spot_img
More

    Winepoint: Το σημείο αναφοράς για το καλό κρασί, στην πιο όμορφη γωνιά της Αθήνας

    Ο σοφός λαός λέει πως το κρασί το γνωρίζεις διαβάζοντας, ταξιδεύοντας ή πίνοντας. Είναι μια αέναη διαδικασία ανακάλυψης που πάντα σε τροφοδοτεί με νέα ερεθίσματα και γευστικές εμπειρίες, πέρα και πάνω από βαρύγδουπους επαγγελματικούς τίτλους που το άκουσμα τους σίγουρα εντυπωσιάζει αλλά δεν αρκεί για να είναι κάποιος μύστης και γνώστης αυτής της μαγικής πορείας του κρασιού, από τον αμπελώνα, ως τη στιγμή που θα σερβιριστεί μπροστά σου, με τον σωστό τρόπο, στο σωστό ποτήρι.

    Κάτω από την επιβλητική σκιά της Ακρόπολης, εκεί που συναντιόνται η οδός Πορίνου με τη  Αθανασίου Διάκου, στην έξοδο του Μετρό της Ακρόπολης, υπάρχει εδώ και 11 χρόνια ένα καθαρόαιμο wine bar το οποίο μέσα από τα ταξίδια και τις αναζητήσεις των ιδιοκτητών του, που  χαρτογράφησαν τους αμπελώνες όλης της Ελλάδας, μας μυεί καθημερινά στα μυστικά του οίνου. Υπηρετώντας αυστηρά το concept, ο χώρος είναι εξ’ ολοκλήρου αφιερωμένος στο κρασί, χωρίς παρεκκλίσεις και στέκει όλα αυτά τα χρόνια, στο ίδιο σημείο, με τις ίδιες αξίες, σαν το παλιό καλό κρασί, που πάντα κερδίζει τις προτιμήσεις.

    Minimal η προσέγγιση στη διακόσμηση, με πρωταγωνιστή το ξύλο, που παίζει το ρόλο του και στη διαδικασία παραγωγής του κρασιού και άπειρες φιάλες να σε περιτριγυρίζουν. Περίπου 230 ετικέτες από μικρούς και μεγάλους έλληνες παραγωγούς, που τιμούν της ιδιαίτερες γηγενείς ποικιλίες του τόπου μας, κάθε μια ξεχωριστά να τιμά τα χαρακτηριστικά του τόπου της, καθώς κάθε μικρή λεπτομέρεια, όπως η σύσταση του εδάφους αφήνει το δική της γευστικό αποτύπωμα σε κάθε παραγωγή. Στο χώρο του Winepoint “ησυχάζουν” περίπου 5000 φιάλες. Παλιές και τρέχουσες χρονιές, κανονικές αλλά και πολλές μεγάλες φιάλες περιμένουν να τις ανακαλύψεις και να τις απολαύσεις μέσα από μια πολύ όμορφη και μοναδική διαδικασία γευστικής απόλαυσης. 

    Εδώ θα βρεις τους καλύτερους καθοδηγητές, εμπειρικά ψημένους στη διαδικασία της οινοποσίας , αλλά και ψαγμένους με αφοσίωση στο αντικείμενο, που θα σου δώσουν την παραμικρή λεπτομέρεια για τις γεύσεις που αγγίζουν με ραφινάτη ουσία τον ουρανίσκο σου. Μπορείς να παραγγείλεις φιάλη ή μεμονωμένο ποτήρι (μέσα από μια λίστα 30 ετικετών) και να συνοδεύσεις την επιλογή σου με κρύα πιάτα επίσης από μικρές παραγωγικές μονάδες που αποτυπώνουν γευστικά τη γαστρονομική παράδοση κάθε τόπου.

    Καβουρμάς από την Ξάνθη, σύγκλινο από τη Μάνη, αυθεντικό σαλάμι αέρος από τη Λευκάδα, λαδογραβιέρα Ζακύνθου, Σαν Μιχάλη από τη Σύρο μανούρα γυλωμένη από τη Λέρο, παλαιωμένες γραβιέρες και ιδιαίτεροι μεζέδες όπως προσούτο μαύρου χήρου, ζαμπόν πρόβειο, καπνιστό στήθος πάπιας,  αυγοτάραχο και καπνιστά αυγά σολωμού, γίνονται άριστα συνοδευτικά, που αναδεικνύουν το σώμα κάθε κρασιού ιδανικά.

    Ο θεσμός του “Παραγωγού του Μήνα” από την αρχή της λειτουργίας του Winepoint δείχνει την αδυναμία και την εκτίμησή του στους Έλληνες παραγωγούς, συστήνοντας μας κάθε μήνα και ένα νέο οινοποιό μέσα από ολόκληρο τα φάσμα της δουλειάς του. Έως τώρα έχουν φιλοξενηθεί με τον πιο ουσιώδη τρόπο πάνω από 100 οινοποιία. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο γνωριμίας με όσο περισσότερους παραγωγούς, γίνεται η λίστα για τις φιάλες. Ανανεώνεται, μια με δυο φορές το χρόνο, ενώ η λίστα ποτηριών αλλάζει τουλάχιστον μια φορά το μήνα, δίνοντας συνεχώς τροφή για ανακάλυψη νέων ετικετών.

    Κι όλα αυτά υπό τους ήχους swing, jazz, latin και tango που δίνουν τη συναρπαστική τους ενέργεια στην ατμόσφαιρα, σε ένα concept που ήταν, είναι και θα παραμείνει αμιγώς wine bar, που στηρίζει την καθαρή του ταυτότητά και φιλοσοφία, μεταφέροντας σε όποιον το επισκεφτεί, όλη τη συμπυκνωμένη γνώση και την αγάπη για το καλό κρασί. Κάθε μέρα σε περιμένει από τις 20.00 για να σου ανοίξει τις πόρτες που σε οδηγήσουν νοερά στους πιο ενδιαφέροντες αμπελώνες!

    Wine Point
    Πορίνου 2, Ακρόπολη, τηλ. 2109227050
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Αγία Παρασκευή: Η ιστορία της, οι άνθρωποί της κι όλα τα highlights για την έξοδό σου

    Δύσκολο να το φανταστεί κανείς αλλά μόλις λίγες δεκαετίες πίσω, η Αγία Παρασκευή ήταν εξοχή. Το όνομα του δήμου...

    Αγαπημένα Ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα: Εκεί όπου η τέχνη συναντά τη γεύση

    Το καλό γλυκό είναι ένα πάντρεμα φυσικών και μεταφυσικών στοιχείων, μια αλχημία απαιτητική, που προϋποθέτει αρμονία των υλικών, ιδανικές...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot