spot_img
More

    Braxton Athens: Ποιοτικός καφές και ανυπέρβλητο brunch στον Άγιο Δημήτριο

    Ένας γατούλης που έγινε η μασκότ του συνεργείου που το έφτιαχνε – όσο ακόμα ήταν στην φάση της κατασκευής του – ο Braxton, έμελλε να γίνει κι ο ήρωας που κοσμεί το λογότυπο του ομώνυμου μαγαζιού στον Άγιο Δημήτριο, που άνοιξε μόλις τον περασμένο Απρίλιο. Πίσω από το pet friendly εγχείρημα που ήδη έχει αγαπηθεί από όλη την Αθήνα, τρεις φίλοι με πολυετή εμπειρία σε σημαντικά πόστα στην εστίαση, οι οποίοι θέλησαν να κάνουν τη δική τους πρόταση στην all day απόλαυση. 

    Γωνιακό, φωτεινό κι ανοιχτόκαρδο, το Braxton δεν άνοιξε σε κάποια πιάτσα, δεν ήθελε να προσπαθήσει να ταιριάξει σε ένα μέρος που τα καφέ και τα μπαρ είναι το ένα πίσω από το άλλο, ήθελε να γίνει προορισμός. Και το έχει καταφέρει, όπως θα σου επιβεβαιώσει κάθε λάτρης του καλού καφέ και του brunch που το έχει επισκεφθεί και το έχει κάνει ήδη στέκι.

    Η minimal, σκανδιναβική αισθητική του με τους κατάλευκους τοίχους, τις ξύλινες κατασκευές και τα φυτά, ηρεμούν το βλέμμα και το νου, η εσπρεσιέρα χορεύει σε ρυθμούς specialty με blends από Αφρική, Ασία και Λατινική Αμερική, εδώ κάθε ώρα της ημέρας κρύβει και κάτι νόστιμο για να ανακαλύψεις. 

    Ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα είναι το Tower for Two: ένας τριώροφος «πύργος» για 2 άτομα, με φέτες προζυμένιου ψωμιού, τηγανητά αυγά, μπέικον, χωριάτικα λουκάνικα, 4 pancakes και πραλίνες, ενώ δε λείπουν τα ποσαρισμένα στην εντέλεια αυγά με καπνιστή γαλοπούλα και βελούδινη σάλτσα hollandaise, το οικείο Croque Madame κι άλλες γευστικές επιλογές φτιαγμένες με ολόφρεσκα, ποιοτικά υλικά. 

    Ο chef επενδύει στην ευελιξία και έχει φτιάξει έναν κατάλογο μαζεμένο και κατανοητό, με προτάσεις πολύ προσεγμένες που θα σε ενθουσιάσουν, όπως τα αέρινα bao buns με τυρί κρέμα, παναρισμένο κοτόπουλο και γλυκόξινη σάλτσα, ανυπέρβλητα tacos σε flatbread με κρέμα avocado, κοτόπουλο, mousse γιαουρτιού και σουσάμι, όπως επίσης και mini burgers για να μοιραστείς με τη παρέα σου πίνοντας ένα από τα signature cocktails μετά τη δουλειά.

    Δίνοντας προσοχή και στην τελευταία λεπτομέρεια, τα cocktails του Braxton είναι αναζωογονητικά, εξαφανίζουν μ’ένα μαγικό τρόπο την ένταση της ημέρας και μιξάρουν ενδιαφέροντες συνδυασμούς υλικών, όπως στο Mediterranean Smash που περιλαμβάνει gin, limoncello, βασιλικό, μέλι και λάϊμ, ή το Amore με vodka infused strawberries, almonds και macademia. Είναι ανοιχτό μέχρι τις 12 καθημερινά, ενώ όλα τα καλούδια του μπορείς να τα απολαύσεις και στο σπίτι ή το γραφείο σου μέσω των δημοφικών delivery apps. 

    Braxton Athens
    Πόντου 20, Άγιος Δημήτριος, τηλ. 2114241906
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Παγωμένη απόλαυση: Οι καλύτερες τζελατερίες της Αθήνας

    Παλιά από το 1686, ο Σισιλιάνος Francesco Procopio dei Coltelli άνοιξε το πρώτο καφέ στο Παρίσι, το Le Procope....

    Νέα Φιλαδέλφεια: Οι πιο… ORIGINAL λόγοι για να πας!

    Εάν έχεις συνδέσει τη Νέα Φιλαδέλφεια μόνο με το Άλσος και την... ΑΕΚ, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις. Η...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot