spot_img
More

    Το Σκουμπρί στο Κουκάκι σε μαγεύει με πιάτα από τον βυθό της θάλασσας

    Αυτή η αξεπέραστη αίσθηση που σου δίνουν με τη γεύση και το άρωμά τους οι θησαυροί της θάλασσας, αυτή η μαγική ικανότητα που έχουν να σε μεταφέρουν με την ευωδία τους σε κάποιο νησί ή παραθαλάσσιο μέρος, ακόμα κι αν βρίσκεσαι στο πιο κεντρικό σημείο της Αθήνας, δεν υπάρχει νομίζω σε άλλο είδος φαγητού! Όταν ιδίως βρεθείς στο Σκουμπρί, στην οδό Δράκου στο Κουκάκι, είναι σαν να αρμενίζεις στον αφρό της θάλασσας μέσα από γευστικές προτάσεις που αναδύουν αίσθηση καθαρού ιωδίου!

    Κομψός χώρος, με αιγαιοπελαγίτικες σαφώς αναφορές στην αισθητική και μικρές κομψές λεπτομέρειες που προσδίδουν μια φινέτσα, αποτελεί τον τέλειο καμβά για να σε υποδεχτεί με το εξαιρετικό του μενού που προσφέρεται για απύθμενη απόλαυση!

    Ανάμεσα στο κατάλευκο των τοίχων, που σου προσφέρει μια ψυχική ηρεμία, τα υπέροχα πιάτα πάνε κι έρχονται, προκαλώντας σε να τα δοκιμάσεις. Ορεκτικά που σου ανοίγουν ιδανικά την όρεξη, όπως τηγανητά στικς κολοκύθι, φάβα Σαντορίνης, σπιτική μελιτζανοσαλάτα αλλά και χέλι καπνιστό, χταπόδι σχάρας του ονείρου, ιδιαίτερο ταρτάρ σολομού με αβοκάντο και καρπάτσιο λαβράκι, δίνουν με την άψογη γεύση τους ένα πρώτο hint για την υψηλή ποιότητα που θα γευτείς εδώ!

    Σαλάτες που ζωγραφίζουν την ομορφιά της ελληνικής γης σε ένα πιάτο, συνοδεύουν με χάρη τις υπέροχες προτάσεις σε σχάρα ή τηγάνι. Κριθαρώτο γαρίδας, άψογα χυλωμένο, σαρδέλες φιλεταρισμένες και ψημένες στη σχάρα με ρίγανη και ντοματούλα, πένες με σολομό και παραδοσιακά τηγανητά καλαμαράκια, μερικές από τις επιλογές που έχεις για να ταξιδέψουν τον ουρανίσκο σου.

    Γεύσεις που σε γεμίζουν ευχαρίστηση, ισορροπημένες και γεμάτες φρεσκάδα, ότι καλύτερο για να συνοδεύσεις το ουζάκι και το τσιπουράκι σου με παρέα, στον περιποιημένο χώρο, ή στα τραπεζάκια έξω, απολαμβάνοντας ηλιόλουστες μέρες και γλυκιές βραδιές! 

    Σκουμπρί
    Δράκου 14, Κουκάκι, τηλ. 2109210994
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    «Μαμαδίσιες νοστιμιές»: Πού θα βρεις τα καλύτερα μαγειρευτά στην Αθήνα

    Το μαγειρευτό φαγητό ισούται με συναίσθημα. Με μνήμες. Με σωστή και υγιεινή θρέψη. Θρέψη από αυτές που ζεσταίνουν τα...

    Αγία Παρασκευή: Η ιστορία της, οι άνθρωποί της κι όλα τα highlights για την έξοδό σου

    Δύσκολο να το φανταστεί κανείς αλλά μόλις λίγες δεκαετίες πίσω, η Αγία Παρασκευή ήταν εξοχή. Το όνομα του δήμου...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot