spot_img
More

    Το Κουκί: Αγαπημένη all day «συντεταγμένη» στο Κουκάκι

    Έχοντας μπει για τα καλά στο παιχνίδι του ευρωπαϊκού city break, η Αθήνα τα τελευταία χρόνια εξελίσσει το τερέν της και δίνει νέα , πολύ ενδιαφέρουσα ταυτότητα στο Ιστορικό Κέντρο. Είναι πολλά τα παλιά κτίρια της πρωτεύουσας που σώθηκαν από το μαρασμό φιλοξενώντας αγαπημένα μαγαζιά που έχουν γίνει ταυτόσημα του αστικού ιστού και ασφαλώς places to be, τις μέρες εκείνες που χρειαζόμαστε μια έξοδο από αυτές που μένουν σφυριλατημένες στη μνήμη με τα πιο ιντριγκαδόρικα cocktails και τις πιο υπέροχες γεύσεις. Το Κουκί πρωτοστάτης σε όλα τα παραπάνω, έχει καθιερωθεί σαν must διεύθυνση στο Κουκάκι, με προτάσεις που ανεβάζουν τον πήχη αλλά και ένα ανεπιτήδευτο περιβάλλον που ξορκίζει το κάθετι στημένο.

    Παλιά συστηνόταν σαν παραδοσιακό καφενείο και οι νέοι ιδιοκτήτες του επέλεξαν να μην αλλοιώσουν την εικόνα του, κρατώντας τα vintage τραπέζια και επεμβαίνοντας στον χώρο τόσο-όσο, για να τον φέρουν στο σήμερα. Χαρακτηριστικό του, είναι το θολωτό ταβάνι που θυμίζει νησί, η νεανική του διάθεση που ξετυλίγεται μέχρι το πλακόστρωτο, αλλά και όλες οι αρετές ενός στεκιού που ξεκινάει τη μέρα με καλοψημένο καφέ και νόστιμο, well-priced brunch, για να συνεχίσει με ανεβασμένων ταχυτήτων γκουρμέ μεζέδες και λεπτοδουλεμένα signature cocktails που αναστατώνουν και ξεσηκώνουν τις αισθήσεις και τη διάθεση.

    Το brunch στο Κουκί είναι όλα τα λεφτά, τόσο από γεύση όσο και από παρουσίαση: Τα τηγανητά αυγά απογειώνονται με χειροποίητη μαρμελάδα μπέϊκον πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί και αρωματικό ελαιόλαδο, ο καπνιστός σολωμός συναντιέται με scrambled αυγά σε brioche ψωμάκια και ολοκληρώνεται με κρεμώδες τυρί αρωματισμένο με εσπεριδοειδη, ο καγιανάς με απάκι και γραβιέρα απλά δεν υπάρχει.

    Τα bowls που τόσο είναι στη μόδα, εδώ επανεφευρίσκονται με παραλλαγές όπως porridge με ginger, θυμαρίσιο μέλι, κανέλα και φρούτα εποχής, ενώ οι γλυκές τηγανίτες με χαρουπόμελο, κανέλα και φρούτα εποχής δίνουν τον πιο γλυκό επίλογο στην επίσκεψή σου.

    Όσο προχωράει η μέρα, το Κουκί σε χορταίνει με τον πιο δημιουργικό τρόπο. Pulled pork sandwich με σιγοψημένο χοιρινό, stripes κοτόπουλου με ξηρούς καρπούς, γαρίδες τυλιχτές σε μπέϊκον και φύλλο ρυζιού πάνω σε sweet chilli sauce, ψαρονέφρι μαγειρεμένο σε κενό αέρος με πουρέ γλυκοπατάτας, διψάνε για μπυρίτσα και cocktails, τα οποία ετοιμάζει με μαεστρία μια μπάρα που έχει κατακτήσει την αλχημία των αποσταγματικών προσμίξεων και έχει στιβαρή γευστική παρουσία.

    Όπως κάθετι άλλο, τα signatures έχουν μια alternative χροιά με θετικό πρόσημο, όπως το εμπνευσμένο Νάξος, με πράσινο κίτρο από το ομώνυμο νησί των Κυκλάδων, M Dry Mastiha, τριανταφυλλάδα Νίσυρου, μαύρο πιπέρι αρωματισμένο από κανέλα, κόκκινο γκρέϊπφρουτ και bitter περγαμόντου ή το πιο παιχνιδιάρικο Harley Queen, με pink Gordon’s Gin, raspberry, ιβίσκο και λάϊμ. αρωματισμένο με ροδόνερο που σερβίρεται με μαλλί της γριάς. Ιδέες, υφές , χρώματα και χειροποίητα bitters σμίγουν με βαθειά γνώση της τέχνης του bartending σε πραγματικά αξιομνημόνευτες δημιουργίες.

    Αν λοιπόν αναζητάς μια elevated εμπειρία που όμως κρατάει χαρακτήρα casual και παρεϊστικο, το Κουκί είναι το στέκι σου. Όλα τα καλούδια του σύντομα θα μπορείς να τα απολαμβάνεις μέσω των δημοφιλών delivery apps.

    Το Κουκί
    Γεωργίου Ολυμπίου 5-9, Κουκάκι, τηλ. 2114114705
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Βιγκανισμός στην Αθήνα: Που θα απολαύσεις μοναδικές plant-based, #crueltyfree γεύσεις

    Οι διατροφικές συνήθειες είναι μια συνειδητή επιλογή, που επηρεάζει όχι μόνο τον ατομικό οργανισμό, αλλά και ολόκληρο το οικοσύστημα...

    Η Αθήνα σε τροχιά καλοκαιριού. Οι πιο cool προορισμοί του κέντρου

    Μια πόλη, χιλιάδες διαφορετικές επιλογές. Όσο παράξενος και να’σαι με την έξοδο των ονείρων σου, το βέβαιο είναι πως...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot