spot_img
More

    Taste The Best: Από την καρδιά των Πετραλώνων, στις καρδιές όλων των Αθηναίων

    Ήταν αρχές 1996, όταν κάποιοι τυχεροί γεύτηκαν για πρώτη φορά το αριστουργηματικό σουβλάκι του Φώτη Κουρεμένου, ενός ανθρώπου με τεράστια εμπειρία, ήδη από τότε, στον ευρύτερο κλάδο της εστίασης. 

    Το ζουμερό, φιλεταρισμένο, καλομαριναρισμένο και εξαιρετικά ψημένο κρέας του, έθεσε πολύ ψηλά τον πήχη της street food γεύσης. Από εκείνη τη σαγηνευτική στιγμή, η σταθερά κορυφαία ποιότητα του πιο αγαπημένου φαγητάδικου των Πετραλώνων, έκανε τους φανατικούς καλοφαγάδες του είδους να παραμιλάνε.  

    Η γεύση του Taste The Best σουβλακίου, που έχει κατακτήσει ο μοναδικός αυτός «ψήστης», έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, ακόμα και του πιο απαιτητικού γευσιγνώστη. Η επιτυχία του οφείλεται στη βαθιά γνώση της πρώτης ύλης που χρησιμοποιεί, στην εντατική προσοχή που επιδεικνύει στη λεπτομέρεια του κάθε προϊόντος που περνάει το πάσο της κουζίνας του, και στο ακονισμένο κριτήριο γεύσης που διαθέτει, ως ένας άνθρωπος κυριολεκτικά γεννημένος για να κάνει αυτό που κάνει.

    Το Taste The Best σερβίρει στους, ορκισμένους πλέον, θαμώνες του, σπιτικό γύρο σκέτο λουκούμι, χειροποίητες σως που έχουν εισπράξει διθυραμβικές κριτικές, και μια κομβική θέση πάνω στην πλατεία Ηούς – που τους μήνες που ο καιρός το επιτρέπει – δίνει ραντεβού ολόκληρη η Αθήνα!

    Ο ίδιος ο Φώτης, αν και έχει επανδρώσει το εγχείρημά του με έμπειρο και ποσοτικά ικανότατο προσωπικό, υποδέχεται ο ίδιος τον κόσμο του, με το μοναδικό του καλωσόρισμα και πολύ συχνά χώνεται στην κουζίνα για να επιμεληθεί των πιάτων, να μεταδώσει την εμπειρία του και να δημιουργήσει μια νέα γενιά εξαιρετικών ψηστών, που έτσι κι αλλιώς τους νιώθει σαν την ευρύτερη οικογένειά του. Άλλωστε η αγάπη του για το δημιούργημά του, δεν του επιτρέπει να βρίσκεται ούτε μια στιγμή μακριά από αυτό.  

    Η προσεκτική επιλογή των πιο αγνών υλικών και κρεάτων, τα απογειωτικά συστατικά της πάπρικας και του μαϊντανού, και οι αλάδωτες – σχεδόν ξεροψημένες πίτες (παραγγέλνουμε διαχρονικά τυλιχτό, με έναν χρυσαφένιο γύρο κοτόπουλο του ονείρου, που ψιλοκόβεται) έχουν κάνει τη φήμη του Taste The Best να απλωθεί ακόμα και έξω από τα όρια της Αττικής.

    Από κάθε περιοχή δίνουν τα φιλικά, τα προσωπικά και τα επαγγελματικά ραντεβού τους, άνθρωποι μαγεμένοι, από τη γεύση, το επίπεδο εξυπηρέτησης, την αναλλοίωτη ποιότητα, αλλά και τον εξαιρετικά ψαγμένο χώρο. Σε ένα προσεγμένο, μοντέρνο περιβάλλον, με cozy σάλες που ξεδιπλώνουν τη δράση του σε 2 ορόφους, νιώθεις σαν να είσαι καλεσμένος σε ένα φιλικό τραπέζωμα, γεμάτο μυρωδιές και ψυχή! Και μόνος σου να σκάσεις μύτη, πίστεψέ με, δε θα νιώσεις ούτε στιγμή μοναξιά.

    Ο κατάλογός του, έρχεται να καλύψει όλες τις απαιτήσεις: πρώτο και καλύτερο, το αυθεντικό, πολίτικο κεμπάπ, που φτιάχνεται καθημερινά από τον ίδιο τον κύριο Φώτη, με μείγμα από εξαιρετικής ποιότητας αρνί και μοσχάρι, που ψήνεται σε σούβλες, στα κάρβουνα, χωρίς να ακουμπά πάνω σε σχάρα. Και έπειτα είναι οι χορταστικές σκεπαστές, τα πληθωρικά γιαουρτλού, το ομώνυμο Taste The Best μπιφτέκι σοκ, με κόκκινη σάλτσα, που ξυπνάει μνήμες Ανατολίας, μπριζόλες και φιλέτα σε διάφορες κοπές, ανυπέρβλητο λουκάνικο.

    Τα παραπάνω, έρχονται να πλαισιώσουν μοναδικά ορεκτικά, όπως το αρμένικο σουτζούκι αέρος, τα τηγανητά sticks κολοκυθιού και μελιτζάνας, το ψητό χαλούμι, τα λαχανικά στα κάρβουνα, αλλά και δροσερές, φρεσκοκομμένες σαλάτες, με αγαπημένες μας τη φημισμένη γυροσαλάτα, την λατρεμένη kotobest και την αγρότισσα, με mix λαχανικών, αποφλοιωμένη τομάτα, αγγουράκι, καλαμπόκι, κρουτόν, χρωματιστές ξιδάτες πιπεριές, παρμεζάνα, κρέμα ροδιού, βαλσάμικο και ελαιόλαδο κορυφαίας ποιότητας. 

    Όμως το Taste The Best δεν καλύπτει μόνο όσους είναι ξετρελαμένοι με τα κρεατικά, τους μεζέδες και τα ορεκτικά του. Αυτός είναι και ο λόγος που οι παρέες βρίσκουν το σημείο απόλυτης γευστικής συμφιλίωσης, αφού μεσοτοιχία με το ψητοπωλείο, ο δαιμόνιος αυτός επιχειρηματίας είχε την έμπνευση να σκαρώσει μια δεύτερη κουζίνα με ιταλικό φούρνο πίτσας, που τη στελεχώνει μια super έμπειρη ομάδα ειδικών, ο καθένας στο δικό του πόστο.  Εδώ, ψήνονται μερικές από τις πιο λαχταριστές πίτσες της Αθήνας, ενώ ξεπροβάλλουν με θράσος εμπνευσμένα ζυμαρικά, πεϊνιρλί τούμπανο, ακόμα και burgers σκέτη γευστική αποθέωση!

    Ο κατάλογός του είναι ασταμάτητος και συνεχώς εμπλουτίζεται με νέες ιδέες και γευστικές προτάσεις, κατατροπώνοντας πανηγυρικά το κλισέ του «λίγα και καλά». Στο Taste The Best καθετί φτιάχνεται στην απόλυτη διαφάνεια, πίσω από τζαμαρίες που συνδέουν την ενέργεια της κουζίνας με αυτή του δρόμου. Προσωπικό και κόσμος γίνονται ένα, σε ένα γαϊτανάκι αλληλεπίδρασης, σε ένα γευστικό αλισβερίσι που εντείνει τη λαχτάρα και την όρεξη για κορυφαίες γευστικές εμπειρίες.

    Για τον πιο γλυκό επίλογο της εξόδου σου, στο αγαπημένο αυτό στέκι της Αθήνας, φύλαξε χώρο για σπαρταριστά γλυκά καλτσόνε, πορτοκαλόπιτα, κολασμένο σουφλέ σοκολάτας κι άλλα καλούδια που φτιάχνονται καθημερινά και σερβίρονται ολόφρεσκα, δικαιώνοντας απόλυτα τον τίτλο του μαγαζιού. Taste The Best λοιπόν… και τα λέμε όλοι εκεί!

    Best Taste 
    Αθηνόδωρου 23, Κάτω Πετράλωνα, τηλ. 2103410005 
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Μαρούσι: Η πιο σταθερά διαχρονική πιάτσα των Β.Π. είναι στα πάνω της

    Είναι ωραίο το Μαρούσι - αν είσαι «βόρειο» παιδί στην καρδιά σου έχει σίγουρα μια θέση το παλιό Village...

    The Beer Guide: Οι καλύτερες διευθύνσεις για να απολαύσεις ψαγμένες μπύρες στην Αθήνα

    Η εξέλιξη της ζυθοποιίας στην Ελλάδα αλλά και οι κοινότητες των απανταχού beer lovers που δοκιμάζουν, αξιολογούν και μοιράζονται τις εμπειρίες...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot