spot_img
More

    Ο Μεξικανός: Εκρηκτικές, πεντανόστιμες γεύσεις και έθνικ αλεγρία στου Ζωγράφου

    Το Μεξικό είναι μια χώρα χρωματιστή, πληθωρική, με μπρίο, έντονες μυρωδιές και γεύσεις. «Ο Μεξικανός» αποτυπώνει μέσα σε ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό σκηνικό όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την κουλτούρα της χώρας του Guillermo del Toro και του Gael García Bernal και προσφέρει πεντανόστιμα πιάτα που σε ταξιδεύουν στα καντούνια του γεμάτου αλεγρία αυτού τόπου. 

    Με πόστο για χρόνια στην Ευδήλου, το λατινοαμερικάνικο ταπεραμέντο του πρόσφατα μεταφέρθηκε στη Γεωργίου Παπανδρέου, κι αυτό – εκτός του ότι του πρόσφερε μεγαλύτερη άνεση στη σάλα – του έδωσε νέο αέρα στη κουζίνα, η οποία πάντα δημιουργούσε και δημιουργεί ό,τι πιο νόστιμο έχεις γευτεί σε έθνικ κουζίνα. Χρώματα, υφές, ιδέες, μπλέκονται ανάμεσα σε πίτες, δροσερές χειροποίητες σάλτσες, συνδυάζονται με Μαργαρίτες και «κλείνουν» με churros.

    Από την πρώτη στιγμή που θα βρεθείς στον «Μεξικανό» θα χαζέψεις τη ζεστή ατμόσφαιρα με τις όμορφες τεχνοτροπίες, τα σομπρέρο, τα papel picados και μια αναζωογονητικά παιχνιδιάρικη, νεανική κι ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα. Μετά είναι ο πολιτισμός, η ιστορία πίσω από το φαγητό, οι επιρροές που έχουν διαμορφώσει την κουζίνα του λατινοαμερικάνικου αυτού λαού, που μοιάζει κάπως με τις δικές μας: φρέσκα υλικά, πικάντικες γεύσεις, μπαχαρικά, λαχανικά, εποχικότητα.

    Εδώ, θα αισθανθείς καλεσμένος σε μεξικάνικη φιέστα αλά Dia de los Muertos. Νάτσος για ζέσταμα, ως είθισται, με φασόλια, τυρί, κόκκινη σάλτσα, sour cream, γουακαμόλε και πιπεριές jalapenos, λαχταριστά fajitas με τα πολύχρωμα συνοδευτικά τους και τις βελούδινες πίτες τους για να τις απολαύσεις όπως θες, Tostadas καλαμποκιού, τηγανητές με χοιρινό ή κοτόπουλο, φασόλια, μαρούλι, sour creme, σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και pico de gallo – και enchiladas και chimichangas με το κρέας της επιλογής σου, με τα γαργαλιστικά, απολαυστικά υλικά να ταξιδεύουν τους γευστικούς σου υποδοχείς στη Γουαδαλαχάρα. Τρώγονται απνευστί.

    Αν αντέχεις – δύσκολο γιατί οι μερίδες του είναι υπέρ του δέοντος πληθωρικές – το Taco Veracruzano είναι ένα σπέσιαλ πιάτο με χοιρινό γλυκόξινο με ανανά και χυμό πορτοκάλι, με μια γλυκιά αψάδα που δεν πρέπει να χάσεις, όπως δε πρέπει να χάσεις το σπιρτόζικο mole (την κλασική σάλτσα σοκολάτας του Μεξικού), που δεν είθισται να την γευόμαστε στην Αθήνα. 

    Κι επειδή Μεξικό χωρίς φιέστα δεν υπάρχει, στον «Μεξικανό» καιρού επιτρέποντος, η δράση επεκτείνεται… προς τα έξω, με θεματικά parties και live λαμβάνουν χώρα κάθε τόσο, μεταφέροντας στου Ζωγράφου λίγη από την πολύχρωμη κουλτούρα που θα σε κάνει να αναφωνήσεις «Viva Mexico»! 

    Ο Μεξικανός 
    Γεωργίου Παπανδρέου 47, Ζωγράφου, τηλ. 2107716900 
    www.mexicanos.gr 
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    10 μέρη στην Αθήνα για να γιορτάσεις τον Βαλεντίνο

    Όσα κι αν του καταλογίζουμε του… οσίου, η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια υπενθύμιση ότι η αγάπη οφείλει...

    Κολωνάκι: Η all-time αγαπημένη, trendsetter συνοικία της Αθήνας & οι hot διευθύνσεις της

    Το Κολωνάκι ήταν και παραμένει κλασικό. Πέρα από τη μεγάλη ιστορία του, σήμερα είναι μία από τις γειτονιές της...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot