spot_img
More

    Σουσουράδα: Γαστρονομικές εκπλήξεις που σου δίνουν έναν ακόμη λόγο να λατρέψεις τα Εξάρχεια

    Περιοχή γεμάτη νεανικές αναμνήσεις, η οδός Μαυρομιχάλη στα Εξάρχεια, με πολλές εναλλαγές στα «τεκταινόμενα» και πάντα με γερές δόσεις έκπληξης, όπως εκείνη τη χρονιά που πρωτοάνοιξε η Σουσουράδα και «φώτισε» με την τσαχπινιά της την περιοχή.

    Στη γωνία Μαυρομιχάλη και Βαλτετσίου, ένας χώρος που συνδυάζει αρμονικά στοιχεία της παλιάς Αθήνας με το μωσαϊκό και την πρόσοψη παραδοσιακού καφενείου, αλλά ταυτόχρονα με contemporary industrial πινελιές, αποτελεί τον ιδανικό all-day προορισμό για αποσυμπίεση και γαστριμαργικές εμπειρίες που εύκολα γίνονται αγαπημένες συνήθειες.

    Η Σουσουράδα θα σε υποδεχτεί από το πρωί με καλοψημένο καφέ, Cafeistas Speciality Organic, ροφήματα βιολογικής καλλιέργειας, πεντανόστιμα σάντουιτς και… brunch για να σε ενθουσιάσει με την πάροδο της ημέρας με προτάσεις φιλικού γκουρμέ που κινούνται σε μονοπάτια «reinvented» μεσογειακής κουζίνας. Μια ενδιαφέρουσα λίστα κοκτέιλ και κρασιών έρχεται να τελειοποιήσει αυτό το ενδιαφέρον πάζλ γεύσεων και να τονώσει ακόμα περισσότερο τον ενθουσιασμό σου.

    Η δική μου αγαπημένη συνήθεια, άκρως συνυφασμένη με τη Σουσουράδα, είναι το brunch και αιτιολογώ με γαργαλιστικές λεπτομέρειες. Γενικά θα έλεγα είμαι λάτρης του καγιανά κι εδώ έχω φάει από τους καλύτερους. Με φρέσκια σάλτσα ντομάτας, κρεμμυδάκι, θυμάρι και ξινομυζήθρα συνοδευόμενο με φρυγανισμένο ψωμί, εύγευστο και αρωματικό.

    Αν έχεις πιο ευρωπαϊκά γούστα, τα αυγά ποσέ, με αβοκάντο, κρέμα τυριών, baby σπανάκι πάνω σε ψωμί και το Croque Madame με κρέμα μαϊντανού και πράσινη σαλάτα, είναι επίσης τέλεια επιλογή καθώς είναι πλούσια σε γεύση, με λεπτές υφές και κυρίως χωρίς λιπαρές σάλτσες που υπερκαλύπτουν τους γευστικούς συνδυασμούς.

    Γενικά η Σουσουράδα αγαπάει τα βότανα και τα μυρωδικά και αυτό αντικατοπτρίζεται σε κάθε πιάτο και είναι κ ένα από τα στοιχεία που αγαπώ. Στη μεγάλη γκάμα από σάντουιτς ας πούμε θα βρεις, ανοιχτό σάντουιτς με καπνιστό σολομό, τυρί κρέμα με βότανα και σπανάκι ή με αβοκάντο, μανούρι και πέστο βασιλικού που έχουν αυτή την ιδιαίτερη πινελιά φρεσκάδας.

    Αν πάλι για σένα brunch εστί καφές και γλυκό, σου χω τους τέλειους συνδυασμούς: Πεϊνιρλί βουτύρου με σοκολάτα και φουντούκια, ή κουλούρι με ταχίνι, μέλι, καρύδια, κανέλα Κεϋλάνης και σουσάμι. Νομίζω τα υλικά μιλούν μόνα τους και δεν χρειάζονται παραπάνω λέξεις. Για όσους αγαπούν τις εκπλήξεις, τα Σαββατοκύριακα υπάρχουν γλυκές και αλμυρές προτάσεις ημέρας άκρως εναρμονισμένες με την εποχή του χρόνου.

    Και τώρα ώρα για trivia: Ήξερες ότι οι Σουσουράδες είναι επιδημητικά πουλιά που συχνάζουν σε χαμηλής βλάστησης εκτάσεις κι έχουν αδυναμία στους αμπελώνες; Αυτό ακριβώς το τελευταίο στοιχείο έδωσε το όνομα σε αυτόν τον πραγματικά ιδιαίτερο χώρο, καθώς στη Σουσουράδα θα βρεις μια πολύ ενδιαφέρουσα και προσεκτικά επιλεγμένη wine list 80 ετικετών για να κάνεις το ιδανικό pairing με τις επιλογές σου.

    Η Σουσουράδα είναι από εκείνα τα μέρη που προσφέρονται για να «φωλιάσεις» και να εκτιμήσεις αυτές τις μικρές απολαύσεις που σου γεμίζουν όλες τις αισθήσεις με εικόνες, αρώματα, γεύσεις, μελωδίες και που με ένα τρόπο απλό σε κάνουν να νιώθεις πλήρης.

    Σουσουράδα 
    Μαυρομιχάλη 44, Αθήνα, τηλ. 2103647936 
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα κορυφαία barber shops στην Αθήνα για το απόλυτο grooming

    Ψαλίδια, trimmers, λάδια, πομάδες, πετσέτες και φαλτσέτες - η σημασία ενός καλού barber shop είναι πέρα και πάνω από...

    Χαλάνδρι: Η πιο ενδιαφέρουσα πιάτσα στα βόρεια

    Το Χαλάνδρι είναι ο μεγαλύτερος δήμος των βορείων προαστίων και εκτείνεται από το Μαρούσι μέχρι τα Βριλήσσια, το Ψυχικό, την...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot