spot_img
More

    Cultivos: Μια κατάφυτη, urban όαση στην Κυψέλη

    Στην Κυψέλη των χιλίων κι ενός προσώπων, της μποέμ αύρας και του inclusive καθεστώτος όπου όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, τελευταία ήρθε να προστεθεί ένα στέκι για specialty καφέ, πεντανόστιμο brunch, ακόμα και early cocktails, με το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μιας κατάφυτης αυλής που σε απομονώνει μοναδικά από τον ρυθμό του κέντρου και σε μυεί σ’έναν κόσμο με προϊόντα καλλιέργειας που χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα: τον κόσμο των Cultivos.

    Τα Cultivos αποτελούν μια conceptual προσέγγιση στα μυστικά του καφέ και το ταξίδι του από τις μακρινές φάρμες του ισημερινού στο ποτήρι μας, που φέρει την – σπουδαία στον χώρο – υπογραφή της Taf. Μέσα από ουσιώδεις δεσμούς και μακροχρόνιες σχέσεις με τους παραγωγούς, η εταιρία διασφαλίζει την απόκτηση των καλύτερων κόκκων καφέ ανά τον κόσμο, προσφέροντας τους απλόχερα σε κάθε επισκέπτη και λάτρη του καλού καφέ. 

    Πως θα μπορούσε να λείπει λοιπόν αυτός ο κόμβος πολυπολιτισμικότητας, αυτή η νεανική γειτονιά που τα τελευταία χρόνια ανεβάζει στροφές στις προτάσεις για έξοδο, με urban διάθεση, καμία προσποίηση και δυναμικό παρόν, από τις διευθύνσεις του brand; Αυτό φαίνεται να σκέφθηκαν οι ιθύνοντες των Cultivos, που δημιούργησαν ένα μαγαζί για όλες τις ώρες της ημέρας και όλες τις προσδοκίες, με design που σε ταξιδεύει εκεί που γεννιέται ο καφές, αποτελούμενο από γήινες τονικότητες, χαλαρή ατμόσφαιρα και φυσικά υλικά. 

    Λουσμένο στο φυσικό φως και με πολυμορφικό χαρακτήρα το Cultivos στην Κυψέλη είναι ένα πραγματικό χάρμα οφθαλμών: Από την εντυπωσιακή πρόσοψη με τις γυάλινες επιφάνειες, την μπάρα στα αριστερά, τον ψηλοτάβανο χώρο και το ψαγμένο retail, μέχρι τα πλακάκια τερακότας και την αυλή του παραδείσου στο βάθος, είναι ο ιδανικός χώρος για να το επισκεφθείς με το σκυλάκι σου (είναι pet friendly), να δουλέψεις σε κάποιο τραπέζι του με το laptop σου (το wifi του τρέχει σφαίρα), για τον πρωινό καφέ σου, ένα snack, brunch με την παρέα σου. Κι όλα αυτά, μια ανάσα από την εμβληματική Δημοτική Αγορά που τα τελευταία χρόνια βιώνει την απόλυτη στιγμή της.

    Πάμε όμως στον κατάλογο, που χαρακτηρίζεται από την αναμενόμενη φροντίδα στην οποία μας έχουν συνηθίσει τα Cultivos: Στα του καφέ, οι μύλοι αλέθουν καθημερινά το signature house blend και 2 single estate καφέδες οι οποίοι εναλλάσσονται, ο καθένας με τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά του, ενώ στα του «τσιμπήματος», τα γκουρμέ σάντουιτς, τα ολόφρεσκα κρουασάν, οι energy bars, τα κέϊκς και οι πίτες γίνονται η πιο υπέροχη αφορμή για να περάσεις την πόρτα του. 

    Το brunch εδώ αποτελεί κατηγορία από μόνο του, η ζώνη του εκτείνεται μέχρι από τις 9 μέχρι τις 16.00, και περιλαμβάνει καλούδια όπως pancakes με maple syrup ή με φράουλες και πραλίνα σοκολάτας, αέρινα sandos με χούμους, πίκλα κρεμμυδιού, μανιτάρια και αυγό, healthy bowls και άλλους πειρασμούς, ενώ όσο προχωράει η ημέρα, ψήνει pinsas σε διάφορες παραλλαγές προκαλώντας σε να τις μοιραστείς και να τις συνδυάσεις με ένα ποτήρι κρασί, μια δροσερή homemade sangria ή cocktails μέχρι το βράδυ! 

    Θα ολοκληρώσουμε με ένα tip: μην παραλείψεις να δοκιμάσεις (και να προμηθευτείς και για το σπίτι) το Cold Brew της Taf που εμφιαλώνεται κατόπιν κρύας εκχύλισης, διατηρείται στο ψυγείο και «σετάρεται» μοναδικά τώρα το καλοκαίρι με παγάκια σε μεγάλο ποτήρι. 

    Cultivos Κυψέλη
    Ζακύνθου 4, Κυψέλη, τηλ. 2130994738
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Ψαροφαγία στην Αθήνα: Το «detox» της Σαρακοστής με όλα τα οφέλη + 10 κορυφαία μαγαζιά που θα την απολαύσεις στο έπακρο

    Αν υπάρχει κάτι στο σαρακοστιανό τραπέζι που περιμένεις για να φας ξανά και με μεγάλη όρεξη είναι τα θαλασσινά,...

    Τα αγαπημένα μας μεζεδοπωλεία για καλό φαγητό και αξέχαστες κατανύξεις

    Υπάρχει μια μαγεία στα μεζεδοπωλεία. Λίγο το ελληνικό μας ταμπεραμέντο, λίγο το καλό φαΐ που μοιράζεται και ενισχύει τις...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot