spot_img
More

    Mezeklik: Ποιοτικοί μεζέδες σε όμορφο περιβάλλον, στην Αργυρούπολη

    Όσο ο μεζές είναι σφυριλατημένος στο ελληνικό μας κύτταρο, άλλο τόσο το Mezeklik στην Αργυρούπολη είναι συνηφασμένο με τον τέλειο, γεμάτο νοστιμιά, μεζέ. Δεδομένων αυτών των συγκυριών, στο new-age μεζεδοπωλείο της Θουκυδίδου γίνεται το αδιαχώρητο. Το γευστικό ταξίδι στους κάμπους και τα πελάγη της γαστρονομικής μας παράδοσης ξεκινάει καθημερινά από τις 12, σ’έναν χώρο μεσ’τη ζεστασιά και την ομορφιά. 

    Φωτεινό, νεανικό, μοντέρνο, το Mezeklik ανατρέπει όλα τα στερεότυπα για το πως πρέπει να είναι ένας χώρος διασκέδασης και καλοφαγίας. Μπαίνοντας, δε γίνεται να μην θαυμάσεις την προσοχή στη λεπτομέρεια, τις μικρές και μεγάλες διακοσμητικές πινελιές που μιξάρουν το vintage με το τώρα, τα πλούσια χρώματα που ευχαριστούν το μάτι. Μετά είναι η ομάδα του, η καλοσυνάτη υποδοχή, το φιλικό service, το εγκάρδιο αντίο. Το Mezeklik βάζει ένα δυνατό «τσεκ» στη φιλοξενία. 

    Εδώ, έρχεσαι όμως προπαντώς για το φαγητό: Με μια μεγάλη ποικιλία από θαλασσινούς μεζέδες και διάφορα άλλα πιάτα από φρέσκα ψάρια ημέρας, η ψαροφαγία βιώνει δόξες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ανυπέρβλητη pasta με linguini από mix θαλασσινών, τα υπέροχα φιλεταρισμένα και ζουμερά ψαρικά ψημένα όπως τα θες, τη – ζεστή σαν αγκαλιά – ψαρόσουπα. Οι άνθρωποι του Mezeklik έχουν απευθείας δεσμούς χρόνων με την αγορά θαλασσινών, έτσι ό,τι κι αν επιλέξεις, έχει άρωμα ιωδίου και φρεσκάδα ωρών. 

    Η καλή αρχή γίνεται με σκοπελίτικη πίτα με φέτα και ντομάτα λουσμένη με μέλι κι ένα πεντανόστιμο σαγανάκι με μαύρο ρύζι και γαριδάκι. Τα μανιτάρια πλευρώτους, σκορδάτα, τηγανισμένα με μαεστρία, έρχονται να ολοκληρώσουν τον πρόλογο των ορεκτικών, οι λάτρεις ωστόσο του μπουγιουρντί, των γεμιστών πιπεριών με τυρί, ή των κολοκυθοκεφτέδων, δεν θα απογοητευτούν, αφού κι αυτά – εκτός του ότι είναι επίσης διαθέσιμα – είναι φανταστικά. 

    Και το κρέας, τώρα, στο Μεζεκλίκ ανοίγει άλλη μια μεγάλη κουβέντα, που σηκώνει πολλές τσικουδιές. Τα μπιφτέκια του, ζουμερά, κρεατένια, φτιαγμένα στο χέρι, ψήνονται στη σχάρα και χαρίζουν πολλές απολαύσεις, η χοιρινή μπριζόλα, το ψαρονέφρι, δίνουν το δυνατό γευστικό τους παρόν, όπως και η τηγανιά συκωτιού, που προτείνουμε ανεπιφύλακτα. 

    Κάθε Παρασκευή, η χαρά κι η κοινωνικοποίηση χτυπάνε κόκκινο με live μουσικές που σε ταξιδεύουν από ελαφρολαϊκά μονοπάτια μέχρι ρεμπέτικο. Επιπλέον, τα καλούδια του, μπορείς να τα παραγγείλεις και στο σπίτι ή το γραφείο, τηλεφωνικά ή μέσω e-food. 

    Μεζεκλίκ
    Θουκυδίδου 15, Αργυρούπολη, τηλ. 2109946035
    www.mezeklik.gr
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Βόλτα στα Μελίσσια: 8 λόγοι για να τα επισκεφθείς (ξανά και ξανά)

    Κατά την αρχαιότητα τα Μελίσσια ήταν αγροτική περιοχή που υπαγόταν στα διοικητικά όρια του αρχαίου Δήμου Αθμόνων. Οι εκτάσεις...

    Ιστορικά και σύγχρονα ζαχαροπλαστεία στην Αθήνα που ανεβάζουν στροφές στην γλυκιά απόλαυση

    Το κλασικό γλυκό, εκείνο που μυρίζει σαν φοντανιέρα, σαν τις ονομαστικές εορτές της μαμάς που φώτιζαν το σαλόνι, σαν...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot