spot_img
More

    Rey Pablo: Στρατηγικό σημείο καθημερινών συναντήσεων με εύστοχες προτάσεις για κάθε ώρα της ημέρας

    Όταν πρωτοάνοιξε τις πόρτες του τον Ιούνιο του 2014, η έννοια brunch ήταν κάτι μυθικής φύσεως, βγαλμένη από κάποιο επεισόδιο του Sex & the City ή του Gossip Girl. Το Rey Pablo μας σύστησε με τον πιο νόστιμο τρόπο σε αυτό (ήταν το πρώτο κατάστημα στην Αθήνα που φιλοξένησε στην κάρτα του brunch menu) και συνεχίζει αυτή την «κληρονομιά» που το ανέδειξε στα «best of» της πόλης, εξελισσόμενο με νέες προτάσεις που πάνε την δημιουργικότητα και την απόλαυση ένα βήμα παραπέρα. 

    Είναι ένα από τα πιο ντιζαϊνάτα μαγαζιά στα νότια, αλλά χωρίς να το φωνάζει. Κυριαρχεί το industrial στοιχείο, με ένα αμάλγαμα μετάλου, ξύλου και γυάλινων επιφανειών που το λούζουν με φυσικό φως, ενώ ο αβανταδόρικος ψηλοτάβανος χώρος του προσδίδει έναν κοσμοπολίτικο αέρα εμπλουτισμένο με διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα, που το κάνουν οικείο σαν το αγαπημένο σου μακό.

    Το μαγαζί γεμίζει ωραίο νεανικό κόσμο, από αυτόν που μαζεύει η Βούλα – και ειδικά η Βασιλέως Παύλου – ανάμεσά τους καλλιτέχνες, chefs, χαρούμενες παρέες και ζευγάρια. Χαλαρό, όμορφο και μποέμ, μοιάζει να είναι βγαλμένο από περιοδικά διακόσμησης που ασχολούνται με τη στιλιστική κομψότητα της νότιας Μεσογείου, απ΄την οποία αντλεί και την έμπνευση στην κουζίνα του. 

    Το Rey Pablo έχει βρει την μαγική συνταγή να χαρίζει απλόχερα χαμόγελα κάθε στιγμή της ημέρας – είτε αυτά προκύπτουν από το αποκλειστικό TAF χαρμάνι του καφέ του, είτε από το φαγητό, είτε ακόμα κι από κάποια ιντριγκαδόρικη ετικέτα στα κρασιά ή ένα καλοφτιαγμένο cocktail. Κάθε πιάτο στο Rey Pablo φτιάχνεται εκ του μηδενός, με άριστες πρώτες ύλες.

    Ο σεφ μοιράζει πρωτότυπα την τράπουλα της οικειότητας όταν συνδυάζει ασυνήθιστα ένα τέλεια «ποσαρισμένο» αβγό στους 62,5°C, που σπάει πάνω σε βάση από English muffin και περιχύνεται με λαχταριστή hollandaise, συνδυασμένο με προσούτο ή τυλίγει σ’ένα αφράτο sando πανέ κοτόπουλο, ένταμ, ιαπωνική mayo, κόκκινο λάχανο και kimchi. 

    Ασφαλώς από το μενού δεν λείπουν οι «συνήθεις ύποπτοι», όπως το Croque Madame με αυγό πανέ, καπνιστό ζαμπόν και κρεμώδες τυρί ή τα αυγά μάτια με μπέϊκον, αβοκάντο και μαρμελάδα bacon σε φρυγανισμένο ψωμί και άλλα καλούδια που φτιάχνονται με πυξίδα την πρωτοτυπία, την τεχνική και την διαφοροποίηση.

    Οι λάτρεις της healthy διατροφής θα βρουν bowls με superfoods ή/και φρούτα, ενώ ο πιο γλυκός επίλογος γράφεται με σοκολατένια ή φρουτένια pancakes, αφράτα σαν σύννεφο και πεντανόστιμα. 

    Ο χαρακτηρισμός espresso-wine-gastro ποτέ δεν ήταν πιο spot on από εδώ, μέσα σ’ένα πανέμορφο σκηνικό που θα σε απομονώσει έστω για λίγο από την καθημερινότητα με ψαγμένες προτάσεις που ανεβάζουν τον all day πήχη της Αθηναϊκής ριβιέρας. 

    Rey Pablo
    Βασιλέως Παύλου 89-91, Βούλα, τηλ. 2108992068
    www.reypablo.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Που θα ψωνίσεις φέτος τα νέα γυαλιά ηλίου σου

    Χρώματα, υλικά, σχέδια, κλασικές ή σύγχρονες γραμμές, τα γυαλιά ηλίου δεν είναι μόνο προστασία των ματιών μας, αλλά ένα...

    Χειροποίητο παγωτό στην Αθήνα: 10 διευθύνσεις που πρέπει να επισκεφθείς

    Δροσερό, γλυκό, αναζωογονητικό, το παγωτό το αγαπάμε, ίσως επειδή τίποτα δεν αιχμαλωτίζει την αυθεντική χαρά και την αθωότητα όσο...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot