spot_img
More

    Lit Athens: All day προτάσεις στην καρδιά της Αθήνας που θα φωτίσουν το πρόσωπό σου με ενθουσιασμό

    Πριν κάποια χρόνια σ’ένα από τα πολλά μπαράκια της Νέας Φιλαδέλφειας γνωρίσαμε 4 παιδιά, τον Αναστάση Καραφουλίδη, τον Γιώργο Κρουστάλλα, τον Μάνο Ξύδη και τον Νίκο Φωτόπουλο. Το επισκεπτόμασταν συχνά, όχι μόνο γιατί απολαμβάναμε να καθόμαστε στη μπάρα και να τους χαζεύουμε στον φυσικό τους χώρο, ούτε γιατί κάθε cocktail που μας πρότειναν ήταν καλύτερο από το προηγούμενο, αλλά γιατί τελικά οι άνθρωποι κάνουν τα μαγαζιά, και οι συγκεκριμένοι κάνανε πάταγο.

    Fast forward στο σήμερα, και οι 4 πρώην συνάδελφοι και νυν συνιδιοκτήτες, που υποσχέθηκαν μια μέρα να δημιουργήσουν κάτι δικό τους, κάνουν πρεμιέρα στο δικό τους project. Ακούει στο όνομα «Lit Athens» κι είναι μια ολοκληρωμένη και αναζωογονητικά φρέσκια πρόταση εξόδου, στην καρδιά της Αθήνας, εκεί που ο παλμός είναι πάντα ζωηρός. 

    Στεγάζεται σ’ένα πρώην ξυλουργείο και διατηρεί προς τιμήν του το φυσικό αυτό στοιχείο, το οποίο πλαισιώνει με παντός είδους pop νεωτερισμούς, που φέρουν την υπογραφή του Studiomateriality: Η δράση του μοιράζεται ανάμεσα σε 2 ορόφους, που στο κέντρο τους συνδέει ένας τεράστιος neon κεραυνός, ο χώρος ενθαρρύνει παντός είδους all day εξορμήσεις με προτάσεις για κάθε ώρα της ημέρας, είναι cozy, φωτεινός και χαρούμενος.

    Η εντυπωσιακή γυάλινη οροφή ανοίγει για τις ημέρες που ο καιρός το επιτρέπει, ενώ παίζουν πολλά conceptual «moments», όπως οι αρτιστικά δοσμένες αρχέτυπες σκηνές από την Αθήνα – με κεραίες, περιστέρια και κλιματιστικά – τα χρωματιστά plexiglass, ακόμα κι ένα φούλ ινσταγκραμικό διπλό κρεβάτι στον όροφο, δίπλα σ’ένα από τα πολλά feelgood tags που αναφωνεί «No rest for the weekend».

    Με τον καθένα από την ομάδα να έχει αναλάβει συγκεκριμένα καθήκοντα – ο Αναστάσης μανατζάρει το bar κι έχει εμπνευστεί τη λίστα των signature cocktails, ο Μάνος τη λειτουργία και τις προτάσεις της κουζίνας, ο Γιώργος τις κατασκευές και τα διοικητικά κι ο Νίκος το καίριο κομμάτι του καφέ, όντας κι ο ίδιος εκπαιδευτής – το Lit είναι πραγματικά lit (=συναρπαστικό κι ανυπέρβλητο στην slang διάλεκτο των Αφροαμερικανών). Κάθε έκφανση του μαγαζιού λειτουργεί διεγερτικά στο μάτι, τα αυτιά, το ποτήρι ή το πιάτο, το μενού είναι προσεγμένο κι έχει κάτι για όλους, οι μουσικές σε βάζουν κατευθείαν σε mood αποσυμπίεσης, χαλάρωσης και pampering από το team του, που έχει δημιουργήσει έναν αληθινό μικρόκοσμο «οικογένειας». 

    Όλα ξεκινάνε καθημερινά στις 9 με καλοψημένο καφέ Taresso – 100% Arabica που ψήνεται στην Ελλάδα από ελληνική επιχείρηση στην Κόρινθο – αλλά και απολαυστικό πρωινό το οποίο σερβίρεται ως αργά, σαν τα ποσαρισμένα στην εντέλεια αυγά με σπανάκι, τον καγιανά ή το κουλούρι Θεσσαλονίκης σε γλυκιά ή αλμυρή εκδοχή με βιολογικές μαρμελάδες ή ελληνικά τυριά, τοματίνια και μπέϊκον μαύρου χοίρου. Οι αυγοφέτες από τσουρέκι με πραλίνα φουντουκιού, creme anglaise και φρέσκα φρούτα είναι συγκλονιστικές, ενώ οι λάτρεις του Bloody Mary θα το βρουν σε διάφορες γαργαλιστικά εκρηκτικές εκδοχές, από Mary μέχρι Marika με τσίπουρο κι από Maria μέχρι virgin. 

    Η μεσημεριανή ζώνη είναι μια ωδή στα οικογενειακά τραπέζια των 80’s και 90’s με την σύγχρονη οπτική του Μανώλη Σαρρή όπου έχει εμπευστεί κι επιμεληθεί όλοκληρο το μενού. Παπουτσάκια της γιαγιάς, που εδώ θα τα βρεις σε μια επαναστατική επανεφεύρεση με μοσχαρίσιο ταρτάρ, ψητή μελιτζάνα και καπνιστή μπεσαμέλ, ή στα γεμιστά που φτιάχνονται με ρύζι για sushi, ψητές τομάτες και πιπεριές, κουκουνάρι και σταφίδες. Εξαιρετικά και must try είναι επίσης το burger κολοκυθοκεφτέ και τα μακαρόνια με μυζήθρα σε μια ρουστίκ αποθέωση της ταλιατέλας. Όλα με πρώτες ύλες από Έλληνες μικροπαραγωγούς, ποιοτικά, πεντανόστιμα και ουσιωδώς πρωτότυπα, όχι για το εφέ. 

    Η δέουσα προσοχή έχει δοθεί (και) στην κάβα, μ’ένα οινικό ταξίδι αποτελούμενο από ετικέτες ελληνικού αποκλειστικά αμπελώνα που έχει επιλέξει και προτείνει ο χαρισματικός sommelier Γιώργος Ζερβογιάννης (τον ξέρεις από το Scorpios της Μυκόνου). Τα cocktails του είναι κεφάλαιο από μόνα τους – κλασικές συνταγές με twists – από την ονομασία τους μέχρι την υλοποίηση με εποχικά προϊόντα. Τρανταχτό παράδειγμα το Tzatziki Spritz, που βρέθηκε πέρυσι στον τελικό του World Class, ή το υπέροχο Fluffy που εμπνευσμένο από το παγωτό φυστίκι και είναι αφρώδες και γλυκόπιοτο. Στα του ζύθου, η μικροζυθοποιϊα έχει την τιμητική της με Nisos, Septem, κλπ. 

    Είτε λοιπόν θες να βιώσεις ένα διάλλειμα στην ίδια σου την πόλη με το laptop ανά χείρας, είτε τα ψώνια ή η βόλτα στο κέντρο σε φέρουν στο δρόμο του – rest assured ότι στο «Lit» θα βρεις την όασή σου, αφού το περιβάλλον του έχει αυτή την αξοθαύμαστη ιδιότητα να φιλτράρει τους busy ρυθμούς της καθημερινότητας. Και δοκιμάζοντας κάτι από τον κατάλογό του, σκέψου πόσο τυχεροί είμαστε που ζούμε σ’αυτή την πόλη, τα ηνία της οποίας έχει πάρει πλέον αυτό το νέο κύμα επιχειρηματιών, που έχει βαλθεί να την ομορφύνει όσο δεν πάει… 

    TIP: Συντονίσου στα social media του «Lit» για να είσαι πάντα up-to-date με τα events τους, όπως τα βινύλια της Κυριακής, οι hip hop Πέμπτες, οι House Παρασκευές, κ.ο.κ. 

    Lit Athens
    Θησείου 15, Θησείο, τηλ. 2103317457
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Tα καλύτερα ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα για γλυκές, αριστουργηματικές δημιουργίες

    Το κλασικό γλυκό, εκείνο που μυρίζει σαν φοντανιέρα, σαν τις ονομαστικές εορτές της μαμάς που φώτιζαν το σαλόνι, σαν...

    Που θα παίξεις τα πιο «ψαγμένα» επιτραπέζια της πόλης

    Τίποτα δεν ξεδιπλώνει το ταμπεραμέντο και δεν συσφίγγει τις σχέσεις μιας παρέας όσο το παιχνίδι... και μιλάμε για το...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot