spot_img
More

    Το Καφενείο του Ρίζου: Η παράδοση σε μια υπέροχη σύγχρονη απόδοση, με προτάσεις για κάθε στιγμή της ημέρας

    Το Καφενείο του Ρίζου έχει ένα όνομα βαρύ σαν ιστορία και μια σύμπτωση που σε κάνει να χαμογελάς. Πρωτοάνοιξε τις πόρτες του το 1933 στη σκιά του μεσοπολέμου από τον Γιώργο Ρίζο και ήταν ο πρώτος καφενές στην περιοχή.

    Σχεδόν έναν αιώνα μετά, αφού βίωσε κάποια χρόνια εγκατάλειψης, ένας άλλος Ρίζος – ο Μιχάλης – συνιδιοκτήτης του εξαιρετικού Black Duck της πλατείας Κλαυθμώνος, κρέμαγε την ίδια ταμπέλα, που προέκυπτε από μια επουράνια καρμική συνωνυμία. 

    Ένα φιλόμουσο, φιλότεχνο μαγαζί, που διέπεται από τις οικουμενικές γλώσσες της αισθητικής, της ποιότητας και της γεύσης, με αλάθητο κριτήριο και με σεβασμό, που το έχει καταστήσει σημείο αναφοράς στα δρώμενα της περιοχής κι έχει σκηνογραφηθεί από τον Guy Στεφάνου.

    Στην ψηλοτάβανη σάλα του ηχούν μουσικές μεγάλων Ελλήνων συνθετών στα σωστά ντεσιμπέλ, οι τοίχοι του κοσμούνται από έργα εμβληματικών εικαστικών, τα τραπέζια του είναι ντυμένα στην αρχοντιά του μαρμάρου. Το σούρουπο στο Καφενείο του Ρίζου είναι μαγεία, είναι μια σύμβαση με ό,τι ελληνικό, στη σκιά της Ακρόπολης, στις πλακόστρωτες παρυφές. 

    Ανοιχτό από το πρωί, σερβίρει καλοψημένο καφέ Moreno από τη Νάπολη για την πιο όμορφη «καλημέρα», πλήθος επιλογών σε τσάι σε συνεργασία με τον Δρόμο του Τσαγιού, αλλά και απολαυστικό πρωινό με ελληνική χροιά.

    Όσο η μέρα προχωράει και η διάθεση ζητάει τέρψη, από την κουζίνα του αρχίζουν να βγαίνουν δειλά-δειλά εκλεπτυσμένοι μεζέδες, όπως τα αλησμόνητα κεφτεδάκια με μαγιονέζα μαύρου σκόρδου, σουτζουκάκια με miso, αλλά και πιάτα ημέρας και σούπες που κάνουν τη μια fusion γευστική διαφορά και ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. 

    Ο chef παρουσιάζει ένα μενού όπου τα πιάτα της παράδοσης εμφανίζονται πιστά αλλά με λεπτομέρειες που τα εξελίσσουν, με γόνιμες επιρροές από την παγκόσμια γαστρονομία, και την ίδια στιγμή προτείνει πιο ψαγμένες δημιουργικές ελληνικές προτάσεις, χρησιμοποιώντας εξαιρετικές πρώτες ύλες απ’όλη την Ελλάδα. Ασφαλώς, δε λείπουν τα απόστάγματα, τα κρασιά ελληνικού αμπελώνα και οι μπύρες, τα οποία συμπληρώνουν μοναδικά το παζλ της κάθε επίσκεψης.

    Ένα νεοαστικό κουκούλι που μετατρέπεται σε έμπνευση και επικαιροποιεί την ανάγκη μας για τους παλιούς, καλούς καιρούς στην πρωτεύουσα, με γεύσεις, ιδέες, αρώματα και χρώματα που συναντιούνται σε αυτή τη νοσταλγική και συνάμα σύγχρονη συχνότητα. 

    Το Καφενείο του Ρίζου
    Ακάμαντος 2, Θησείο, τηλ. 2103457825
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Καλλιθέα: Η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Αθήνας είναι γεμάτη (κρυμμένους) θησαυρούς

    Η Καλλιθέα αποτελεί ένα από τα πολλά προάστια της Αθήνας, το οποίο βρίσκεται νότια των Αθηνών. Ως δήμος ανήκει...

    Η βόρεια πλευρά της Αθήνας: Έξοδοι στη Νέα Ερυθραία, τον Διόνυσο, τον Άγιο Στέφανο και την Δροσιά

    Το κέντρο το αγαπάμε. Έχει παλμό, έχει ενέργεια, δημιουργεί τάσεις, είναι inclusive κι έχει κάτι για τον καθένα ξεχωριστά....

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot