spot_img
More

    Ανακαλύπτοντας τα μυστικά του κρασιού, του ποιοτικού ποτού και της δημιουργικής κουζίνας στο ναό του MONK Grapes & Spirits

    Τα μυστικά του κρασιού αλλά και των αποσταγμάτων δεν τα ξέρει κανείς όσο ένας μοναχός. Ιστορικά, στα μοναχικά τάγματα οφείλουμε τη γνώση περί ζύμωσης και απόσταξης, και οι μοναχοί ήταν εκείνοι που τελειοποίησαν την παραγωγή κρασιού, αλλά κι ευθύνονται για τη εγκατάσταση αμπελώνων σε όλα τα πλάτη και τα μήκη του κόσμου μέσα από τις ιεραποστολές.

    Στην Αθήνα, ένας άλλος μοναχός, πολύ διαφορετικός από τους Καπουτσίνους ή τους Βενεδικτίνους, που ίσως φαντάστηκες, μας οδηγεί με ευλάβεια στα μονοπάτια του κρασιού και των αποσταγμάτων, με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, που σίγουρα θα σε προσηλυτίσει στο γοητευτικό «σπορ» της γευσιγνωσίας.

    Το MONK Wine Bar, λίγο πιο κάτω από την Πλατεία Αγίας Ειρήνης, στην οδό Καρόρη 4 προσφέρει το έδαφος για απολαυστική περιπλάνηση σε εγχώριους και ξένους αμπελώνες μέσα από μια πολύ ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών που μπορείς να απολαύσεις και σε ένα μόνο ποτήρι, αναλλοίωτη, να κρατά όλα τα αρώματα και τη γεύση, καθώς είναι το πρώτο μαγαζί που εφάρμοσε τη μέθοδο Coravin. Πρόκειται για μια μέθοδο εξαγωγής του κρασιού από τη φιάλη χωρίς αυτό να ανοιχτεί, εμποδίζοντας το κρασί να οξειδωθεί, επιτρέποντας του έτσι, να διατηρήσει έτσι αναλλοίωτα τα αρώματα και τη γεύση του.

    Πέρα από τις πολύ ενδιαφέρουσες ετικέτες κρασιών, το MONK, παρότι wine bar, αγαπά εξίσου και τα αποστάγματα και το αποδεικνύει έμπρακτα με την αξιόλογα μεγάλη γκάμα του σε Gin, Vodka, Rum και Whiskey, για να γευτείς αληθινό ποτό σε όλο του το γευστικά μεστό μεγαλείο, αλλά κι ένα πολύ δυνατό κατάλογο από δημιουργικά παρουσιασμένα cocktails, με ή χωρίς αλκοόλ.

    Ένας χώρος πολύ προσεγμένος, με τη γοητεία της απλότητας στο εσωτερικό, που σου επιτρέπει να προσηλωθείς στη γεύση και να μπεις ολοκληρωτικά στη διαδικασία, να επεξεργαστείς τα χρώματα, τα αρώματα και τις γεύσεις που κρύβονται μέσα σε ένα ποτήρι. Το roof top που ανοίγει κάθε Άνοιξη, προσφέρεται για γλυκές βραδιές κάτω από τον ουρανό, γεμάτες απολαύσεις, όπου το κρασί και γιατί όχι και κάποιο ποτό, παντρεύονται ιδανικά με ένα πολύ ενδιαφέρον menu φαγητού. Στο MONK αυτή τη διαδικασία είναι μια ιεροτελεστία και για το λόγο αυτό, για να αποκομίσεις το μέγιστο της απόλαυσης, πάντα θα σου προτείνουν το ιδανικό pairing, ό,τι κι αν αποφασίσεις να δοκιμάσεις.

    Το προσεγμένο menu, για κάθε στιγμή της ημέρας, έχει το δικό του μερίδιο στην επιτυχία του MONK. Μεσογειακή βάση στις γεύσεις, καθώς οι περισσότερες πρώτες ύλες, ακόμα και τα αποστάγματα που χρησιμοποιούνται στη διαδικασία παρασκευής των πιάτων είναι ελληνικά, με πινελιές από κουζίνες του κόσμου, ενθουσιάζει με τη δημιουργικότητα του σε κάθε μικρή λεπτομέρεια.

    Μια μικρή κάρτα brunch, με χαρακτηριστικές γεύσεις, όπως καγιανάς, ή αυγά μάτια με λουκάνικα, μανιτάρια και φρέσκια τρούφα, κυριαρχούν τις μεσημεριανές ώρες, ενώ μπορείς να τσιμπολογήσεις για να συνοδεύσεις το κρασί σου με μπρουσκέτες και γεύσεις από όλο τον κόσμο, όπως bao buns, tataki τόνου, ceviche λαβράκι, ή φάβα καπνιστή με λάδι μαϊντανού και γαρίδες, ταλαγάνι με chutney ντομάτας και τόσες άλλες δημιουργίες, καθεμιά να αποτελεί το ιδανικό ταίρι για έναν τύπο κρασιού. Κι αν δεν ξέρεις τι πάει με τί, μη φοβάσαι, στο MONK θα σου προτείνουν την καλύτερη επιλογή για να ταιριάξεις το ιδανικό κρασί για να συντροφεύσει το φαγητό σου. 

    Πέρα από το ομολογουμένως πολύ ψαγμένο finger food, το MONK διαθέτει ένα πλήρες και αρμονικά δομημένο menu, από πληθωρικές pizza, ονειρικές pasta, αλλά και κυρίως πιάτα όπως rib eye με πουρέ σελινόριζας και τσιπς πατάτας ή τραχανάς με απάκι κοτόπουλο και κρέμα φέτας, να ευωδιάζουν το γήινο στοιχείο.

    Η διαδικασία κατανάλωσης ενός κρασιού ή ενός ποτού, παίρνει μια πιο ιδιαίτερη διάσταση, όταν την εμβαπτίζεις με ποιότητα, όταν τη βάζεις στην τροχιά της γευσιγνωσίας και της αναζήτησης γνώσης και εμπειρίας. Το MONK θα γίνει ο καταλληλότερος συνοδοιπόρος κι ο αγαπημένος σου προορισμός, χαρίζοντάς σου γευστικές συγκινήσεις μέσα από αυτό το πάντρεμα της δημιουργικής κουζίνας με το καλό κρασί και το καλό ποτό.

    ΜΟΝΚ Grapes & Spirits
    Καρόρη 4, Μοναστηράκι, τηλ. 2103211117
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Που θα ψωνίσεις φέτος τα νέα γυαλιά ηλίου σου

    Χρώματα, υλικά, σχέδια, κλασικές ή σύγχρονες γραμμές, τα γυαλιά ηλίου δεν είναι μόνο προστασία των ματιών μας, αλλά ένα...

    The Crepa Files: Οι καλύτερες κρέπες στην Αθήνα (Μέρος Α’)

    Είναι λεπτή, «ευέλικτη» και πολύ ελαφριά! Η απλούστατη αυτή λεπτή πιτούλα φτιάχνεται στα πυρωμένα μάτια των κρεπερί και είναι...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot