spot_img
More

    Μαγειρευτά Τάκης: Άρωμα σπιτικού, «μαμαδίσιου» φαγητού στο Ψυχικό από το 1979

    Σέρβιρε όλες τις διασημότητες της εποχής του, διαπρέποντας σε μια εποχή που η λέξη chef ήταν εξωτική. Δεν αξιώθηκε την εποχή της εικόνας, την εποχή των σεφ-σταρς. Διάσημος-άσημος, αφιέρωσε μια ζωή στην ηδονή των άλλων, τότε που η μαγειρική ήταν ακόμη άλλη μια σκληρή, χειρονακτική εργασία, τότε που δεν ήταν ακόμη «τέχνη» και δεν ήξερε τη λέξη «καριέρα». Ο λόγος για τον Τάκη και τα μαγειρευτά του, που στην καρδιά κάθε κατοίκου στο Ψυχικό, είναι συνώνυμα με τη θαλπωρή μιας αγκαλιάς και την νοστιμιά του αληθινού φαγητού, που φτιάχνεται από το μηδέν με ποιοτικές πρώτες ύλες.

    Σήμερα, ο Τάκης μπορεί να μην είναι στις επάλξεις της κουζίνας της Αδριανείου 35, οι συνεχιστές του όμως, με το ίδιο προσωπικό και με το ίδιο όραμα συνεχίζουν το θρεπτικό και γευστικό του ταξίδι στον χωροχρόνο. Έχοντας δώσει νέο, πιο σύγχρονο ύφος στο μαγαζί και εξελίσσοντας την παρακαταθήκη του προκατόχου τους με νέες, δημιουργικές πινελιές που αναβαθμίζουν το αρχικό συνταγολόγιο, εδώ θα γευτείς πιάτα της κατσαρόλας, του φούρνου, του κάρβουνου και του τηγανιού, όλα το ένα καλύτερο από το άλλο, στο ωραίο εστιατορικό του περιβάλλον, στο σπίτι ή στο γραφείο.

    Ο ‘‘Τάκης’’ είναι εκεί με κάτι νόστιμο για κάθε στιγμή της ημέρας. Η καλή αρχή γίνεται καθημερινά με πληθωρικές ομελέτες, όπως για παράδειγμα μ’ έναν υπέροχο, τοματένιο καγιανά ή μια ομελέτα σπέσιαλ με λουκάνικο, μπέικον, πιπεριές και πατάτες τηγανητές, ενώ όσο προχωράει η μέρα σερβίρει αναζωογονητικές σούπες κι εξαιρετικά «της ώρας», σαν το καλοψημένο χοιρινό σνίτσελ, τα χειροποίητα μπιφτέκια γαλοπούλας, το φιλέτο κοτόπουλο στη σχάρα ή η χοιρινή τηγανιά. Απλά μοναδικό είναι το χοιρινό γιουβέτσι με σέλινο νουά – τρυφερό και χυμώδες – ενώ στο μαγαζί κάποιος μπορεί να βρει πλήθος σε ζυμαρικά, μουσακά, παστίτσιο, ιμάμ αλλά και όσπρια. 

    Όλα τα κρέατα καταφθάνουν στο κατώφλι του νωπά, ενώ οι παρασκευές του γίνονται με  ελληνικά προϊόντα από τοπικούς προμηθευτές και ανεξάρτητους παραγωγούς, επιλεγμένους με υψηλά κριτήρια. Γι’ αυτό κάθε πιάτο του έχει τη στάμπα του καλοφτιαγμένου, το σέρβις είναι πάντα σβέλτο και με χαμόγελο, όπως και το delivery. 

    Λένε πως ο χρόνος είναι εκ φύσεως σοφός γιατί εξυψώνει ό,τι αξίζει και αφήνει πίσω του αυτό που περισσεύει. Ο Τάκης, ξακουστός για την αδιάλειπτη πορεία του από το 1979 σαφώς ανήκει στην πρώτη κατηγορία, αφού έχει γυρίσει σελίδα και προσφέρει όλα αυτά που αναζητά κάποιος σ’ ένα σύγχρονο, ενημερωμένο μαγειρείο. 

    Μαγειρευτά Τάκης
    Αδριανείου 35, Νέο Ψυχικό, τηλ. 2106747237
    www.takiscook.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Κολωνάκι: Η all-time αγαπημένη, trendsetter συνοικία της Αθήνας & οι hot διευθύνσεις της

    Το Κολωνάκι ήταν και παραμένει κλασικό. Πέρα από τη μεγάλη ιστορία του, σήμερα είναι μία από τις γειτονιές της...

    Τα nail bars που μας ενθουσίασαν το 2020 (+ μια σύντομη ιστορία του manicure)

    Το μανικιούρ είναι κάτι τελείως προσωπικό. Σε αντίθεση με τα μαλλιά ή το makeup, τα νύχια σου είναι κάτι που...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot