spot_img
More

    Ο εκλεπτυσμένος, noir κόσμος του Finos Audiophile & Gallery Bar, στην Αγία Παρασκευή

    Η Αθήνα είναι μια πόλη που αναμφίβολα και πέρα από κάθε επικρατούσα συνθήκη, πάντα έχει έναν τρόπο να μας εκπλήσσει με τον πλουραλισμό στη διασκέδαση και με τις νέες αφίξεις που έχουν κάτι πραγματικά καινούργιο να πουν, βγάζοντάς μας κάθε τόσο από τη μονοτονία της πεπατημένης.

    Δεν έχει περάσει ένας ολόκληρος χρόνος, από τη χειμωνιάτικη ημέρα που το Finos Audiophile & Gallery bar, έκανε το γοητευτικό του ντεμπούτο στη γειτονιά της Αγίας Παρασκευής. Σαν ένας κλασσικός bon viveur, το Finos εκπέμπει την απαράμιλλη γοητεία ενός film noir και φροντίζει να σε γεμίσει με εικόνες, γεύσεις και ακούσματα, μέσα από έναν άκρως ποιοτικό πρίσμα.

    Δεν ξέρω πόσα bar έχουν την ταυτότητα audiophile, όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι στα 30 τετραγωνικά του Finos, η ακουστική ποιότητα είναι τόσο υψηλή, ο ήχος τόσο καθαρός, που μπορείς να ακούς τις υπέροχες μελωδίες πεντακάθαρα, ενώ ταυτόχρονα να μιλάς άνετα με την παρέα σου. Ο ήχος κρυστάλλινος, αναδεικνύει κάθε μουσικό είδος που ξεπηδάει από τα βινύλια που κατ’ αποκλειστικότητα παίζουν εδώ, από swing, classic rock, ως Αρλέτα και Italo Disco.

    Ο χώρος παντρεύει αρμονικά retro πινελιές, με μια dark ατμοσφαιρική αισθητική των 60’s, δημιουργώντας ένα αινιγματικό σκηνικό που αποτελεί τον ιδανικό βραδινό προορισμό για να μυηθείς στην πιο ιδιαίτερη οπτικοακουστική εμπειρία. Οι σινεφίλ σίγουρα θα χαρούν, βλέποντας πόστερ της ταινία “The Divorcee” film noir του 1930, με την Norma Shearer να κοσμεί τον χώρο.

    «Είχα ζητήσει στον παππού μου, Βασίλη Δημητρίου να μου την φτιάξει σε καμβά το 2014 για να την έχω με σκοπό να την τοποθετήσω, όταν κάποια στιγμή στο μέλλον κάνω τον δικό μου χώρο και εκείνος τη φιλοτέχνησε.», μας εξηγεί ο Βασίλης Τσομπανίδης, το μυαλό αλλά και η καρδιά του Finos, ο οποίος κατά καιρούς εκθέτει αφίσες από κάποιες ταινίες, όπως Lolita, Natural Born Killers, Star Wars και Sweeney Todd, (τα πρωτότυπα τους ανήκουν στον κινηματογράφο Αθήναιον) οι οποίες έχουν ψηφιοποιηθεί, ώστε να διατίθενται σε περιορισμένα αντίτυπα!

    Πίσω από την μπάρα, ο Βασίλης φροντίζει η ίδια ποιότητα που αντιλαμβάνεσαι στην ατμόσφαιρα να βρίσκεται και στο ποτήρι σου. Μια ιδιαίτερη κάβα που περιλαμβάνει ετικέτες ψαγμένες, όπως ιδιαίτερα Whiskeys από την Ιρλανδία, κλασσικά cocktails  όπως το Nergoni (με δυο είδη gin και vermouth blend) το Sazerac με moonshine Whiskey ή το Aviation με pink gin, καθένα με το μικρό twist που δίνει ο Βασίλης, λιτά ως προς τα υλικά αλλά πολύ προσεγμένα ως προς τα spirits, γιατί τελικά ο ποιοτικός μινιμαλισμός είναι που αναδεικνύει την ουσία της γεύσης.

    Η μικρή, ψαγμένη λίστα κρασιών από ξένους αμπελώνες, σε λευκό, ροζέ και κόκκινο, αλλά και η draft μπύρα και μη αλκοολούχα cocktails, συμπληρώνουν το cast στον κατάλογο του αλκοόλ, που σερβίρεται κυρίως με λίγο πιο εκλεπτυσμένα από τα γνωστά sides, όπως τυράκια, κριτσίνια και ελιές.

    Ένα πραγματικό ταξίδι στη noir ατμόσφαιρα του cinema, μέσα από κάθε μικρή λεπτομέρεια που έχει μελετηθεί προσεκτικά ώστε να μπορείς να απολαμβάνεις τις κρυστάλλινες νότες, τα πολύ φροντισμένα blends & spirits βιώνοντας την ολιστική ποιότητα για όλες τις αισθήσεις, με τον πιο φίνο τρόπο.

    Finos Audiophile & Gallery Bar
    Αγίου Ιωάννου 63 & Ελευθερίας 1, Αγία Παρασκευή, τηλ. 6993000272
    www.finos.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Brunch: Η συνήθεια που έγινε λατρεία στην Αθήνα

    Όταν μιλάμε για brunch, υπάρχουν δύο κατηγορίες φανατικών οπαδών: εκείνοι που το απολαμβάνουν κι εκείνοι που το παρασκευάζουν. Το...

    Τα καλύτερα κεμπάπ στην Αθήνα: Μια ευλογημένη χαρά με γεύσεις και αρώματα Ανατολής

    Το κεμπάπ μάλλον εφευρέθηκε από τους άντρες και προς ιδίαν κατανάλωση. Είναι ένας ύμνος στην κρεατοφαγία, ένα σενάριο με...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot