spot_img
More

    Upupa Epops – The Bar: Στην γοητευτική αυλή των Πετραλώνων, κάθε όνειρο γίνεται πραγματικότητα

    Η Αθήνα δεν είναι Νέα Υόρκη ούτε θα έπρεπε να φιλοδοξεί να γίνει. Κάπου ανάμεσα στις γειτονιές της που ακόμα κρατάνε το νόημα της λέξης, που οι άνθρωποι λένε «καλημέρα» και οι επισκέπτες στα μαγαζιά γίνονται μια ευρύτερη παρέα, μέσα στα διατηρητέα νεοκλασικά που ανανεώνονται και τις νεραντζιές στα πεζοδρόμια, υπάρχει μια μαγεία, μια αθωότητα. Το Upupa Epops στα Πετράλωνα αυτή τη μαγεία την έχει κατακτήσει, την έχει βάλει σε ένα μαγικό βαζάκι και την έχει μετουσιώσει σ’ έναν χώρο που κρατάει όλη την αύρα της παλιάς, φωτεινής Αθήνας, μιξαρισμένη με ζεν νότες, φαντασία, γεύση και απόλαυση.

    Η γεωγραφία του, μια ανάσα από την Πειραιώς αλλά πάνω σε ήσυχο δρόμο, και το τεράστιο μέγεθός του, έχουν κάτι το διακριτικό, το ξεκομμένο από το υπόλοιπο κοσμικό σύμπαν, σαν παρένθεση, σαν κρυψώνα, σαν να πήγες καλεσμένος στην αυλή της Frida Kahlo, με τα ζωντανά της χρώματα, τις επιβλητικές αντίκες, το ρετρομαξιμαλιστικό σκηνικό με τις τεχνοτροπίες και τον εντυπωσιακό γυάλινο ουρανό. Καθετί εδώ διηγείται μια ιστορία και είναι προσεγμένο σαν οικογενειακό κειμήλιο – άλλωστε το οικόπεδο που το φιλοξενεί απαρτίζεται από 3 μεσοπολεμικά κτίσματα που γίνανε με σεβασμό και οι κύριοι χώροι του.

    Καλά όλα αυτά θα πεις, αλλά προς τι αυτό το όνομα γλωσσοδέτης; Upupa Epops είναι ο επιστημονικός όρος για τον τσαλαπετεινό – και όπως το συμπαθέστατο πτηνό αποδημεί και εναλλάσσει το περιβάλλον του με τις εποχές, έτσι και το all day miracle των Πετραλώνων, κάθε χρόνο επανεφευρίσκεται με νέες, φρέσκιες προτάσεις στους καταλόγους φαγητού-ποτού, όσο και στις μουσικές, τα events και την γενικότερη φιλοξενία του. 

    Αντλώντας έμπνευση από τη διεθνή και εγχώρια γαστρονομία – που τόσο σε γεύση, όσο και σε εμφάνιση, καθημερινά στην κουζίνα του, ετοιμάζονται για άλλη μια σεζόν μοναδικά πιάτα που κινούνται σε μονοπάτια comfort food.

    Τα cocktails του ανέκαθεν ήταν και είναι ένα (πολύ) δυνατό χαρτί – δικαίως – αφού τις λίστες (που εναλλάσσονται για να κρατάνε το ενδιαφέρον μας ακμαίο και ακονισμένο) υπογράφει η Μάρφη Μπαλή με την ομάδα της, (συνιδιοκτήτρια και legendary bartender με προϊστορία στο Baba Au Rum, τo “42” κ.α.).

    Ο νέος κατάλογος που μόλις έκανε το εντυπωσιακό του ντεμπούτο, περιλαμβάνει classic cocktails με ένα σύγχρονο twist με ελληνικό άρωμα. Βότανα της ελληνικής γης και ντόπια αποστάγματα, αναμιγνύονται μυσταγωγικά, ενώ στο εργαστήριο που έχουν δημιουργήσει, ετοιμάζονται χειροποίητες σόδες και σιρόπια, που δίνουν καινοτόμους συνδυασμούς που αποκαλύπτονται έπειτα στο cocktail της επιλογής σου.

    Μια πολύ ξεχωριστή επιλογή από τη νέα λίστα αποτελεί το πολύ ιδιαίτερο Μango Spritz (με μαστίχα, gin και homemade mango soda), που παντρεύει το ντόπιο με το εξωτικό, με τον πιο θελκτικό τρόπο. Τα homemade αναψυκτικά θα γίνουν το must του φετινού καλοκαιριού σου, σε 3 υπέροχες γεύσεις που θα σε δροσίσουν με τον πιο φανταστικό τρόπο.

    Το Upupa Epops έχει εξελιχθεί σε παράδειγμα για το πως οφείλει να είναι ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό all day cafe-bar, σε μια εποχή που ο όρος έχει πλέον γίνει συνώνυμος της έλλειψης προσανατολισμού στην κουζίνα, στην μπάρα, στη μουσική. Όπως ο τσαλαπετεινός όμως, έτσι και το Upupa Epops έχει μια έμφυτη πυξίδα και ένα ικανό επιτελείο που εύστοχα χρόνο με το χρόνο αναβαθμίζουν κάθε πτυχή της εξόδου μας.

    Upupa Epops – The Bar
    Αλκμήνης 7, Κάτω Πετράλωνα, τηλ. 2121055214
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Specialty Coffee: 27 σημεία στην πόλη που σερβίρουν την αγαπημένη μας συνήθεια στην πιο τέλεια της εκδοχή

    Την τελευταία δεκαετία μια καινούργια φιλοσοφία αναδύθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο και έχει φτάσει για τα καλά μέχρι τη χώρα...

    10+2 κορυφαία barber shops στην Αθήνα για το απόλυτο grooming

    Στο εγγύς παρελθόν, κάτι μαγικό συνέβαινε στα μπαρμπέρικα. Ένας μοναδικός δεσμός αναπτυσσόταν μεταξύ του μπαρμπέρη και του πελάτη του,...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot