spot_img
More

    Rule of 4M: Specialty καφές που πληροί κάθε προδιαγραφή για τελειότητα

    Τον καφέ – όπως άλλωστε και οτιδήποτε άλλο στη ζωή – τον διέπουν κάποιοι κανόνες. Κατά τους Ιταλούς, που είναι άλλωστε και οι connoisseurs του καφέ, οι κανόνες αυτοί είναι 4 κι έχουν σαν κοινό παρονομαστή το M – «miscela» δηλαδή ποιοτικό χαρμάνι, «macinadosatore» δηλαδή σωστή άλεση, «macchina per espresso» δηλαδή καλή μηχανή εσπρέσσο και «mano», με λίγα λόγια έμπειρο «χέρι». 

    Με αφετηρία αυτές τις 4 αρχές κι εξοπλισμένος με τεχνογνωσία χρόνων στο μέτωπο της μπάρας, ο Χρήστος έστησε πριν 3 χρόνια έναν χώρο στον οποίο αξιοποιείται στο έπακρο μέχρι και ο τελευταίος κόκκος μιας ευειδούς ποικιλίας καφέ. Ο αρχιτέκτονας Άγης Μουρελάτος από την άλλη εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο μέχρι και το τελευταίο τετραγωνικό του μικρού μαγαζιού, με σκανδιναβική λιτότητα και συμμετρίες που είναι χάρμα οφθαλμών, όπως είναι και το υπέροχο mural με τον «5ο κανόνα» για έναν καλό καφέ, που δεν είναι άλλος από το ίδιο το νερό. 

    Το Rule of 4M πρωτοπορεί και στο προϊόν του αυτό καθεαυτό: Ενώ ο house blend καφές του παραμένει σταθερός σε αποκλειστική συνεργασία με την εταιρία Mokka – μ΄ένα χαρμάνι ισορροπημένο με νότες από ξηρούς καρπούς και σοκολάτα – οι single origin προτάσεις του ανανεώνονται τακτικά από ένα παλμαρέ ελλήνων roasters. 

    Όποιο κι αν είναι το γούστο ή η διάθεσή σου – είτε αφορά τα basics, όπως freddo ή ζεστός, americano, flat white ή capuccino – είτε τις ιδιαιτερότητες στη γεύση ή την προέλευση, το 4M σε έχει καλυμμένο. Συχνά πυκνά θα βρεις και την Geisha, μια ποικιλία καφέ τόσο υψηλή, που αποσπά τακτικά 90 βαθμούς και άνω στην κλίμακα των 100 σημείων της SCA που χρησιμοποιείται για την αξιολόγηση της ποιότητας του καφέ, με λίγα λόγια έναν από τους καλύτερους καφέδες στον πλανήτη. 

    Όλη αυτή η γνώση και η αγάπη για τον μικρό καβουρδισμένο κόκκο πλαισιώνεται από τσάγια, αφράτα brioche με γκουρμέ συνδυασμούς υλικών που θα βρεις εξαιρετικά πεντανόστιμους, ανυπέρβλητα cookies και λαχταριστές μπάρες δημητριακών, όλα χειροποίητα. Κάνει delivery μόνο του αλλά και μέσω των δημοφιλών delivery apps.

    Rule of 4M
    Αγίου Σπυρίδωνος 5, Παγκράτι, τηλ. 2111162560
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Τα αγαπημένα μας pet shops στην Αθήνα: Τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες για τους πιστούς μας φίλους

    Οι άνθρωποι που αγαπούν τα ζώα είναι σε πραγματική σχέση με το σύμπαν επειδή καταλαβαίνουν ότι αυτά τα όντα...

    4 μέρη για αυθεντική κρητική κουζίνα στην Αθήνα

    Η κρητική γαστρονομία έχει κυκλώσει για τα καλά κάθε όχθη της πόλης, με ένα άρωμα πατρίδας που φαίνεται να...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot