spot_img
More

    The Ice Cream Shop: Υπέροχο παγωτό που κανακεύει τις αισθήσεις στην καρδιά της Αθήνας

    Το μέλλον του παγωτού βρίσκεται εκεί που βρισκόταν και στο παρελθόν του: στο δρόμο, σε πολύκοσμους δρόμους και πλατείες, ανάμεσα στο γεύμα και το δείπνο, για πρωινό, βραδινό ή δεκατιανό. Το The Ice Cream Shop δεν θα σε βάλει σε κυνήγι διευθύνσεων – αφού βρίσκεται στην πιο δημοφιλή πλατεία της Αθήνας, στο Μοναστηράκι – θα σε βάλει όμως σε διλλήματα, αφού κάθε γεύση του είναι κυριολεκτικά η μία καλύτερη από την άλλη. 

    Κοντεύει μια δεκαετία από το 2013 που ξεκίνησε την πλεύση του σε μια άρρηκτη συνεργασία με το τεχνικό τμήμα της Frulatti, κι ενώ πολλά έχουν αλλάξει από τότε στον κόσμο, αυτό που παραμένει σταθερό είναι μια αδιαπραγμάτευτη κορυφαία ποιότητα, το παγωτό φτιαγμένο με αγνά υλικά χωρίς πρόσθετα, χρώματα κι αρώματα, με 100% φρούτα, όπως το απολάμβαναν τις εκκεντρικές μέρες της γαλλικής γεύσης και του Μπριγιά Σαβαρέν στα Γαλλικά ανάκτορα.

    Παγωτό με πολυβραβευμένες πρώτες ύλες, ελληνικό γάλα, στο οποίο ο ουρανίσκος αντιλαμβάνεται την  ποιότητα ακόμα και στην πιο απλή γεύση όπως αυτή της βανίλιας (η οποία εδώ φτιάχνεται με την γευστικότερη ποικιλία από την Ταϊτή).

    Στα ψυγεία του θα ανακαλύψεις προτάσεις τόσο διαφορετικές από κάθε άλλο παγωτό, η κρέμα πανακότα με σπιτικά μπισκότα έχει το δικό της ειδικό βάρος, μια πλούσια υφή που διασχίζει αφήνοντας απολαυστικές διαδρομές στο στόμα, ένα υπέροχο αράπικο φυστίκι με αλατισμένη καραμέλα, cremino εμπνευσμένο από το παραδοσιακό ιταλικό σοκολατάκι, με στρώσεις πραλίνας φουντουκιού ανάμεσα σε παγωτό φουντούκι, δροσερά σορμπέ σα να τρως το φρούτο παγωμένο, passion fruit και mango ή λάϊμ με βασιλικό. 

    Ένα άλλο κεφάλαιο που καθιστά το The Ice Cream Shop απαραίτητη στάση σε κάθε λιχούδη και γλυκατζή φίλο, είναι οι βάφλες. Φτιάχνονται καθημερινά – χωρίς εξαιρέσεις – με ολόφρεσκα υλικά και παραδοσιακά ελληνικά μυρωδικά, μακριά από το κλισέ του έτοιμου μίγματος, συνδυάζονται και γαρνίρονται με ό,τι θες και είναι αέρινες σαν σύννεφο και ζεστές σαν αγκαλιά.

    Ειδική μνεία αξίζει στην βάφλα Λιέγης, μια αυθεντική Βελγική βάφλα με ολόκληρα κομμάτια ζάχαρης που καραμελώνουν στο ψήσιμο – είναι τόσο νόστιμη που τρώγεται και σκέτη!

    Σε όλα τα παραπάνω, πρόσθεσε μια λαχταριστή γκάμα σε γλυκά κουταλιού και καλοφτιαγμένο specialty espresso κι έχεις μια ολοκληρωτική – αλλά την πιο γλυκιά – «καταστροφή». Παρφέ δηλαδή, που σημαίνει τέλειο! 

    The Ice Cream Shop
    Πλ. Μοναστηρακίου 7, Αθήνα, τηλ. 2103213153
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Οι καλύτεροι φούρνοι της Αθήνας: Ιστορίες με αλεύρι, μαγιά και προζύμι

    Είναι απίστευτη αυτή η γλυκιά θαλπωρή που μας κάνει να αισθανόμαστε η μυρωδιά ενός φρέσκου ψωμιού που μόλις έχει...

    10+2 κορυφαία barber shops στην Αθήνα για το απόλυτο grooming

    Στο εγγύς παρελθόν, κάτι μαγικό συνέβαινε στα μπαρμπέρικα. Ένας μοναδικός δεσμός αναπτυσσόταν μεταξύ του μπαρμπέρη και του πελάτη του,...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot