spot_img
More

    Βανίλια Bistrot: Παράδοση, μια διαχρονική αξία στο Κουκάκι

    Η Αθήνα χρόνο με τον χρόνο επιβεβαιώνει την αξία της στις μητροπόλεις της Ευρώπης με υπέροχα μαγαζιά και προτάσεις που ανεβάζουν τον πήχη της γεύσης και της φιλοξενίας ολοένα και περισσότερο. Το Βανίλια Bistrot – στην πιο ζωντανή και πολυσυλλεκτική γειτονιά της πόλης, το Κουκάκι – σαφώς ανήκει στην παραπάνω κατηγορία, αφού από το 2015 έχει γίνει σημείο αναφοράς για τους απανταχού λάτρεις του αυθεντικού, του απροσποίητου και του cool. Ένα all day bistro φτιαγμένο από ανθρώπους για ανθρώπους, εμπνευσμένο από ταξίδια, μυρωδιές, ιντριγκαδόρικες γεύσεις, βασισμένο στο αλλάνθαστο κριτήριο της εμπειρίας, οικογενειακό, γλυκό και γουστόζικο σαν… βανίλια. 

    Εδώ διασταυρώνεται μοναδικά το παραδοσιακό ελληνικό καφενείο με τη φινέτσα και την αύρα ενός γαλλικού bistrot, κι αν μας έχει διδάξει κάτι η ιστορία, είναι ότι η μαγική συνταγή κρύβεται πάντα στη συνολική εμπειρία, η οποία εδώ είναι από αυτές που σφυριλατούνται ανεξίτηλες στο νου σου. Φωτεινό, με τις ριγέ – σαν γλυφιτζούρι – τέντες του και τις γήινες τονικές του διαβαθμίσεις, το Βανίλια Bistrot γίνεται το ιδανικό σημείο για να ξεκινήσεις ή να συνεχίσεις την ημέρα σου, με όλα τα «εφόδια» ενός άρτιου all day καταλόγου. 

    Το μαγαζί αγαπάει το χειροποίητο και το τιμά, ξεκινώντας από τα λαχταριστά γλυκά του, που φτιάχνονται με κορυφαίες πρώτες ύλες και συνταγές που έχουν «σκαλιστεί» λίγο παραπάνω για ένα ιδανικό αποτέλεσμα. Το banoffee του είναι ανεπανάληπτο, με μια ασύλληπτη γλύκα που ξυπνά μνήμες από παιδικές διακοπές και αυτοσχέδια dulce de leche με τη μαμά, το tiramisu του είναι από τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει, το cheesecake και η lemon pie απλά μια αποκάλυψη. Υπέροχος επίσης κι ο κορμός σοκολάτας του που συνοδεύει ιδανικά έναν καλοφτιαγμένο specialty καφέ Arabica 100% από την Kawacom. 

    Μετά είναι το brunch, που εδώ πλαισιώνεται από αναζωογονητικά οικείες comfort food προτάσεις: Για παράδειγμα, στις επιλογές θα βρεις αυγά σε διάφορες εκδοχές, όπως τα πεντανόστιμα καγιανά που σερβίρονται με ψητά ντοματίνια σε φρυγανισμένο ψωμί ή τα scrambled eggs με καπνιστό σολομό και κρέμα γιαουρτιού, να «συμπλέουν»  μοναδικά με προτάσεις όπως τρυφερό ψαρονέφρι με πουρέ ρεβυθιού, σκιουφηχτά με σπανάκι, φέτα και λεμόνι ή ακόμα και εξαιρετικό μοσχαρίσιο burger με cheddar, μπέικον, καραμελωμένο κρεμμύδι και BBQ sauce. Μια γιορτή της δημιουργικότητας, που έχει κάτι νόστιμο και χορταστικό για τον καθένα ξεχωριστά. 

    Όσο προχωράει η μέρα και ωριμάζει η διάθεση για αποσυμπίεση και ξεγνοιασιά, τα aperitivos, τα ελληνικά αποστάγματα και η μεγάλη γκάμα σε μπύρες από μικροζυθοποιίες – ακόμα και κλασικά cocktails που ετοιμάζονται στην μπάρα του, όπως Mojito και Mai Tai – πλημμυρίζουν τις αισθήσεις με ευχαρίστηση και ικανοποίηση. 

    Υπάρχουν δύο λόγοι για να επισκεφθείς το Βανίλια Bistrot. Ο ένας είναι για να ξυπνήσεις και ο άλλος για να αφυπνιστείς. Στην πρώτη περίπτωση η μέρα σου ξεκινά αφού πάρεις την απαραίτητη δόση καφεΐνης συνοδεία ενός υπέροχου γλυκού και στη δεύτερη όλες σου οι αισθήσεις ξεσηκώνονται η μία μετά την άλλη, καθώς απολαμβάνεις αυτό το ιδιαίτερο μιξάρισμα παράδοσης και μαεστρίας στην κουζίνα με ιδιαίτερες γεύσεις που σε ταξιδεύουν. Όπως και να’χει θα το λατρέψεις. 

    Βανίλια Bistrot
    Βεΐκου 40 και Ερεχθείου 2, Κουκάκι, τηλ. 2155259301
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Κάνναβη: Το πολυσύνθετο & πολυχρηστικό φυτό είναι πλέον νόμιμο. Ποια τα οφέλη της; Που θα τη βρεις.

    Το CBD φαίνεται πως έχει αρχίσει να καταρρίπτει τους μύθους και την προκατάληψη που υπάρχει γύρω από την κάνναβη και έχει εξελιχθεί σε ένα φυσικό συμπλήρωμα διατροφής, το...

    Ψαροφαγία στην Αθήνα: Τα καλύτερα σημεία για φρέσκο ψαράκι στην πόλη

    Τα θαλασσινά είναι εθνικός μας θησαυρός κι ένα είδος φαγητού, του οποίου τα διατροφικά οφέλη αναρίθμητα. Από τις πιο...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot