spot_img
More

    Αποτάξου το savoir vivre και τους καλούς τρόπους και απόλαυσε την premium εκδοχή του street food, στο Abuelo 

    Η οδός Κολοκοτρώνη, μια ανάσα από την πλατεία Συντάγματος, εδώ και χρόνια γράφει τη δική της γευστική ιστορία, καθώς αποτελεί το σταυροδρόμι που συναντιούνται γαστρονομικά και όχι μόνο μονοπάτια. Κάθε φορά αυτός ο δρόμος θα σε εκπλήξει με κάτι νέο για να δοκιμάσεις, να πειραματιστείς και να ταξιδέψεις στον ατέρμονο κόσμο των γεύσεων.

    Τελευταία και τρανταχτή άφιξη που ήρθε για να κατακτήσει τους απανταχού λάτρεις του street food, αλλά και να κάνει ακόμα και τους πιο εκλεπτυσμένους foodies να μπουν σe αυτή τη φιλοσοφία, είναι το Abuelo, που στους λίγους μήνες λειτουργίας του έχει καταφέρει να μας ξετρελάνει με τους εκπληκτικούς γευστικούς συνδυασμούς και την εξαιρετική ποιότητα, σε ό,τι κι αν επιλέξεις να δοκιμάσεις.

    Το Abuelo στέκει εντυπωσιακό, παρά το μικρό του μέγεθος, στον αριθμό 11 της οδού Κολοκοτρώνη, λιτό αλλά με πολύ μοντέρνα διάθεση, προκαλώντας σου το ενδιαφέρον με την πρώτη ματιά. Γνωστό ήδη για τα ιδιαίτερα sandwiches και burgers, το menu του θα σε κάνει να αναστενάξεις από ασύστολη επιθυμία. Ποιοτικές πρώτες ύλες, γίνονται ο καμβάς δημιουργίας ευφάνταστων γευστικών συνδυασμών που ανεβάζουν την έννοια street food κάποια επίπεδα πιο ψηλά. 

    Η αμερικανική φιλοσοφία μπλέκεται αρμονικά με ελληνικές επιρροές, ενώ τα πάντα φτιάχνονται με αμέριστη προσοχή και μαεστρία in house. Το αποτέλεσμα; Τα πιο δημιουργικά premium sandos και sandwiches που έχεις φάει ποτέ σου, όπως το brisket truffle, με λευκό rustic καρβελάκι σε φέτες, μαριναρισμένο βόειο στήθος, τυρί cheddar, καμένο κρεμμύδι και σπιτική truffle mayo ή το Curry Sando Chicken με brioche ψωμάκι σε φέτες, κοτοσαλάτα, iceberg και σπιτική μαγιονέζα.

    Λαχταριστά burgers και club sandwiches με εξαιρετικό κρέας που μαρινάρεται εδώ, ζουμερό και συνδυασμένο άψογα με τα καλύτερα υλικά, καταλαβαίνεις τη νοστιμιά του και την ανώτερη ποιότητά του από την πρώτη μπουκιά, ενώ οι φρέσκιες τηγανιτές πατάτες με τα τέλεια toppings, θα σε κάνουν ξανά το παιδί που τσιμπάει αχόρταγα με το χέρι το πιο αγαπημένο φαγητό.

    Η επίσκεψη στο Abuelo πολύ πιθανό να σε οδηγήσει στη διακοπή της όποιας διατροφής μπορεί να ακολουθείς γιατί απλά το menu του είναι ακαταμάχητο. Αν παρόλα αυτά φανείς δυνατός, φρεσκοκομμένες και δροσερές σαλάτες αλλά και vegan επιλογές που δεν υπολείπονται γεύσης και φαντασίας, θα σου χαρίσουν μια εξίσου εκπληκτική εμπειρία.

    Για το τέλος όπως πάντα κρατάμε το επιδόρπιο. Καταπληκτικά homemade γλύκα όπως το εντυπωσιακό triple choco brownie και αγαπημένο παγωτό μηχανής, δροσερό, αφράτο και σε πρωτότυπες γεύσεις, όπως πεπόνι, mango ή τριαντάφυλλο, γράφουν τον πιο γλυκό επίλογο. Αν ψήνεσαι για ένα καφεδάκι, εδώ θα πιείς φρεσκοκομμένο 100% Arabica από το αριστοτεχνικό χέρι του barista. Ο freddo σερβίρεται στην πιο ωραία take away συσκευασία που έχεις δει, ένα διάφανο can, σφραγισμένο, που ανοίγει όπως ένα αναψυκτικό.

    Ποιος είπε πως το ποιοτικό φαγητό σημαίνει, comme il faut τρόπους, ακριβά σερβίτσια και μαχαιροπίρουνα; Το Abuelo ήρθε να μας διδάξει ότι το street food μπορεί να είναι ποιοτικό, με καλά ψαγμένες γεύσεις. Delivery, take away ή με μια μικρή στάση στον εξωτερικό πάγκο του, η απόλαυση είναι αποδεδειγμένα, μονόδρομος! 

    Abuelo
    Κολοκοτρώνη 11, Αθήνα, τηλ. 2103319161
    www.abuelo.eu | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    10 μέρη στην Αθήνα για να γιορτάσεις τον Βαλεντίνο

    Όσα κι αν του καταλογίζουμε του… οσίου, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια υπενθύμιση ότι η αγάπη οφείλει...

    Summer in Athens: Οι must καλοκαιρινές έξοδοι σε μια πόλη που ξέρει να ζει

    Ενώ κάποιοι πατούν το τελικό enter της πληρωμής των ακτοπλοϊκών τους εισιτηρίων λίγο πριν την εξόρμησή τους σε κάποιο...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot