμός συγκλονίζει καθώς σπας τον κρόκο και τον βλέπεις να κυλάει σαν λάβα που τόσο πολύ θες να γευτείς με μιας. Απαραίτητος συνοδοιπόρος, οι κροκέτες πατάτας με εστραγκόν, μαϊντανό, κρέμα βασιλικού και πίκλες κρεμμυδιού, μια από τις άπειρα εμπνευσμένες δημιουργίες του chef Γιώργου Τριανταφύλλου, που επιμελείται το menu που κινείται ως επί το πλείστον πάνω στο φάσμα της ελληνικής κουζίνας, με όλες τις παρασκευές να δημιουργούνται από το μηδέν, in house. Σε ένα νέο menu έκπληξη θα βρεις ανανεωμένο budha bowl παντρεμένο αρμονικά με ελληνικά στοιχεία, ραβιόλι με παντζάρι, κρεμμώση γέμιση τυριών, ονειρική σάλτσα κρασιού και πασμαλισμένο με flakes ανθότυρου. Μην παραλείψεις να ανακαλύψεις το ελληνικό cheesecake με γεύση που θα σε ξετρελάνει.

    Πολύ ιδιαίτερα τα Dutch baby pancakes, που ομολογουμένως δεν συναντάς εύκολα. Πρόκειται για pancakes φούρνου με ευφάνταστα toppings, που επιμελείται με τη γνωστή φροντίδα της η γνωστή μας Πάστα Φλώρα ή κατά κόσμον Ιωάννα Χαλμούκη. Για εσένα λάτρη της βελούδινης σοκολάτας, τα churros με χειροποίητη ganache, θα είναι μια συγκλονιστική εμπειρία που πολύ πιθανόν να γίνει το επόμενο κόλλημά σου.

    Και κάπου εκεί συνήθως γύρω στις 17:00, είναι που γίνεται το plot twist, καθώς ως τις 20:00 κάνουν το πέρασμά τους τα αγαπημένα πλέον early drinks με 5 ευρώ. Lemon pie και mango spicy δυο από τις πολύ ιδιαίτερες επιλογές cocktail που θα βρεις να αναγράφονται στον μαυροπίνακα με τις υπόλοιπες επιλογές της ημέρας. Μην ξεχάσεις να τα συνδυάσεις με το υπέροχο plateau αποκλειστικά ελληνικών τυριών ή με τις τραγανές μπρουσκέτες. 

    Καθετί αυθεντικό, που πηγάζει από την αγάπη και την αφοσίωση, δεν έχει παρά μια πορεία να διανύσει. Αυτή της επιτυχίας. Ο Monsieur Barbu και όλοι οι άνθρωποι πίσω από αυτόν, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα σε κάνουν να αισθάνεσαι το ίδιο ακριβώς συναίσθημα ζεστασιάς και άνεσης που σου προσφέρει το σπίτι σου. 

    Την επόμενη φορά που θα αναζητήσεις το τέλειο brunch να ευχαριστηθείς με την ψυχή σου, αναζήτησε τον κύριο Μουσάτο, στην οδό Μάρκου Μπότσαρη 49, στο Κουκάκι.

    Monsieur Barbu
    Μάρκου Μπότσαρη 49, Κουκάκι, τηλ. 2109247555
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Hola Cocina Mexicana: Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Μεξικάνικης κουζίνας στην Αθήνα

    Λέγεται πως η γαστρονομική παράδοση κάθε χώρας, αποτελεί ένα δείγμα της πολιτιστικής της κληρονομιάς, δίνοντάς κυριολεκτικά μια γεύση από...

    The inside scoop: Τα καλύτερα παγωτά της Αθήνας

    IceRoll Γιαννιτσοπούλου 2, Πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα, τηλ. 2108945009   .  Πρωτοακούσαμε γι'αυτό το φθινόπωρο του 2017 και το πρωτογνωρίσαμε στο φετινό Athens Food...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot