spot_img
More

    School Pizza Bar: Restart στην ολοήμερη απόλαυση ή αλλιώς back to «School»!

    Η πιο σταθερή πιάτσα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας έχει ένα πολύ ενδιαφέρον νέο: Μετά από μια λαμπρή και νόστιμη πορεία που πλημμύρισε τα πρωινά μας με ποιοτικό καφέ, χόρτασε τα μεσημέρια μας με brunch και ιταλική γαστρονομία, ξεκούρασε τα απογεύματά μας με aperitivos και σφυριλάτησε τα βράδια μας με τα πιο περιποιημένα cocktails και ηχηρά parties της πόλης, οι 2 πιο κλασικοί πόλοι εξόδου στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης – το ξακουστό Zaf και το πάντα ανατρεπτικό School Pizza Bar – γίνονται πλέον ένα!  

    Το νέο εγχείρημα μιξάρει τα «best of» των εμβληματικών προκατόχων του, όπως τα θρανία στα οποία όλοι αγαπήσαμε να (ξανα)καθόμαστε από το School με την φροντίδα του Zaf στον specialty καφέ, τις προελεύσεις, τις φάρμες και τα υψόμετρα, τα εμπνευσμένα signature cocktails με το πλούσιο, απολαυστικό brunch, τις ναπολιτάνικες πίτσες με twist με τα ψαγμένα κρασιά που δροσίζουν το νου και τη φαντασία. Όλα σε φασαρία και αρμονία, όπως αρμόζει σε ένα τόσο καθαρόαιμα urban στέκι, που έχει χρόνια τώρα γίνει συνώνυμο με την εξέλιξη, και σε πλήρες παράδοξο, με τη διαχρονικότητα.

    Το νέο School Pizza Bar συνεχίζει να δίνει το δυναμικό του παρόν, παραμένοντας στην κορυφή των επιλογών κάθε ώρα της ημέρας: Η καλή αρχή γίνεται από το πρωί με τα αρώματα φρεσκοκομμένου καφέ, σπιτικές λεμονάδες και υπέροχα ροφήματα, breakfast και brunch του ονείρου, με προτάσεις όπως τα ποσαρισμένα στην εντέλεια αυγά με σολομό πάνω σε αφράτα english muffins με guacamole, το Morning Lovers με τηγανητά αυγά πάνω σε ζυμωτό ψωμί, σπαράγγια, μπέϊκον, λουκάνικο και μανιτάρια, τα πληθωρικά pancakes που κολάζουν. Μνήμες, μυρωδιές και συναισθήματα που καταγράφονται με ασυγκράτητη χαρά στο συνειδητό και στο ασυνείδητο. 

    Η μεσημεροβραδινή ζώνη συνεχίζει με ταμπεραμέντο στα χρώματα της Ιταλίας – οι ολόφρεσκες πίτσες που φτιάχνονται τη στιγμή της παραγγελίας με ζυμάρι που έχει ωριμάσει σωστά, οι pinsas που συνοδεύουν το earlyποτό, οι αναζωογονητικές σαλάτες, τα ανυπέρβλητα ζυμαρικά, τα υπέροχα χυλωμένα risotti, τα ορεκτικά όπως το carpaccio από μοσχαράκι γάλακτος ή την κροκέτα πατάτας με κιμά Black Angus, καραμελωμένα κρεμμύδια και λάδι τρούφας είναι όλα εδώ, με premium υλικά, χρώματα, υφές, ιδέες που ξεφεύγουν από τα τετριμμένα. 

    Και τα βράδια έχουν την τέλεια ενέργεια και την φροντίδα του School Pizza Bar – δικαιολογώντας απόλυτα το bar στο όνομά του, με νέα λίστα cocktails που δημιουργήθηκαν για να συνοδεύουν τα πιάτα του νέου μενού. Έτσι, αν διαλέξεις μια γνήσια ιταλική ταλιάτα από black angus σου προτείνουμε ανεπιφύλακτα ένα smoked – με μαύρο ρούμι, Lagavulin και σιρόπι κανέλας που θα απογειώσει την γεύση σου. Αν πάλι θέλεις να (ξανά)δοκιμάσεις την εμβληματική Carbonara με guanciale και αυγό που εδώ και μια 10ετια σερβίρεται στο School και έμαθε στους Αθηναίους πως είναι η γνήσια αυτή μακαρονάδα, βάλε στο ποτήρι σου ένα FairyTail με Grey Goose, absinthe και lime και θα νομίζεις ότι ζεις ένα παραμύθι. Οι επιλογές δεν τελειώνουν εδώ αφού υπάρχει και νέα λίστα με Ιταλικά κρασιά, χωρίς όμως να λείπουν και οι Έλληνες παραγωγοί. 

    Κι επειδή όπως λένε, ένα γεύμα δεν είναι ποτέ πλήρες αν δεν τελειώσεις με ένα ωραίο γλυκό, το School φρόντισε και για αυτό με μια νέα κάρτα γλυκών που πραγματικά απογειώνει. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το σπασμένο γαλακτομπούρεκο, με αφράτη κρέμα και σιρόπι μελιού ή αν είστε μεγάλη παρέα ένα κορμό από ganache γαλλικής σοκολάτας που είναι για 2-4 άτομα!

    School Pizza Bar 
    Πλ. Αγίας Ειρήνης 8, Αθήνα, τηλ. 2103251444 
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Summer in Athens: Οι must καλοκαιρινές έξοδοι σε μια πόλη που ξέρει να ζει

    Ενώ κάποιοι πατούν το τελικό enter της πληρωμής των ακτοπλοϊκών τους εισιτηρίων λίγο πριν την εξόρμησή τους σε κάποιο...

    Τα 16 καλύτερα μεζεδοπωλεία στην Αθήνα που πρέπει να γνωρίζεις 

    Ο μεζές είναι απόγονος του Διονύσου, είναι το highlight της εξόδου, είναι το προνόμιο του Έλληνα, αφού πουθενά αλλού...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot