spot_img
More

    Αγροτικόν: Αυθεντική διασκέδαση, με απογειωμένα πιάτα και αποστάγματα που απογειώνουν, στο Περιστέρι

    Τα τελευταία χρόνια στην αναζήτηση του διαστημικού, αποδομημένου μουσακά, χάσαμε την ουσία της γαστρονομίας μας και το χειρότερο την υπεραξία ενός μεζεδοπωλείου που γκαζώνει κατά τα πρότυπα των παλιών τσιπουράδικων του Βόλου και της Ιωνίας.

    Τότε που οι μεζέδες είχαν ειρμό, «χτίζονταν» πάνω στη σχέση γεύσεων κι εντάσεων και συνοδεύονταν από ζωντανή μουσική, από αυτή που ο καλλιτέχνης καταθέτει την ψυχή του και που ένα μαγαζί γίνεται μια μεγάλη, ευρύτερη παρέα. Για καλή μας τύχη, μέρη όπως το Αγροτικόν στο Περιστέρι, κρατάνε τη φλόγα της παράδοσης ζωντανή κι ακμαία, και μάλιστα με τα θετικότερα αποτελέσματα. 

    Κοντεύει να κλείσει μια δεκαετία από τότε που πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το 2012 και μέχρι σήμερα είναι το σημείο αναφοράς για οποιονδήποτε ξέρει να τρώει καλά και να διασκεδάζει καλύτερα. H «γαλανόλευκη» επανάσταση του έχει την πυξίδα της στραμμένη στην Ικαρία και τα πανηγύρια της, από τα οποία ο ιδιοκτήτης αντλεί έμπνευση για τις βραδιές στο υπόγειο που μένουν αξέχαστες και κρατάνε μέχρι το πρωί αναβιώνοντας τις καλύτερες καλοκαιρινές αναμνήσεις από το πιο ζωντανό νησί του Αιγαίου.

    Κάθε Παρασκευή, το πλάνο έχει έντεχνο, τις Κυριακές Ικαριώτικο γλέντι ενώ μέσα στην εβδομάδα εναλλάσσονται σχήματα και γκρουπς με μουσικές από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Το Αγροτικόν αγαπάει τη μουσική, άλλωστε ονομάστηκε από το θρυλικό studio ηχογραφήσεων της συμπρωτεύουσας, στο οποίο έγραφε τους δίσκους του ο Νίκος Παπάζογλου. 

    Η vintage διακόσμηση και η νοσταλγική ατμόσφαιρα, σε συνδυασμό με την πάντα ευχάριστη και φιλική διάθεση των ανθρώπων που το δουλεύουν, δημιουργούν ένα οικείο και ζεστό περιβάλλον που σε κάνει από την πρώτη στιγμή να αισθανθείς σαν το σπίτι σου. Συνήθως επικρατεί το αδιαχώρητο και φυσικά όχι άδικα! Το αλκοόλ ρέει άφθονο και το νόστιμο φαγητό στολίζει τα τραπέζια από το μεσημέρι. 

    Στα νέα πιάτα του, θα βρεις μια υπέροχη ζουμερή ρεβυθάδα με χοιρινό και σπανάκι που σερβίρεται σε πήλινο, βουτυράτο κριθαρότο του ονείρου με καπνιστή πανσέτα και μπρόκολο, το λεγόμενο «τραβηχτό», με φρυγανισμένο ψωμί και χοιρινό στη γάστρα με αλοιφή καπνιστής πανσέτας και παλαιωμένη γραβιέρα (μια αποκάλυψη!) αλλά και μια εξαιρετική σαλάτα με πολύχρωμες φακές, κινόα, τουρσί κρεμμυδιού και κουνουπίδι με καπνιστό χέλι.

    Προτάσεις που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα – χωρίς να τιμολογούνται απαγορευτικά – που ανεβάζουν τον πήχη με όλα εκείνα τα προτερήματα που περιμένεις από ένα αυθεντικό μεζεδοπωλείο στον υπερθετικό βαθμό. Εξαιρετικές και οι baby πατάτες στο φούρνο, με σύγκλινο, λιαστή ντομάτα και πιπεριές Φλωρίνης, μια γιορτή στον μικροπαραγωγό, τα τοπικά προϊόντα και τον εύφορο ελληνικό κάμπο και θάλασσα. 

    Μνείας αξίζουν και το πεντανόστιμο μπιφτέκι με μήλο και παρμεζάνα, όπως και τα al dente σκιουφηχτά με μανιτάρια και παλαιωμένη γραβιέρα, ιδανικά για τις χειμωνιάτικες νύχτες που θα το επισκεφθείς για να βιώσεις αυτή τη θαλπωρή στην οποία το καλό φαγητό είναι σαν αγκαλιά. Κι αν αναρωτιέσαι ποιο είναι το μυστικό των Ικαριωτών για την μακροζωία, να θυμάσαι ότι στο «Αγροτικόν» το ξέρουν ήδη: καλό φαγητό, έντονες συζητήσεις, δυνατά γέλια, χορός μέχρι τελικής πτώσης και άσπρο πάτο από μια στιβαρή γκάμα σε αποστάγματα. 

    Αγροτικόν 
    Καρπενησίου 50, Περιστέρι, τηλ. 2105729629 
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα καλύτερα bars στην Αθήνα: Που θα πιείς δροσερά cocktails που ανεβάζουν τον πήχη

    Η Αθήνα, τη νύχτα βιώνει μια μεταμόρφωση η οποία οφείλεται σε κύριο βαθμό στα bars της. Στα φώτα, στις...

    Τα 10+2 καλύτερα ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα: Εκεί όπου η τέχνη συναντά την απόλαυση

    Το καλό γλυκό δεν είναι εύκολη υπόθεση. Είναι ένα πάντρεμα φυσικών και μεταφυσικών στοιχείων, μια αλχημία απαιτητική, που προϋποθέτει...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot