spot_img
More

    Ε/Γ Ταξιδεύοντας: Τα αμέσως πιο φρέσκα κολυμπάνε στην θάλασσα!

    Στο γευστικό ταξίδι της ψαροφαγίας στην πόλη, η θέα της θάλασσας μπορεί να είναι απούσα, οι θησαυροί και το άρωμά της όμως δίνουν πάντα το δυνατό παρόν τους στο Ε/Γ Ταξιδεύοντας. Η δημοφιλής ψαροταβέρνα ακτινοβολεί ­νοστιμιά και γοητεία, προτείνοντας καθημερινά άπαιχτα θαλασσινά και συνταγές που ανεβάζουν στροφές στην απόλαυση, με την αρωγή του consulting chef, Ιορδάνη Ηλιάδη.

    Είναι από τα ιστορικά μαγαζιά της Αθήνας, κλείνοντας φέτος αισίως μια 20ετία συστηματικής πορείας στη θαλασσινή γαστρονομία της πόλης, η οποία ξεκίνησε από το Κερατσίνι κι έγινε αμέσως talk of the town. Εδώ θα ανακαλύψεις όλες εκείνες τις εικόνες και τις γεύσεις που μόνο η ελληνική κουζίνα προσφέρει, θα ακούσεις τον ήχο των κυμάτων να αντηχεί μέσα στο πιάτο σου, ενώ απολαμβάνεις ολόφρεσκα ψάρια του πελάγους.

    Στην ψαριέρα του θα δεις κάθε λογής θαλασσινό θησαυρό να εκτίθεται σαν πολύτιμο κόσμημα, έχοντας καταφθάσει απευθείας από τα καΐκια, επιβεβαιώνοντας εμπράκτως το σλόγκαν «Τα αμέσως πιο φρέσκα κολυμπάνε στην θάλασσα». Οι στρατηγικές συνεργασίες με καπεταναίους που οργώνουν τις ελληνικές θάλασσες εγγυώνται την απολυτότητα της φρεσκάδας αλλά και την ωφελιμότητα σε κάθε πιάτο, παραμένοντας όμως πάντα προσιτό σε όλους ανεξαιρέτως. 

    Συναγρίδες, σαργοί, τσιπούρες, μπακαλιάρος, κολιοί, μπάφες και κοκκάλια, αλλά και λαχταριστά οστρακοειδή και μαλάκια, πραγματικά σου μιλάνε, τραβώντας αμέσως το ενδιαφέρον σου με το άρωμα της θάλασσας και την λάμψη της ζωντάνιας. Η έμφαση στην ποιότητα επεκτείνεται και σε κάθε άλλη πτυχή του Ε/Γ Ταξιδεύοντας, από την καλοσυνάτη υποδοχή, τη σβέλτη εξυπηρέτηση, την παρουσίαση, την εξαιρετική λίστα σε αποστάγματα και κρασιά. 

    Η αγάπη και η προσήλωση στην αυθεντική θαλασσινή κουζίνα είναι διάχυτη σε κάθε επιλογή και κάθε συνταγή, που έχει νησιώτικη σοφία και «μαμαδίσια» φροντίδα: το φρικασέ με ψάρι ημέρας είναι ανυπέρβλητο, οι γαρίδες σαγανάκι θριαμβεύουν στη ντοματάδα τους, τα ζυμαρικά και τα risotti – πληθωρικά και φινετσάτα – είναι μια εμπειρία των 5 αισθήσεων. Must try τα αναζωογονητικά ceviche και carpaccio, η τηγανητή καραβιδόψιχα, το ψητό χταποδάκι.

    Κι όλα αυτά σε ένα γουστόζικο περιβάλλον, με υπέροχες τοιχογραφίες, φωτεινό, ανοιχτόκαρδο, με μια σάλα του ονείρου. Όσο παράξενος και να’σαι με τα θαλασσινά των ονείρων σου, το βέβαιο είναι πως στην αγκαλιά του Ε/Γ Ταξιδεύοντας θα βρεις εκείνο το πιάτο που θα ταιριάξει ιδανικά στο παραμύθι της δικής σου εξόδου. 

    Ε/Γ Ταξιδεύοντας
    Ευαγγελίστριας 36, Νέα Ερυθραία, τηλ. 2106201572
    Πλάτωνος 72, Κερατσίνι, τηλ. 2104324368 
    www.taxidevontas.com | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Ψαροφαγία στην Αθήνα: Τα καλύτερα σημεία για φρέσκο ψαράκι στην πόλη

    Τα θαλασσινά είναι εθνικός μας θησαυρός κι ένα είδος φαγητού, του οποίου τα διατροφικά οφέλη αναρίθμητα. Από τις πιο...

    Brunch: Η συνήθεια που έγινε λατρεία στην Αθήνα

    Όταν μιλάμε για brunch, υπάρχουν δύο κατηγορίες φανατικών οπαδών: εκείνοι που το απολαμβάνουν κι εκείνοι που το παρασκευάζουν. Το...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot