spot_img
More

    Ονειρεμένες vegan-vegetarian γεύσεις, στην street food εκδοχή του Hapit

    Αν ανατρέξουμε πίσω στον χρόνο και την παράδοση, θα διαπιστώσουμε, πως ο κύριος κορμός της διατροφής, αποτελούνταν κυρίως από φρέσκα λαχανικά και τροφές αγνές και ελαφριές, που ευεργετούν τον οργανισμό με τις βιταμίνες και τα θρεπτικά στοιχεία τους. 

    Στη σύγχρονη εποχή, όπου η κατανάλωση κρέατος έχει ίσως ξεπεράσει το peak, με αρκετά δυσάρεστες συνέπειες, τόσο για το περιβάλλον, όσο και για τον ανθρώπινο οργανισμό, η ανάγκη να ανατρέξουμε στις διατροφικές συνήθειες του παρελθόντος, είναι απαραίτητη όσο ποτέ.

    Το Hapit, στη Λεωφόρο Κηφισίας 103 στο Μαρούσι, αναδεικνύει τη νοστιμάδα της vegan vegetarian κουζίνας, με έντονο το στοιχείο της παράδοσης, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι η υγιεινή διατροφή, εκτός από ηθική μπορεί να είναι εύγευστη και χορταστική.

    Σε έναν χώρο που εκπέμπει θετική ενέργεια, με λεπτομέρειες από ξύλο και minimal αισθητική, η ανοιχτή κουζίνα σε υποδέχεται με μυρωδιές και γεύσεις που σε ελκύουν να ανακαλύψεις έναν νέο τρόπο διατροφής, τόσο νόστιμό και ευεργετικό που δεν θα το πιστεύεις. Υλικά από μικρούς παραγωγούς όλης της Ελλάδας, μεταμορφώνονται με μαεστρία σε πιάτα που παρουσιάζουν μεγάλο γευστικό ενδιαφέρον.

    Burgers με μπιφτέκια από φρέσκα λαχανικά που μαγειρεύονται στο φούρνο, ψιλοκόβονται τόσο, ώστε να «κρατάνε» και να διατηρούν τις ίνες και τη θρεπτική τους αξία κι έπειτα ψήνονται μπροστά σου την ώρα της παραγγελίας, εκπληκτικές πίτες Πέρεκ, που τιμούν την ποντιακή παράδοση, σε συνδυασμούς υλικών που αναστατώνουν τον ουρανίσκο, είναι σίγουρα το σήμα κατατεθέν του Hapit που θα λατρέψεις.

    Καθημερινά εδώ θα βρεις χειροποίητα πιάτα ημέρας με γευστικό ενδιαφέρον, όπως vegan  Μουσακάς με μπεσαμέλ από γάλα σόγιας σε συνδυασμό με  ένα υπέροχο mix and match λαχανικών, μυρωδικών και μπαχαρικών, γεμιστά καμωμένα όπως παραδοσιακά θα τα έφτιαχνε το χέρι της γιαγιάς και εξαιρετικό φαλάφελ με κίτρινο πιλάφι, σε περιορισμένες πάντα μερίδες ανά μέρα. Μια προσπάθεια που στηρίζει την zero waste φιλοσοφία, ώστε να μην καταλήγει τίποτα στα σκουπίδια.

    Στο Hapit θα βρεις μια ιδιαίτερη ποικιλία από σαλάτες, που στηρίζονται στην εποχικότητα των πρώτων υλών, ώστε να λαμβάνουμε την απόλυτη θρέψη και φρεσκάδα. Σαλάτα με φακές Beluga, κινόα, Μεσογειακή με πλιγούρι και Πολύσπορη με ποικιλία οσπρίων, με υλικά αρμονικά συνδυασμένα μεταξύ τους και σε ποσότητα των 500γρ., θα σε χορτάσουν με τον καλύτερο τρόπο, προσφέροντάς σου ταυτόχρονα μια πρωτόγνωρη ευεξία. Χυμοί και smoothies με υπέροχα φρούτα, λαχανικά και superfoods, συμπληρώνουν ένα άκρως υγιεινό και γευστικό διατροφικό παζλ.

    Το Hapit, με τις κορυφαίες γεύσεις του, τα ολόφρεσκα υλικά και την πολύ ιδιαίτερη προσέγγιση που ανάγει τη vegan-vegetarian κουζίνα σε κάτι προσιτό για όλους, έχει γίνει ήδη το αγαπημένο street food στέκι των Βορείων Προαστίων. Συνεχίζοντας την αξιόλογα γευστική του πορεία, ανοίγει τα φτερά του με δύο νέα καταστήματα, που θα ανοίξουν στο Βορρά και το Νότο της πόλης. Stay tuned για τις πιο νόστιμες, μυρωδάτες εμπειρίες!

    Hapit Vegetarian Cafe & Deli 
    www.hapit.gr | Facebook | Instagram
    Λεωφ. Κηφισίας 103, Μαρούσι, τηλ. 2106105141

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Βιγκανισμός στην Αθήνα: Που θα απολαύσεις μοναδικές plant-based, #crueltyfree γεύσεις

    Οι διατροφικές συνήθειες είναι μια συνειδητή επιλογή, που επηρεάζει όχι μόνο τον ατομικό οργανισμό, αλλά και ολόκληρο το οικοσύστημα...

    Αθήνα, η πόλη του street food & οι κορυφαίοι πρεσβευτές του

    Το street food είναι το πιο χαρούμενο κάλεσμα του καλοκαιριού: είναι κοινωνικό, αφού συγκεντρώνει όλους τους προσκυνητές του στο...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot