spot_img
More

    Beauty Killed the Beast: Ένα all-day διάλλειμα, σε μια γειτονιά που συμβαίνουν τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα της πόλης

    Η αέναη αναζήτηση της ομορφιάς στην πόλη τα τελευταία χρόνια οδηγεί στο Μεταξουργείο, το οποίο ανάμεσα στον περαστικό, τον τουρίστα, τον ντόπιο και όλες τις φυλές της καρδιάς μιας πρωτεύουσας, κρατάει αναζοπυρωμένη την διαχρονικότητα και την ανάμνηση μιας φωτεινής, αστικής Αθήνας. Πλακόστρωτα, βουκαμβίλιες, διατηρητέα νεοκλασικά και μπιχλιμπίδια κάθε λογής απλωμένα στα μπαλκόνια, συνθέτουν έναν κόσμο εύφορο προς ανακάλυψη στην καθημερινή βόλτα. Οι απανταχού bar-hoppers, brunch-lovers και foodies που σέβονται τον εαυτό τους αγαπούν τη γειτονιά για άλλο έναν λόγο – το Beauty Killed the Beast – το οποίο και έχουν σαν go-to προορισμό τους κάθε στιγμή της ημέρας.

    beauty

    Τιρκουάζ ψάθινες καρέκλες, φυτά και ομπρέλες που σπάνε τη μονοτονία του γήινου μπεζ, ένα πρωτότυπο σκηνικό που δεν φοβάται να «παίξει» με τις λεπτομέρειες και να εκφραστεί σαν παιδί που βαριέται αφόρητα τη σοβαρότητα, χαμογελαστό team, cozy σόμπες και κουβερτάκια, σειρές από λαμπιόνια που φωτίζουν τα βράδια σου. Το Beauty Killed the Beast μοιάζει να λειτουργεί μέσα στον δικό του μαγικό κόσμο. Σκέψου πως όλα ξεκίνησαν από ένα παλιό νεοκλασικό που ανακαινίστηκε σε σημείο βραβείου makeover, με πολυδουλεμένες τεχνοτροπίες, μια επιβλητική μπάρα απ’άκρη-σ’άκρη, art pieces και το iconic διάφανο πάτωμα με θέα την underground ζούγκλα, να δημιουργούν όλα μια αναζωογονητικά φρέσκια οπτική επικοινωνία.

    Ναι, το Beauty Killed the Beast έχει μεταφέρει τη δράση του έξω δεδομένων των συνθηκών της εποχής – τηρώντας κάθε μέτρο – για να μπορούμε να το απολαμβάνουμε και για να συνεχίσουμε να βγαίνουμε. Αν έχεις κάνει ταξίδια σε χώρες της βόρειας Ευρώπης, ξέρεις πως η ύπαιθρος και κατ’επέκταση οι υπαίθριες συναθροίσεις στα μαγαζιά είναι σφυριλατημένες στο DNA των λαών αυτών. Οι Ελβετοί, οι Γάλλοι, οι Σουηδοί έχουν εκτιμήσει προ πολλού τα οφέλη του έξω, και ήρθε η ώρα να τα ανακαλύψουμε κι εμείς. Άλλωστε υπάρχει κάτι πιο υπέροχο από τον καθαρό αέρα; (ειδικά όταν συνδυάζεται με υπέροχα cocktails!)

    Ανοιχτό από το πρωί καθημερινά, σερβίρει specialty καφέδες στην τελειότητα που τους προόριζαν οι θεοί του καφέ για τον άνθρωπο, homemade λεμονάδες και ψαγμένα τσάγια, ενώ το brunch εδώ αποτελεί μια καθημερινή ιεροτελεστία που επιστεγάζεται με εμπνευσμένα πιάτα φτιαγμένα με πολύ καλές πρώτες ύλες. Στην κορυφή των προτιμήσεων των επισκεπτών είναι τα eggs benedict, τα οποία σερβίρονται σε αφράτο, ζεστό brioche ψωμάκι με cotto ham και ακαταμάχητη sauce ολλαντέζ, ενώ επίσης must try είναι τα scrambled eggs με αχλάδι και εστραγκόν, φρέσκια τρούφα και χωριάτικο φρυγανισμένο ψωμί. Από τον κατάλογο που έχει επιμεληθεί ο χαρισματικός Δημήτρης Κοντόπουλος, δεν λείπουν τα french toasts, τα φρεσκοφουρνισμένα κι αφράτα-σαν-σύννεφο κρουασάν σε κολασμένους συνδυασμούς και οι χορταστικές σαλάτες. 

    Η cocktail list, όπως κάθε χρόνο άλλωστε στο Beauty Killed the Beast, σκαλίζει γεύσεις, αξιοποιεί τεχνικές, εκμεταλλεύεται χειροποίητα σιρόπια και bitters δημιουργώντας ευφάνταστα cocktails με μια γενικότερη εκλεπτυσμένη αύρα που μεταφυσικά κυκλοφορεί στην ικανή μπάρα του Κώστα Χατζή. Το Beauty Killed the Zombie διαχρονική αξία και παραλλαγή του κλασικού, ενώ το Hidden Forest, φρουτώδες και γλυκόξινο με Tequila Blanco, κόκκινα berries, πράσινο τσάϊ, mango, βερύκοκκο και lime μια αποκάλυψη. 

    «It was Beauty. As always, beauty killed the Beast», θα βρεις γραμμένο στις παρυφές του κτιρίου, ένα motto πιο επίκαιρο από ποτέ στη νέα πραγματικότητα του τώρα, που μας θυμίζει πως η ομορφιά βρίσκεται τελικά και πάντα, στα πιο απλά, καθημερινά πράγματα. 

    Beauty Killed the Beast
    Παραμυθιάς 14, Κεραμεικός, τηλ. 2105240117
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Πάρος: Η βασίλισσα των Κυκλάδων

    Η Πάρος, με πρωτεύουσα την Παροικιά, είναι το τέταρτο σε μέγεθος νησί του συμπλέγματος των Κυκλάδων, μετά τη Νάξο,...

    Αγία Παρασκευή: Η ιστορία της, οι άνθρωποί της κι όλα τα highlights για την έξοδό σου

    Δύσκολο να το φανταστεί κανείς αλλά μόλις λίγες δεκαετίες πίσω, η Αγία Παρασκευή ήταν εξοχή. Το όνομα του δήμου...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot