spot_img
More

    Άραξος: Παγωτό και γαλακτοκομικά προϊόντα φτιαγμένα με την τεχνογνωσία του σήμερα και την ποιότητα της παράδοσης

    Η γαλακτοκομία είναι μια τέχνη τόσο παλιά όσο ο χρόνος. Ακούγεται κλισέ αλλά έτσι είναι: η μαγική στιγμή που τρώμε ένα ωραίο ρυζόγαλο, ένα ολόφρεσκο γιαούρτι, μια κρέμα σοκολάτα ή ένα παγωτό είναι μια στιγμή ιερή και καθόλου δεδομένη. Είναι μια γιορτή του κύκλου της ζωής – του αρμέγματος, της αριστοτεχνικής επεξεργασίας του γάλατος, της μετουσίωσής του σε τόσες νοστιμιές. Η οικογένεια Πετρόπουλου, αυτό το γνωρίζει καλά. Και το τιμά, με μια ιστορία που ξεκινά από το μακρινό 1987.

    Η Άραξος ξεκίνησε με την ίδρυση τυροκομείου στην Πάτρα από τον πατέρα του τωρινού ιδιοκτήτη – Νίκου Πετρόπουλου – ο οποίος σπούδασε στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, για να αναλάβει τα ηνία της επιχείρησης ολοκληρωτικά το 2009. Μετά από μια λαμπρή πορεία στα τυριά, η Άραξος το 2011 έκανε μια μεγάλη στροφή στο στραγγιστό γιαούρτι, το οποίο διαθέτει σε ένα δίκτυο χώρων μαζικής εστίασης σε χονδρική μέχρι σήμερα.

    Το ευρύτερο κοινό όμως άξιζε κι αυτό την γνωριμία με τα προϊόντα της Άραξος επωνύμως, και στην «πρώτη γραμμή», τη λιανική. Έτσι, μόλις τον περασμένο Απρίλιο μας συστήθηκε με ένα καλαίσθητο γαλακτοπωλείο νέας γενιάς στην συμβολή των οδών Διδότου και Μαυρομιχάλη στα Εξάρχεια, μια από τις πιο ζωντανές και trendsetter γειτονιές της Αθήνας, όπου ήδη γίνεται το αδιαχώρητο μπροστά από τα ψυγεία του μέχρι αργά το βράδυ, αυτή τη φορά για παγωτό.

    Στην Άραξο θα αντιληφθείς τι σημαίνει αληθινό γάλα, αληθινό παγωτό, αυθεντικό, φτιαγμένο με όλα τα πρότυπα της σύγχρονης artigianale παραγωγής, με τις καλύτερες πρώτες ύλες όπως επώνυμες βελγικές σοκολάτες, πραγματικό φυστίκι και αμύγδαλο, ολόφρεσκα φρούτα. Το καταλαβαίνεις άλλωστε με την πρώτη μπουκιά, στη μαγική βελούδινη υφή, τη φρεσκάδα του γάλακτος ημέρας. Must είναι και το παρφέ τους, από παραδοσιακή συνταγή με υπέροχη κρέμα. 

    Από εκεί και πέρα, στην Άραξο θα βρεις όλη τη χαρά και την απόλαυση που περιέχεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα: κρέμα σοκολάτα, βανίλια και ανάμεικτη, ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου – πιστοποιημένο από τους μαστιχοπαραγωγούς του νησιού – στραγγιστό γιαούρτι (σακούλας) που στραγγίζεται όπως παλιά σε βαμβακερό ύφασμα «τσαντίλες», στην απόλυτη διαφάνεια, λίγα εκατοστά από τα μάτια του επισκέπτη, σε ειδικό ψυγείο. 

    Μερικοί το προτιμούν μαζικής παραγωγής – εμείς το προτιμούμε χειροποίητο και ποιοτικό. Αν συμφωνείς και θες να βιώσεις τι θα πει χρόνια θητείας πάνω στο γάλα, η Άραξος προσφέρει προϊόντα που είναι αδύνατον να τα περιγράψεις με λόγια σε ένα άρθρο. Εδώ τον λόγο έχει η καρδιά και το συναίσθημα που ξυπνά.  

    Άραξος Γαλακτοκομικά
    Διδότου 30 & Μαυρομιχάλη, Εξάρχεια, τηλ. 2103627949
    Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Πάρος: Η βασίλισσα των Κυκλάδων

    Η Πάρος, με πρωτεύουσα την Παροικιά, είναι το τέταρτο σε μέγεθος νησί του συμπλέγματος των Κυκλάδων, μετά τη Νάξο,...

    Τα καλύτερα κεμπάπ στην Αθήνα: Μια ευλογημένη χαρά με γεύσεις και αρώματα Ανατολής

    Το κεμπάπ μάλλον εφευρέθηκε από τους άντρες και προς ιδίαν κατανάλωση. Είναι ένας ύμνος στην κρεατοφαγία, ένα σενάριο με...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot