spot_img
More

    Ταβέρνα Στέκι Ήπειρος: Ποιοτική και πεντανόστιμη κρεατοφαγία στο Νέο Ηράκλειο

    Αν μας έχει διδάξει κάτι η Ήπειρος, είναι ότι δεν ξεγελιέται, ξέρει να τρώει, είναι καλοφαγού καθώς τη νοστιμιά την έχει στο πολυπολιτισμικό της κύτταρο και δεν παζαρεύει επουδενί το καλύτερο. Στην Αθήνα τώρα, ένα στέκι με το όνομά της, έχει βρει τον μαγικό τρόπο να μας προσφέρει στο πιάτο αυτή την ταβερνίσια κληρονομιά, δίνοντας έμφαση στο ποιοτικό κρέας, τον μικροπαραγωγό και την ωραία ατμόσφαιρα. 

    Ανανεωμένη και αναβαθμισμένη, η Ταβέρνα Στέκι Ήπειρος δουλεύει το κάρβουνο δίνοντας ατόφια την πρωτόγονη ηδονή ενός κομματιού κρέατος με όλη τη νοστιμιά του καπνού: αρνί στη σούβλα, τρυφερό σα λουκούμι, προβατίνα που καθηλώνει, παϊδάκι που το τρως μπουκιά-μπουκιά κι εύχεσαι να μη τελειώσει ποτέ. Το μοσχαρίσιο μπιφτέκι της, γεμιστό με φέτα ΠΟΠ Ελασσώνας είναι το απόλυτο σουξέ της, φτιάχνεται στο χέρι και είναι ζουμερό και πεντανόστιμο. 

    Εδώ θα συναντήσεις όλο τον διαφορετικό καμβά της Ηρακλιώτικης κοινωνίας, αλλά και κόσμο από κάθε γωνιά της Αθήνας που απαρνιέται έστω για λίγο τη γειτονιά του για να βρεθεί στα τραπέζια της. Και πως να μην την απαρνηθεί, αφού το όμορφο περιβάλλον της Ηπείρου, με τα ξύλινα δοκάρια, τα πάλλευκα τραπέζια με τη γυαλιστερή λάκα, τις νοσταλγικές κορνίζες και το καταπράσινο αίθριο δημιουργούν τις πιο όμορφες συνθήκες για κρασοκατάνυξη και καλοπερασιά. 

    Η καλή αρχή γίνεται με πανωραίους μεζέδες του τηγανιού: πεντανόστιμες φλογέρες με παστουρμά και τυρί, αέρινες τυροκροκέτες, γευστικό τυροπιτάρι, μελιτζάνες που θα αγαπήσεις, πατάτες τηγανητές με σφέλα Καλαμάτας. Μετά είναι οι σαλάτες του, σε μια ωραία γκάμα, από την απλότητα της λάχανο-καρότο, μέχρι την πληθωρικότητα της ομώνυμης «Ήπειρος», με μαρούλι, ρόκα, κρεμμύδι, πιπεριά, αγγούρι, γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ και σως μπαλσάμικου και μελιού.

    Από τις προτάσεις της Ηπείρου δε λείπουν κοπές όπως η υπερπαραγωγή-Tomahawk στα 700gr – 750gr ή η ζουμερή σταβλίσια, ψημένες στην εντέλεια, σα συνέχεια των Κυριακάτικων γλεντιών στα χωριά της Ελλάδας, το σουβλάκι ψαρονέφρι όπως δεν το έχεις ξαναφάει, λουκάνικα σαν ροδαλά τριαντάφυλλα του Σεπτέμβρη. Φαγητό όλο ψυχή που συνδυάζεται με το μοναδικό κρασί που φτιάχνεται αποκλειστικά από γηγενείς ποικιλίες της Ζίτσας. 

    Στην Ταβέρνα Στέκι Ήπειρος, η ελληνική ψυχή παίρνει τα πάνω της, φορά διάθεση ξεγνοιασιάς, βγαίνει στα τραπεζάκια έξω χειμώνα-καλοκαίρι, θυμάται πως είναι παιδί του Διόνυσου. Η γεύση απογειώνει μέχρι και την τελευταία ίνα ενός ευειδούς κρέατος, γι’αυτό και τα Σαββατοκύριακα είναι γεμάτη μέχρι τα μπούνια και χρειάζεται κράτηση. 

    Ταβέρνα Στέκι Ήπειρος
    Απόλλωνος 32, Νέο Ηράκλειο, τηλ. 2102772223

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Διακοπές και εύρεση εργασίας: Οι 5 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να ξεκλειδώσεις το επόμενο level

    5 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου αν θέλεις να αλλάξεις δουλειά. Οι διακοπές μας εκτός από...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Η επανάσταση του street food στην Αθήνα: Γεύσεις απ’όλο τον κόσμο που τρώγονται στο χέρι

    Το εστιατόριο σαν θεσμός εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, ωστόσο προϋπήρχε πολύ πριν η Μαρία Αντουανέτα και...

    Αιγάλεω: Η δυτική όχθη της Αθήνας ψιθυρίζει ιστορίες αυθεντικής διασκέδασης

    Χιλιοτραγουδισμένο, από τη Mοσχολιού ως τους LocoMondo, με ιστορία που κρατάει από την αρχαιότητα, το Αιγάλεω είναι από αυτές...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot