spot_img
More

    Στo Rizom «φυτρώνει» μια ζούγκλα ομορφιάς στην πόλη

    Είναι μαγικό πώς καμιά φορά οι δρόμοι των ανθρώπων διασταυρώνονται όχι τυχαία, μα πολύ αρμονικά και αβίαστα, για να μετουσιωθούν σε κύκλους ιδιαίτερους, που φέρουν μια ξεχωριστή σημαντικότητα, καθώς προσφέρουν κάτι ουσιώδες, διαφορετικό και όμορφο, που επηρεάζει όχι μόνο τους άμεσα εμπλεκόμενους αλλά και πολλούς άλλους γύρω τους, με τρόπο θετικό. 

    Κάπως έτσι έχει κι η ιστορία για το Rizom, στην οδό Βούρβαχη 3, που από την καρδιά της Αθήνας, έχει ριζώσει στις καρδιές μας από τον Ιούνιο του 2021, μέσα από ένα ταξίδι μαγικών συγκυριών που ένωσαν δυο δημιουργικές και καλλιτεχνικές ψυχές, τη Θάλεια και τον Vincent και τους οδήγησαν στη δημιουργία της πιο πράσινης, μαγευτικής και αγαπημένης γωνίας της Αθήνας!

    Το Rizom είναι ένα πολύ ξεχωριστό concept store, μια αστική ζούγκλα, όπου στα «σπλάχνα της» ζουν, αναπνέουν και αναπτύσσονται καταπράσινα, πανέμορφα φυτά εσωτερικού χώρου, όμως δεν είναι ένα απλό ανθοπωλείο όπου θα επιλέξεις ένα φυτό και θα φύγεις. Είναι μια γκαλερί φυτών, κεραμικών και έργων τέχνης, που συνυπάρχουν με πλήρη αρμονία σε ένα τελικό αποτέλεσμα που σε ηρεμεί, σε μαγεύει και σε κρατάει να κοιτάς και να περιεργάζεσαι αυτά τα ολοζώντανα κομψοτεχνήματα, ακριβώς όπως και σε μια αίθουσα τέχνης.

    Ο χώρος ο ίδιος είναι ένα statement! Το industrial σκηνικό ενός παλιού συνεργείου, μετατρέπεται σε μια μικρή ζούγκλα, που η ομορφιά της δεν αφήνει κανέναν μα κανέναν ασυγκίνητο, δίνοντας το έναυσμα στον καθένα μας να αλλάξουμε το γκρι της πόλης, δημιουργώντας τις προσωπικές μας πράσινες γωνίες.

    Η μορφή του χώρου αλλάζει καθημερινά, αναδεικνύοντας κάθε γοητευτική πλευρά των φυτών που στο Rizom αποτελούν έργα τέχνης, πλάι σε κεραμικά και γλυπτά, που δίνουν το δικό τους στίγμα και ενώ περιπλανιέσαι ανάμεσα στις σπάνιες Αλοκάσιες, τα αερόφυτα, τις μυστηριώδεις ορχιδέες και τις εντυπωσιακές Μονστέρες, μπορείς να μάθεις τα μυστικά της περιποίησης και ευζωίας τους. Επίσης αν κάποιο φυτό σου είναι λίγο άρρωστο, μπορείς να το φέρεις εδώ και να σου το γιατρέψουν, δίνοντάς σου tips και συμβουλές για το σπίτι.

    Στο ειδικά διαμορφωμένο πατάρι λαμβάνουν χώρα τα πιο ιδιαίτερα workshops, όπως η πολύ ενδιαφέρουσα τέχνη του Kokedama (η χρήση βρύων σε μορφή μπάλας γύρω από τις ρίζες του φυτού, αντικαθιστά τη γλάστρα, σε ένα plastic free οικολογικό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα), ενώ εκθέσεις νέων καλλιτεχνών και bazaar λαμβάνουν συχνά πυκνά χώρα. Το Rizom αγαπάει τις φιλικές επισκέψεις κι έτσι θα το βρεις σε διάφορα pop up events σε bars τις Αθήνας, όπου δημιουργούν κατάφυτες, εντυπωσιακές γωνίες.

    Τα Χριστούγεννα σε αυτό το ιδιαίτερο, καλλιτεχνικό στέκι, έχουν οργανώσει μια σειρά από events και bazaars, με χειροποίητα κοσμήματα, vintage ρούχα και πολλά άλλα, με ιδέες για τα πιο υπέροχα δώρα που θα ενθουσιάσουν αλλά και που θα δώσουν μια διαφορετική πνοή και νότα στη ζωή των αγαπημένων σου.

    Η ζωή είναι πάντα πιο όμορφη και πιο ήρεμη δίπλα στην αύρα των φυτών. Το Rizom είναι η πύλη για μια νέα πράσινη προσέγγιση σε αυτό που λέμε αστική ζωή και μια artistic πινελιά που χαρίζει απλόχερα ομορφιά! 

    Rizom Athens
    Βούρβαχη 3, Αθήνα, τηλ. 2109229367
    www.rizom.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Η απόλυτη wish list για τέλειες γιορτές στην Αθήνα

    Χριστούγεννα. Η εποχή των παιδιών (και όσων νιώθουν παιδιά), των εντυπωσιακών φωτισμών, της ξεγνοιασιάς, των δώρων, των ατελείωτων φιλικών...

    10+2 bars για τα απόλυτα summer nights στην Αθήνα

    Η Αθήνα είναι τα μπαρ της. Εντάξει, η Αθήνα είναι άπειρα ακόμα πράγματα, αλλά στο πλαίσιο μεγάλων, συναισθηματικών, γενικευμένων...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot