spot_img
More

    All day οικειότητα, συναντήσεις χωρίς ραντεβού, γεύσεις απ’όλη την Ελλάδα, στο Στόρι στο Παγκράτι

    Ο αστικός ιστός του Παγκρατίου ακόμα κρύβει σημεία που μπορεί να μην γνωρίζεις ή να έχεις προσπεράσει βιαστικά. Ένα από αυτά είναι η Πλατεία Πλυτά στη Γούβα. Αν το Παγκράτι είχε θάλασσα, τότε το παραλιακό του μέτωπο, θα ήταν η πλατεία αυτή.

    Το καλοκαίρι γεμίζει σαν παραλία – καταπράσινη και γεμάτη ζωή, οικογενειακή, ένα μέρος όπου τα παιδιά μπορούν να παίξουν με ασφάλεια, την ώρα που οι γονείς απολαμβάνουν ένα παρεΐστικο, δροσερό περιβάλλον.

    Το Στόρι, που βρίσκεται στις παρυφές της πλατείας κι απλώνει τα τραπέζια του στο ειδυλλιακό της σκηνικό, άνοιξε πέρυσι με σκοπό να γίνει το αντίδοτο, η ευχή, η ανάσα αισιοδοξίας, που μ’ένα μαγικό τρόπο εξαφανίζει την ένταση της ημέρας. Και το πετυχαίνει και με το παραπάνω, έχοντας γίνει ήδη σημείο συνάντησης αλλά και προορισμός για ποιοτικό πρωινό και brunch συνοδεία εκλεκτού καφέ με τη στιβαρή υπογραφή της Taf και άλλων comfort νοστιμιών που ξετυλίγονται μέχρι το βράδυ. 

    Η φιλοσοφία του Στόρι έχει επίκεντρο τον επισκέπτη. Για τον λόγο αυτό είναι χειραφετημένο από προσποίηση και ταλαιπωρία, είναι μια μεγάλη αγκαλιά που χωράει τον καθένα ξεχωριστά και στην οποία όλοι θα βρουν κάτι να τους ιντριγκάρει στο πιάτο ή το ποτήρι.

    Η κουζίνα του δίνει σημασία στην απόλυτη ποιότητα της πρώτης ύλης, στο μοναδικό προϊόν του κάθε τόπου, στη μικρή τοπική παραγωγή, στο αγνό λαχανικό χωρίς χημικά – επιμένει ελληνικά στις περισσότερες επιλογές του καταλόγου με χοιρινό Δράμας, λουκάνικο από τη Λίμνη Κερκίνης στις Σέρρες, σουτζούκι Καραμανλίδικο, γραβιέρα Ξάνθης κλπ. Χαρακτηριστικό της αγάπης του Στόρι για τα ελληνικά προϊόντα, ένα γευστικά ολοκληρωμένο μπραντς με πιάτα όπως παραδοσιακή κορκοσέλα (καγιανάς), αυγόφετες, τηγανίτες, ρολλάκια γαλακτομπούρεκο και ρυζόγαλο, όλα να αυλίζουν άρωμα Ελλάδας. Μπορείς να τα συνδυάσεις άψογα με ευεργετικά smothies και καταπληκτικά mocktails.

    Η πίτσα εδώ είναι χειροποίητη, με ζυμάρι που ωριμάζει για τουλάχιστον 48 ώρες, με την σουτζούκι/blue cheese να κάνει ήδη πάταγο προκαλώντας γευστικούς σεισμούς σε όσους την έχουν δοκιμάσει.

    Ο κατάλογος περιλαμβάνει κι άλλες street κυρίως προτάσεις που ενθαρρύνουν τη μοιρασιά, sandos, burgers, σαλάτες και πεντανόστιμα hot dogs, όλα με μια φινέτσα και μια προσοχή στη λεπτομέρεια που ξεφεύγει από τα στενά όρια της αρχέτυπης all day φιλοσοφίας, όπως την έχουμε καταγεγραμμένη στο συνειδητό μας. 

    Το πετρόλ, καταπραϋντικό χρώμα του σκαρφαλώνει μέχρι το ταβάνι, κάθε καρέκλα του βγάζει μια cozy αύρα σα να καθόσουν στη βεράντα σου, η minimal αισθητική δροσίζει το νου. Εδώ η πραγματική ευτυχία είναι το πιο δωρεάν δώρο: κρύβεται στη θέα της φύσης, στην επαφή με το αυθεντικό urban περιβάλλον. Μετά είναι η απόλαυση ενός κρασιού, μιας μπύρας ή ενός cocktail που σετάρεται με κάτι όμορφο από τον κατάλογο, η μουσική που ευρύνεται από classic rock, μέχρι έντεχνα ελληνικά και dance διαθέσεις, για να νιώθεις σε κάθε επίσκεψη ότι το δικό σου προσωπικό στόρι της καθημερινότητας, μπορεί από ασπρόμαυρο να γίνει χρωματιστό, μοναδικό, αξέχαστο.

    Στόρι Athens
    Πλατεία Πλυτά, Παγκράτι, τηλ. 2107517659
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Χαλάνδρι: Η πιο ενδιαφέρουσα πιάτσα στα βόρεια

    Το Χαλάνδρι είναι ο μεγαλύτερος δήμος των βορείων προαστίων και εκτείνεται από το Μαρούσι μέχρι τα Βριλήσσια, το Ψυχικό, την...

    Τα κορυφαία barber shops στην Αθήνα για το απόλυτο grooming

    Ψαλίδια, trimmers, λάδια, πομάδες, πετσέτες και φαλτσέτες - η σημασία ενός καλού barber shop είναι πέρα και πάνω από...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot