spot_img
More

    Motiv: Ξενάγηση στο νέο coffee shop του Παγκρατίου με αρώματα καφέ & micro bakery νοστιμιές

    Τα χρόνια που αναζητούσαμε τον specialty καφέ ως μια νέα χαραυγή στη μονοτονία του εισαγόμενου συσκευασμένου, ανακαλύψαμε το Motiv. Εκεί διδαχτήκαμε την προέλευση, τα γευστικά χαρακτηριστικά και τις φάρμες, εκεί δειλά-δειλά αρχίσαμε να ψωνίζουμε από το retail τα σύνεργα και τους κόκκους για να φτιάχνουμε έναν καλό καφέ και στο γραφείο. 

    Το 2021- μη επαναπαυόμενο στις δάφνες του – προέβη σε ένα ωραίο rebranding και μια ωραία ανακαίνιση που το απογείωσαν αισθητικά κι εμπειρικά, έγινε ένα νεανικό, σύγχρονο hub για οτιδήποτε αφορά στον καφέ, ανάμεσα στις industrial λεπτομέρειες και τα urban διεθνή στοιχεία, όπως θα τα συναντούσες σ’ένα coffee shop στα στενάκια του Βερολίνου ή της Κοπεγχάγης. Και το κίνητρο (motiv) απόλυτα διαφανές και ξεκάθαρο: κίνητρο για εξέλιξη του προϊόντος που θα γευτείς στην κούπα σου, κίνητρο για να ξεκινάς την ημέρα σου με χαμόγελο κι έναν τέλειο καφέ. Τα πετυχαίνει όλα μέχρι σήμερα.

    Το νέο Motiv στη Φορμίωνος, χαράζει τη νέα, «ενηλικωμένη» εποχή του: Στα μετώπισθεν, ένα παρασκευαστήριο, με το χαρισματικό άγγιγμα της Βούλας Τριανταφύλλου (@blushingfriday) φτιάχνει καθημερινά σε micro bakery ρυθμούς υπέροχα babka, τρυφερά cinnamon rolls, αλμυρές φοκάτσιες και λαχταριστά μπισκότα, μετά από ενδελεχές ψάξιμο της τέλειας ζύμης, του ιδανικού χρόνου ψησίματος, των σωστών συνδυασμών. Και δεν απογοητεύει. Ανυπέρβλητο και το βάσκικο cheesecake, με πεντανόστιμη κρούστα εξωτερικά και βελούδινη, τυρένια γεύση.

    Μετά είναι ο πρωταγωνιστής καφές, ακόμα και άνθρωποι από διαφορετικά backgrounds, που μπορεί να μην ξέρουν και να μη νοιάζονται να αξιολογήσουν το εγχείρημα θα το συνειδητοποιήσουν στην πρώτη γουλιά. Επιλέγεται από τον Γιώργο Δημητρακόπουλο – τον ιθύνοντα νου του Motiv – έρχεται σε μικρές παρτίδες από μικρές φάρμες και εναλλάσσεται συχνά. «Ο καφές είναι κάτι σαν χρηματιστήριο, τη μια χρονιά μια σοδειά μπορεί να επικρατήσει την επόμενη να υποχωρήσει ποιοτικά, θέλει ψάξιμο και αφοσίωση, θέλει γνώση και πολλές δοκιμές», μοιράζεται μαζί μας με ενθουσιασμό. Έναν ενθουσιασμό που έχει μεταλλαμπαδεύσει στην ομάδα του, τα νέα παιδιά πίσω από τη μπάρα που είναι πλήρως καταρτισμένα και σε mood να συζητήσουν μαζί σου τα ευρήματα και τις γνώσεις τους.

    Ο καφές ροής τους είναι από Βραζιλία, Νικαράγουα και Γουατεμάλα με χαμηλή οξύτητα που ικανοποιεί τα περισσότερα γούστα και στη γεύση του μπορείς να διακρίνεις σοκολάτα αλλά και ξηρούς καρπούς. Θα βρεις όμως και τον Αιθιοπικό Yirgacheffe, αλλά κι έναν ιδιαίτερα φρουτένιο μονοποικιλιακό από την Ουγκάντα – φυσικής επεξεργασίας – που φέρνει στην παλέτα σου τη γεύση των berries με άρωμα από άνθη. Όλους, θα τους βρεις στα ντέξιον στα αριστερά και για το σπίτι. 

    Λίγο σοφιστικέ, λίγο ιντελεκτουέλ, αρκετά γκουρμέ και εντελώς ανεπιτήδευτο, το σκηνικό του Motiv το επιμελήθηκε το design studio JoNat Architects, προσδίδοντας έναν μινιμαλισμό κι ένα clean look χάρμα οφθαλμών που ηρεμεί, εκμεταλλευόμενο πλήρως τις γυάλινες επιφάνειες που το λούζουν με φως. Στα δεξιά ένα neon μας καλημερίζει καθημερινά με το motto «Wake up Athens», από κάτω του ένα επιβλητικό μοναστηριακό για τους digital nomads και όσους επιθυμούν να διαβάσουν ή να γράψουν στο tablet ή το laptop τους. 

    Όσο παράξενος και να’σαι με τον καφέ του δικού σου εξωτικού ονείρου, το βέβαιο είναι πως στο Motiv θα βρεις αυτό που ψάχνεις – είτε τον πίνεις ζεστό είτε κρύο. Και θα τον συνδυάσεις με νοστιμιές που δε βρίσκει κανείς εύκολα στην πόλη, από ένα team που το motiv του είναι να ψάχνει πριν από σένα για σένα να σου προσφέρει ό,τι καλύτερο για να ξεκινήσεις ή να συνεχίσεις τη μέρα σου. 

    Motiv Athens
    Εμμανουήλ Μπενάκη 20, Εξάρχεια, τηλ. 2103810899 
    Φορμίωνος 42, Παγκράτι, τηλ. 2107514104
    www.motiv.gr | Facebook | Instagram

    Επικαιρότητα

    Διάβασε επίσης

    Ποιοι είναι οι τύποι των κρασιών και ποια κρασιά πρέπει να γνωρίζεις

    «Οἶνος εὐφραίνει καρδίαν ἀνθρώπου»… Φράση που προέρχεται από τη Βίβλο την οποία χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, άλλοτε ως εκθειασμό...

    Γιατί πρέπει να αρχίσεις να αγοράζεις βινύλια το 2024

    Στέκομαι μπροστά από το καινούργιο μου πικάπ, ένα Sony PS-LX310BT. Το αγόρασα 250 ευρώ, έχει bluetooth, συνδέεται με το...

    Έχει η ανθρωπότητα πάθει burnout μετά το 2020;

    Είναι γεγονός πως η πανδημία έστρεψε τους προβολείς στα ζητήματα της ψυχικής υγείας ίσως περισσότερο από ποτέ. Οι ζωές...

    Υπάρχει πετυχημένος τρόπος για να ανοίξω μια κερδοφόρα επιχείρηση με διάρκεια;

    Πώς να ανοίξω τη δική μου επιχείρηση; Μια επιχείρηση που θα είναι πετυχημένη, θα μπορεί να μου προσφέρει τα...

    Vault: Παλιότερα Αφιερώματα

    Περιστέρι: Μια πόλη που αξίζει να ζεις… και να βγαίνεις. Ό,τι πιο hot θα το βρεις εδώ

    Ο πολυπληθέστερος δήμος της Αθήνας είναι κι ο πιο ζωντανός και δραστήριος. Το Περιστέρι ήταν ένας από τους κύριους...

    Τα πιο 10+1 πιο hot nail salons στην Αθήνα για το 2021

    Γιατί οι γυναίκες επιμένουν να επισκέπτονται τα νυχάδικα αντί να περιποιούνται μόνες τα νύχια τους στο σπίτι; Γιατί είναι η...

    Τσέκαρε επίσης:Sizzling hot