spot_img
More

    Foofootos: Δημιουργικές γεύσεις, ανεβασμένη διάθεση και ροκ πνεύμα, στο πιο σύγχρονο μεζεδο-μπαράκι, στου Ζωγράφου

    Η περιοχή του Ζωγράφου έχει μια ιδιαίτερη χροιά, ένα δικό της παλμό και μια νεανική ενέργεια που πηγάζει από τον κόσμο της. Μια περιοχή που σφύζει από ζωή και ανθρώπους ανάλαφρους που διασκεδάζουν, σε μπαρ, εστιατόρια και ιδιαιτέρως σε μεζεδοπωλεία. Και κάπου εκεί στα σύνορα Ζωγράφου με Γουδή, στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου 67-69, υπάρχει ένα πολύ ξεχωριστό μεζεδοπωλείο, από αυτά που θα βρεις πάντα γεμάτα, με ανθρώπους που στα πρόσωπά τους ζωγραφίζονται τεράστια χαμόγελα ευχαρίστησης. Δεν είναι όμως ένα μεζεδοπωλείο όπως όλα τα άλλα.

    Foofootos το ιδιαίτερο όνομα αυτού, ροκ η νοοτροπία και τέσσερα ανήσυχα και δημιουργικά πνεύματα, που ένωσαν τις δυνάμεις, την τύχη και την αγάπη τους για ψαγμένες γεύσεις, η ψυχή του. Ένα μεζεδο-μπαράκι λοιπόν που πατάει γευστικά στα μονοπάτια της σύγχρονης, δημιουργικής κουζίνας, με ελληνικό ταπεραμέντο, ενώ μουσικά, οι μελωδίες εναλλάσσονται από rock, jazz και hard rock ήχους, ως έντεχνα και λαϊκά ακούσματα.

    Μοντέρνα αισθητική τόσο στο χώρο, που παίζει εσωτερικά με το minimal industrial στοιχείο, ενώ εξωτερικά τα τραπέζια μπλέκονται τόσο αρμονικά με τα δέντρα που δίνουν αυτή την αίσθηση μιας μικρής απόδρασης από το αστικό σκηνικό. Και ποιος μπορεί να πει όχι σε μια απόδραση, ιδίως όταν αυτή συνδυάζεται από γεύσεις που σημαδεύουν το μνημονικό;

    Συκώτι σχάρας με πουρέ καρότου, να συνδυάζει γήινα αρώματα, κοντοσούβλι κοτόπουλο, μαλακό και ζουμερό, άριστα καρυκευμένο, είναι σίγουρα τα πρώτα πιάτα που πάνω τους πέφτει το μάτι σου, με αυτή τη λαχτάρα να τα γευτείς άμεσα. Περίμενε όμως… Πριν το κυρίως, χρειάζεται η σωστή έναρξη, που θα κάνει την αναμονή, απόλαυση.

    Ιδανικά για το ξεκίνημα λοιπόν, το σαγανάκι από Κασκαβάλι (τυρί Λήμνου), τυλιγμένο σε τραγανή κρούστα από καλαμπόκι, πολύ αρμονικά δεμένο με το γλυκό λεμόνι που το συνοδεύει, δίνοντας την απαραίτητη ένταση και άρωμα στο πιάτο. Υπέροχοι ρεβυθοκεφτέδες, με σάλτσα ταχίνι, lime και κόλιανδρο, μοσχοβολιστοί και πεντανόστιμοι, αλλά και ξινός τραχανάς με μανιτάρια και σύγκλινο Μάνης, δίνουν μια εστιατοριακή διάσταση, και ένα level up στην εμπειρία «μεζεδοκατάσταση».

    Αν και το φαγητό είναι τόσο απολαυστικό, που από μόνο του σου ευφραίνει την καρδιά, φέρνοντάς σε ευφορική κατάσταση, υπάρχουν όλα τα απαραίτητα σε αλκοόλ για να ανέβεις ακόμα κι άλλο. Ζεστά ποτά με βάση το τσίπουρο ή το κρασί, αρωματισμένα με βότανα της ελληνικής υπαίθρου, όπως το θυμάρι, ο κρόκος Κοζάνης ή η λουίζα, και με μέλι ανθέων να ζεσταίνουν τους χειμώνες, κρύες μπύρες εμφιαλωμένες ή βαρελίσιες να σε δροσίζουν το καλοκαίρι, και ουζάκι για όλες τις εποχές, μερικές από τις επιλογές που έχεις για να συνοδεύσεις το φαγητό και να συσφίξεις τις σχέσεις με την παρέα.

    Ο Foofootos, είναι εκείνο το μέρος που πάντα εκπέμπει ζωντάνια και χαρά. Τα χαρούμενα πρόσωπα που σε σερβίρουν, τα γέλια από τα διπλανά τραπέζια, οι εκφράσεις ενθουσιασμού στα πρόσωπα που δοκιμάζουν τα πολύ προσεγμένα πιάτα και όλη η ενέργεια που πάντα δημιουργείται όταν οι άνθρωποι περνάνε καλά, είναι αυτό που σε καλεί πάντα να περάσεις το «κατώφλι» του και να γίνεις κι εσύ μέρος του και κομμάτι μιας υπέροχης εμπειρίας. 

    Foofootos
    Γεωργίου Παπανδρέου 67-69, Ζωγράφου, τηλ. 2107780809
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Αφιέρωμα: Τα καλύτερα delicatessen στην Αθήνα

    Το gourmet δεν είναι μόνο τροφή, είναι ο συμβολισμός της. Μια λέξη που περιγράφει το φαγητό στην ιδανική του...

    Τα καλύτερα σουβλάκια στην Αθήνα: Η τριλογία της απόλαυσης

    Σουβλάκι. Η μοναδική λέξη που όταν την ακούμε, θέλουμε να φάμε ακόμα και μετά από συμπόσιο στο χωριό του...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot